Citat:
Uporabnik DognerDJ pravi:
Iz lastnih izkušenj -> komaj takrat, ko sem izklopil to umetno ustvarjanje "frejmov" je bil film gledljiv (pred tem je zgledal kot nizkocenovni SLO film ).
Vprašaj se, s koliko frajmi na sekundo so posneti ( A ) filmi.
Ko pa gledaš risankepa je res bolj "plastična" slika !
Ja res je. Bistvo vse štorije je kako uspešno dela in izriše te vmetne slikce. So dobre ali slabe.
Na tistem kar dnevno gledam.
Sony serija W3000 LCD imam izklopljeno vso obdelvo neglede na to kaj riše. Je pa še 50 Hz panel. naslednje 100Hz so bili katastrofalni za moje oči. nato sem menjal "tabor" ker so plazme dozorele in se nehale zapekati...
Na plazmi VT30 pa je večina stvari na MAX, nekaj na vmesno enako za mirujočo in gibljivo sliko. pod vsakim ekranom je pač tudi PC in so setupi nekolko kompromis.
filme gledam pri 24p z večino zadev izklopljenih, kar mi ustreza s stališča da na minimum spravim leg ker jih vrtim iz PS3
optimum za moje oči
sem pa ravno včeraj pri žlahti poskušal udomačiti en LG nižjega ranga (model pojma nimam), Vir soliden telemachov HD. A mojim očem zadeva nikakor ni dala sprejemljive slike... karkoli sem počel mi je bilo slabše kot na omenjenem Sonyju. sta pa verjetno kakih 6 let narazen? saj ne vem več iz katerega leta je serija 3000
saj v osnovi se strinjava da Hz ne povedo ravno veliko, nekako toliko ali še več se bolj ali manj uspešno zgodi pri obdelavi