Nov Računalnik

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
Zdravo,

Odločam sem za nakup novega računalnika. Potreboval ga bom predvsem za virtualizacijo routerjev (Cisco, Alcatel,...).

Porebujem nekaj zmogljivega z najmanj 32GB rama in n številom core-ov. V katero smer naj gledam? Budjet okoli 700 - 800€

hvala

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
To verjetno rabiš za "laboratorij" oziroma testno okolje....
Predlagam HP Workstation serijo Z240 ali še raje Z440. Če bi rad v prihodnosti nadgrajeval RAM in podobno pa še serijo višje (Z640). MIslim da imajo nižje serije max RAM 32 GB.
Če se boš šel samogradjo oz sestavljen PC pa tudi mislim ,da ne boš prišel ekstremno ceneje skozi. Pri taki mašini je vsaj meni važno da zanesljivo dela. Pa 3 leta garancije ima v štartu. Imamo nekaj primerkov v firmi in ni pripomb.

Nazadnje urejeno:

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18

Težko je dobit že predkonfigurirane HP Workstation pri nas. Lahko ga pa naročiš po meri. Nazadnje ko sem naročal, se je cena vrtela okrog 2k€ (Xeon 3GHz, 6 jeder, 32GB RAM, 512 PCIe SSD, 2x 1TB HDD, ena osnovna grafika). Zelo zavisi kaj želiš imet v takem PCju.

nepot:
brandname workstation je 2x tvoj predviden budget. Pa tudi z nakupom posameznih komponent ne vem kako se bo izšlo.