Nova inštalacija Win - stari Cd

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ker se mi je zaradi sesutja diska sesul cel sistem sem seveda moral vse ponovno namestiti.
Zanima me, ali lahko windowse, ki sem jih še enkrat inštaliral, ponovno aktiviram ali so kake omejitve?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.099
-8.765
113
Odvisno katere windowse imaš in katero licenco.
Sicer pa poizkusi, če ne bo šlo, pa pokliči na MS, da ti oni aktivirajo

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.514
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

To nima prav nobene zveze, katere Windowse ima in kaksno licenco.. Na istem hardveru lahko poljubnokrat aktiviras Windows ...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.099
-8.765
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

To nima prav nobene zveze, katere Windowse ima in kaksno licenco.. Na istem hardveru lahko poljubnokrat aktiviras Windows ...
Ima vezo, ima.
Nekatere kode primejo samo 1x, pri nekaterih moraš počakati nekaj časa med aktivacijami(ne vem več ali 4 ali 6 mesecev), nekatere pa primejo vedno. Vsaj tako je pri XPjih.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.514
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

Ima vezo, ima.
Nekatere kode primejo samo 1x, pri nekaterih moraš počakati nekaj časa med aktivacijami(ne vem več ali 4 ali 6 mesecev), nekatere pa primejo vedno. Vsaj tako je pri XPjih.

Nima... na istem hardveru lahko preverjeno aktiviras neomejenokrat... Ce pa ne gre skozi, pa poklices na M$ support ... in telefonsko aktiviras ... In tako je pri XP, pri Visti, pri sedmici...
smile-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.099
-8.765
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

Ima vezo, ima.

Nima... na istem hardveru lahko preverjeno aktiviras neomejenokrat... Ce pa ne gre skozi, pa poklices na M$ support ... in telefonsko aktiviras ... In tako je pri XP, pri Visti, pri sedmici...
smile-1.gif

No, preverjeno je tudi, da lahko na istem hardveru aktiviraš samo 1X(večkrat le s klicem na MS). Sem že imel tako kodo
smirk-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.514
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz sem dosedaj vedno, ko sem delal reinstalacije na istem racunalniku, aktiviral online... Edino se je zgodilo, da se je po namestitvi programa (se mi zdi, da Daemon Tools za virtualni CD) ocitno toliko spremenila konfiguracija, da je hotel ponovno aktivacijo... takrat pa sem moral pocakat do ponedeljka, da sem poklical na MS support za telefonsko aktivacijo ...

So pa tudi vrste licenc, ki omogocajo veckratno aktivacijo... Recimo pri Windows Vista ali Windows 7 iz Action Pack-a dovoljuje za isti "CD key" 10 aktivacij na razlicnih racunalnikih (ker imas pravico uproabljati 10 licenc)... na istem racunalniku pa veckratno aktivacijo ...

OEM/DSP verzija dovoli samo eno aktivacijo, "box" verzija OS-a pa aktivacijo na dveh razlicnih racunalnikih ...

So pa s tem aktivacijami tako zakomplicirali in probleme naredili predvsem pri tistih, ki imamo kupljene licence... Ker pri "piratih" to ni noben problem... pac poisce drugo delujoco verzijo
smile-1.gif
...