Nov sosed z dvema 4NGD

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.534
855
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
200m zračne linije. ... rad spim pri odprtem oknu.
Se pravi, 500m okoli tvoje rezidence mora biti popolni mir in tišina, ker se tebi ne zapira okna? Mislim, resno... 200m?
confused-1.gif

Če te moti hrup med spanjem, obstajajo zamaški za v ušesa, industrijska roba. Skozi to se menda ne prelajata.

Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:Pes mora biti utrujen, potem da mir.
Človek mora biti utrujen, potem spi.
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

17758-icon_confused.gif

Ha !!! Poznam našega župana in mu bom predlagal, da naj z občinskim odlokom prepove mačkam biksati ga celo ljubo noč ...
tongue-1.gif
nobeden v ulici ne more spati !

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Naš je tud lajal ponoč, odprem okn in rečem spat pa je šel spat
grims-1.gif

Znanec ima nemškega ovčarja in so pred kakimi 2 ali 3 leti nazaj šli poleti na Nordkapp v lastni režiji. Ko so prišli nazaj, je pes še kaka 2 meseca rikverc lajal ...
hysterical-1.gif

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Traja že cca. 1 mesec in postalo je nevzdržno. Zverini se dereta od večera do jutra.
Obstaja kaka legalna pot razen da s sosedi rešimo zadevo s pomočjo 7,62mg tablet?

Zajebano je, ne privoščim tega nobenmu, sem bil 2 leti podnajemnik v stanovanju zraven pa dve mrcini lajali cele dneve ,,....nevzdržno! kaj da bi spal pri odprtem oknu haha,...še čez stene me je vrglo pokonci ob 5 h zjutraj,...

Sedaj imam pod oknom prometnico in tega se navadiš. ....Pri odprtem oknu pa seveda se še vedno ne da spat.....

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
To je bilo samo na Logu najbrz.... Celo petelini se naj ne bi smeli zjutraj oglašati.

Je še več občin z odloki, ki prepovedujejo lajanje ponoči

Nekaj primerov iz odlokov različnih občin:

Citat:
Skrbnik psa je v urejenih urbanih in strnjenih stanovanjskih naseljih dolžan preprečevati ponavljajoče in moteče lajanje psa. V nočnem času je dolžan takega psa zapreti v zanj primeren zaprt prostor.

Skrbniki živali so v strnjenih stanovanjskih naseljih dolžni zagotoviti, da živali s svojim oglašanjem ne motijo ostalih prebivalcev v soseski. Skrbnik je dolžan motečo žival zapreti v zanjo primeren zaprt prostor.

Zaradi varovanja javnega reda je prepovedano:
8. imeti živali, ki s svojim oglašanjem ali kako drugače motijo okolico ter puščati hišne in rejne živali brez nadzora na javnih površinah.

Še 1x preveri odloke. Če imate kaj takšnega zapisanega, seznani soseda, naslednjič pač podaš prijavo pristojni službi...

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Sem prebral poste.

Bom pisal načelno. Slovenija je, tudi kar se tiče hrupa, daleč za Avstrijo!

Predpisi glede zvočnega osnaževanja so, vendar jih nihče ne upošteva.

Od 1950 nisem videl NITI ENKRAT (ali od koga slišal) da bi bil na terenu opažen inšpektor z decibelmetrom - naprava za merjenje hrupa.
In brez dokaza (odčitka) seveda ne more biti denarne kazni...

Tako da: dajmo ropotat še več, posebej ponoči, ko pa je tako smešno in fajn, če komu ukrademo spanec.
Pa psi naj lajajo, mladci z jajci, polnimi sperme pa naj krulijo (pardon: pojejo) celo noč, dokler ne omagajo.

Da ne pozabim, zelo lep zvok imajo tudi steklenice, ki jih ob dveh ponoči fuknejo v kontejner...

