nov tv

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Kar se mene tiče mora imeti dobro-odlično sliko in nekaj HDMI priklopov.
To pa nudijo le nekatere plazme.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.310
9.516
113
EU
Funkcij mora imeti čim manj
zmaga.gif

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Pred 14 dnevi sem nabavil sem UE50F6750. Sem zelo zadovoljen sploh na hd signalu res super slika. Na začetku sem se prav prestrašil, ker slika po defaultu ni bila kaj prida, potem pa sem se malce poigral z nastavitvami in je v primerjavi s starim Sonyem 40V2500 super, kljub temu, da je TV večji in se ga gleda iz enake razdalje. Malce me motijo le aktivna očala, ker me po cca 2 urah gledanja kar bolijo oči.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Tudi sam se začel razmišljati o nakupu novega TV, vendar se ob poplavi ponudb popolnoma izgubim. Vem samo, da želim velikost 47'' ali 50'' in da je cena do 1000€. Danes sem bil slučajno v harvey Normanu in prodajalec mi je ponujal Panasonic in pa Philips. Imeli naj bi neko akcijo do novega leta, kao garancija traja 5 let. Kakšen nasvet, ali izkušnja glede nakupa?

Lp

http://www.mimovrste.com/artik...8k-12-3d-darilo
zmaga.gif

100€ ceneje kot v Avstriji

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Koliko kaj pomenijo herzi pri teh novih led lcd televizorjih?
Večina jih ima 100Hz, boljši pa 200, 400, 600Hz.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
KSZ

Koliko kaj pomenijo herzi pri teh novih led lcd televizorjih?
Večina jih ima 100Hz, boljši pa 200, 400, 600Hz.

Z herci je velika zmeda, ker oglašujejo CMR, MCI, PMR...kar ni niti približno enako kot oglaševani herci, ki smo jih poznali 2-3 leta nazaj.
Tak približno gre zdaj tole:

100, 200, 300 Hz PMR ali MCI ali CMR = 50 Hz osveževanje panela
400 - 700 Hz = 100 Hz osveževanje panela
800+ Hz = 200 Hz osveževanje panela

Priporoča se torej vsaj 400 ali več Hz (100 Hz panel)

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
hm, s tem se ne morem v celoti strinjati

Hz, kot taki res niso ravno merodajen podatek, a razlika v končni fazi vendarle je opazna
Treba pa je sliko videti. Štos je v glajenju robov, brvni obdelavi slike... naj gre za plazmo ali LCD
ni le panel tisti, ki dela razliko
zelo pomemben je procesor oz. procesorji ter algoritmi obdelave
Ti pa večinoma različni v posameznih serijah.
Hz so (ponavadi) predstavljeni kot teoretična hitrost samega panela. A panelu to nič ne nuca, ker ne dobi podatkov tako pogosto. Vprašanje pa tudi, če je s to frekvenco zmožen prikazati vse barvne kombinacije. verjetno le nekatere.

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Iz lastnih izkušenj -> komaj takrat, ko sem izklopil to umetno ustvarjanje "frejmov" je bil film gledljiv (pred tem je zgledal kot nizkocenovni SLO film ).

Vprašaj se, s koliko frajmi na sekundo so posneti ( A ) filmi.

Ko pa gledaš risankepa je res bolj "plastična" slika !

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Citat:
Uporabnik DognerDJ pravi:
Iz lastnih izkušenj -> komaj takrat, ko sem izklopil to umetno ustvarjanje "frejmov" je bil film gledljiv (pred tem je zgledal kot nizkocenovni SLO film ).

Vprašaj se, s koliko frajmi na sekundo so posneti ( A ) filmi.

Ko pa gledaš risankepa je res bolj "plastična" slika !
Ja res je. Bistvo vse štorije je kako uspešno dela in izriše te vmetne slikce. So dobre ali slabe.

Na tistem kar dnevno gledam.
Sony serija W3000 LCD imam izklopljeno vso obdelvo neglede na to kaj riše. Je pa še 50 Hz panel. naslednje 100Hz so bili katastrofalni za moje oči. nato sem menjal "tabor" ker so plazme dozorele in se nehale zapekati...
Na plazmi VT30 pa je večina stvari na MAX, nekaj na vmesno enako za mirujočo in gibljivo sliko. pod vsakim ekranom je pač tudi PC in so setupi nekolko kompromis.
filme gledam pri 24p z večino zadev izklopljenih, kar mi ustreza s stališča da na minimum spravim leg ker jih vrtim iz PS3
optimum za moje oči

sem pa ravno včeraj pri žlahti poskušal udomačiti en LG nižjega ranga (model pojma nimam), Vir soliden telemachov HD. A mojim očem zadeva nikakor ni dala sprejemljive slike... karkoli sem počel mi je bilo slabše kot na omenjenem Sonyju. sta pa verjetno kakih 6 let narazen? saj ne vem več iz katerega leta je serija 3000

saj v osnovi se strinjava da Hz ne povedo ravno veliko, nekako toliko ali še več se bolj ali manj uspešno zgodi pri obdelavi

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83

sass

Guru
1. sep 2007
5.202
845
113
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Še nekaj me zanima. TV bo montiran na zid točno tam kjer imam vtičnico, saj želim da se čim manj kablov vidi.in da je TV priklopljena v tej vtičnici. Zanima pa me glede stenskega nosilca ( konzole ). So konzole toliko globoke, da je za televizijo dovolj prostora za vtičnico itd... Upam da ni preveč '' na knap '' ? Zmedlo me je to, ker sem gledal na netu neke konzole in je pisalo, da je globina 26mm in to se mi zdi premalo.
jaz imam TV preko fiksne konzole montiran na steno in je zelo na knap, predvsem SCART kabel. malo sem si pomagal tako, da sem uporabil malo daljše in močnejše vijake, potem pa med konzolo in zid vstavil kak centimeter debele distančnike na vijake.