Problem je, ker v Sloveniji na vecini vodilnih polozajev sedi butast folk brez kakrsnegakoli obcutka za sport (oz polozaj katerega zaseda) in zdravo kmecko logiko. Tako se ne bi cudil, da bi bilo NZS celo "odvec" se uvrstiti na velika tekmovanja - klinc bo treba izplacati bonuse in kaksne stroske pa bo manj za lastni zep (govorim popolnoma izmisljeno, ampak nekako tako deluje logika pri nas) in potem folku se tisto malo motivacije ubijejo. Poslednicno postavijo za selektorja nekoga v katerega noben ne verjame in potem so tezki soki, predvsem za narod. Malo manj za "smetano", ker jim je bolj ali manj vseeno, vazno da se pokasira par desettisoc eurov mesecno in je stvar ad-acta.
Osebno bi raje videl, da bi ostal selektor Kek, kljub nekaterim cudnim selekcijam igralcev. Slavetu zelim vse najboljse, po mojem mnenju in opazanju se mi niti ne zdi slaba izbira, vprasanje pa je, kako bo funkcioniral s fanti in koliko respekta ima pri njih. Po moje se je z odlocitvijo pomocnika Katanca bolj ustrelil v nogo kot ne, a vseeno. Z Domzalami je pozel dobre uspehe, zelim si da bi mu kaj takega uspelo tudi z reprezentanco.