Možne rešitve problema:

- petslojna okna + celo poletje ponoči prižgana klima
- silikonski čepki za v ušesa
- snajperska puška

gr69

Guru
15. dec 2009
11.641
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Ali pa prit živet na vas med normalne ljudi ... ups, pozabi na ta nasvet - se je že preveč mehkužni meščanov sem preselilo in zdaj še psi ne smejo več lajati. Ostani raje tam, kjer si.
tongue-1.gif

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Sem prebral poste.

Bom pisal načelno. Slovenija je, tudi kar se tiče hrupa, daleč za Avstrijo!

Predpisi glede zvočnega osnaževanja so, vendar jih nihče ne upošteva.

Od 1950 nisem videl NITI ENKRAT (ali od koga slišal) da bi bil na terenu opažen inšpektor z decibelmetrom - naprava za merjenje hrupa.
In brez dokaza (odčitka) seveda ne more biti denarne kazni...

Tako da: dajmo ropotat še več, posebej ponoči, ko pa je tako smešno in fajn, če komu ukrademo spanec.
Pa psi naj lajajo, mladci z jajci, polnimi sperme pa naj krulijo (pardon: pojejo) celo noč, dokler ne omagajo.

Da ne pozabim, zelo lep zvok imajo tudi steklenice, ki jih ob dveh ponoči fuknejo v kontejner...

Možne rešitve problema:

- petslojna okna + celo poletje ponoči prižgana klima
- silikonski čepki za v ušesa
- snajperska puška

Potem te pa sosed prijavi, da je tvoja klima preglasna, ma veze nekje, pa je zjutraj že položnica v kaslcu.
Da so pa opice na drugi strani bloka celo noč narodnjake nažigal pa nobenega ne briga...
crazy1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Traja že cca. 1 mesec in postalo je nevzdržno. Zverini se dereta od večera do jutra.

Obstaja kaka legalna pot razen da s sosedi rešimo zadevo s pomočjo 7,62mg tablet?

Nikjer v celotni temi nisem opazil,da bi se s sosedom sploh že kaj pogovarjal o tem? Mogoče sploh ne ve,da te moti to lajanje?
sprasujem se.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
6. post, 3. vrstica.

Do zdaj ga še ni bilo mimo, k njemu domov pa ne mislim hodit. Nekaj časa se mi je pač nabiralo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Še ja.

Sem končno ulovil lastnika 4NGD. Vljudno, kolikor sem lahko vprašam, če mogoče njegova generatorja lajata cele noči. Ma ne, moji pasi spavaju u kuæi do 6. Imam zatvorene. Maš ja. -Pa kater potem laja vsaj od štirih? Pa to mora da bude oni bernardinac. Katerega se ne bi slišalo, kamerad pa gleda direkt iz spalnice njegova drekača ko se dereta.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Še ja.

Sem končno ulovil lastnika 4NGD. Vljudno, kolikor sem lahko vprašam, če mogoče njegova generatorja lajata cele noči. Ma ne, moji pasi spavaju u kuæi do 6. Imam zatvorene. Maš ja. -Pa kater potem laja vsaj od štirih? Pa to mora da bude oni bernardinac. Katerega se ne bi slišalo, kamerad pa gleda direkt iz spalnice njegova drekača ko se dereta.
Najbolj me moti pri teh tipih, da lažejo kot pes teče. Ali laja v tem primeru.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
a ni bilo govora, da bodo pse (lastnike psov) obdavčili????
1kg=100€. Obvezen veterinarski plačljivi pregled 3x na leto itd. Potem si pa naj dame, mulci, mačoti, omišljajo pse, čez 3 dni pa ne vedo več kaj bi z njimi.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
200m zračne linije. ... rad spim pri odprtem oknu.
Se pravi, 500m okoli tvoje rezidence mora biti popolni mir in tišina, ker se tebi ne zapira okna? Mislim, resno... 200m?
confused-1.gif

Če te moti hrup med spanjem, obstajajo zamaški za v ušesa, industrijska roba. Skozi to se menda ne prelajata.

Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:Pes mora biti utrujen, potem da mir.
Človek mora biti utrujen, potem spi.
evil.gif

hysterical-1.gif