nov tv

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
počasi si bom moral kupit nov tv PHILIPS ki ga imam bo šel počasi že letijo neke črte in kažejo se čudne barve.
Torej kaj bi vzel velikost ekrana okoli 102 cm cena do nekje 900 evropskih. Kaj priporočate?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Pravim, da premajhen TV ne obstaja
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ma kakih 900€: http://www.ceneje.si/avdio-vid...00343DE6?bPar=5

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue32f5000-201308253262.htm

The Samsung UE32F5000 is a brilliant little HDTV, delivering deep blacks, accurate pictures, good screen uniformity and solid standard-def processing. Compared to last year’s EH5000, its chassis is slimmer; colours are more accurate; and motion resolution is slightly higher with [LED Clear Motion] engaged. And compared to the step-up F5500 we recently tested, the 32in F5000′s colours are more well-saturated; viewing angles are wider; and black level is marginally darker.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ti mu svetuješ dve stopnji manjši TV (32 col - 81 cm).

Sicer imam pa sveže izkušnje z enim novejši philipsom in slika je kar ok, mi je pa katastrofa da se ne da kanalov ročno razporediti. Sam imam Panasonicovo plazmo z katero sem izredno zadovoljen, vseeno pa bi, če bi kupoval zdaj, vejretno raje vzel Samsungov LCD. Vsekor pa ne bi vzel LG-ja, ker jih kar ene par sorodnikov (so pač najcenejši v svojih razredih) in mi slika ni všeč.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Ti mu svetuješ dve stopnji manjši TV (32 col - 81 cm).

Sicer imam pa sveže izkušnje z enim novejši philipsom in slika je kar ok, mi je pa katastrofa da se ne da kanalov ročno razporediti. Sam imam Panasonicovo plazmo z katero sem izredno zadovoljen, vseeno pa bi, če bi kupoval zdaj, vejretno raje vzel Samsungov LCD. Vsekor pa ne bi vzel LG-ja, ker jih kar ene par sorodnikov (so pač najcenejši v svojih razredih) in mi slika ni všeč.

A si prepričan, da se pri Philipsu ne da kanalov razporedit, ali samo ti tega ne znaš?

@benady:
redface-1.gif

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Meni se prerazporejanje ne zdi zakomplicirano, me pa moti, da ni (več) opcije "vstavi" kanal med obstoječa, ampak samo "zamenjaj". Je pa res, da sem to gledal na seriji 3, prejšnja izkušnja pa na seriji 7.

Mogoče so samo nižje serije philipsov okrnjene za to možnost. Ne vem.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Priznam da se nisem poglobil. Sicer že 30 let štelam vsem sosedom te programe in ugotavljam da imajo ene znamke bolj in bolj neumno rešene te zadeve. Ok, verjetno je rešitev v priljubljenih, samo wtf je to? A ne more bit lepo seznam, maš listo najdenih, vpišeš zaporedne številke programov in je to to. In potem ko hočeš na program "6", pritisneš "6", ne pa "priljubljeni" in nato "6". TV je sice od moje matere, ki res ni tehnični tip in jo take zadeve samo zmedejo.

Navodil zraven pa ni bilo oziroma sta bili zfaven dve knjigici, ena kjer je noterpar deset jezikov in sta slovenščini posvečeni dve strani inkjer so samo varnostna opozorila in ena, kjer piše kako vtakniki žico v vtičnico, kam priključiti anteno in kako se pritisne "home" tipka na daljincu in požene avtomaksti setup. Naprej pa nič. In če nared tako, imnaš potem kanale tako: poptv 267, kanal a 131, planet 76 itd...

Verjetno se pa tudi staram ja.
smile-1.gif

edit: našel navodila in je tako kot ste rekli. slovenskih navodil seveda ni. TV je pa 32PFL3078.

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Kako ni slovenskih navodil?
A ima TV slovenski jezik? Potem vsa navodila najdeš v pomoči.

In ne vem zakaj bi moral prestavljati 200+ programov? Greš po seznamu, izbereš tiste, ki te zanimajo (priljubljeni) in to je to.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kako ni slovenskih navodil?
A ima TV slovenski jezik? Potem vsa navodila najdeš v pomoči.

In ne vem zakaj bi moral prestavljati 200+ programov? Greš po seznamu, izbereš tiste, ki te zanimajo (priljubljeni) in to je to.

Sem si danes še enkrat "v živo" pogledal. Zadeva se ne nastavlja v meniju nastavitve (kjer so sicer nastavitve glede iskanja kanalov in ostalo, pač pa moraš kliknit na gumb za listo programov in potem od tam še gumb za nastavitve. Ponavadi je v takih primer nekje spodaj ali ob strani napisano kateri gumb moraš prisisniti za dodatne nastavitve. Tukaj so pa na tem zaslonu samo številke programov in nič drugega.

Pri tv-ju razen osnovnih navodil (dve strani) in varnostnih priporočil (pol strani) ni drugega priročnika. Pomoč se pokaže če v posamezni postavki v meniju malo počakaš, a če postavke ne najdeš, ti to nič ne pomaga (če je nekje čisto drugje).

Pri Panasonicu je recimo na vsakem zaslonu spodaj napisano kaj lahko narediš s katero tipko.

raketa

Pripravnik
25. sep 2007
222
6
18
Gorenjska
www.lomm.si
Pozdravljeni, ker nisem domač v tv svetu, me zanima kateri TV 46" priporočate. Budget tam do 800€ pa da gre za smart tv. Nagibam se k nakupu SAMSUNG UE46F6500 vendar 3d ni pod nujno.

Hvala za odgovore

Lp

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.940
7.228
113
Tudi sam se začel razmišljati o nakupu novega TV, vendar se ob poplavi ponudb popolnoma izgubim. Vem samo, da želim velikost 47'' ali 50'' in da je cena do 1000€. Danes sem bil slučajno v harvey Normanu in prodajalec mi je ponujal Panasonic in pa Philips. Imeli naj bi neko akcijo do novega leta, kao garancija traja 5 let. Kakšen nasvet, ali izkušnja glede nakupa?

Lp