Res je, ampak plinarna in elektro (za vodo ne vem) imajo to pokrito znotraj stroškov obratovanja, ne računajo ti neke tromestne številke za to...
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Ksz.
Ker je ravno debata od "toplovodarjih"... V bloku ima vsako stanovanje svoj kalorimeter (torej, ne dellnikov na radiatorjih, ampak meri dovod in odvod vode v vsako stanovanje)i
ta teden nam je uletel upravnik z nekimi predračuni, ker menda, moramo na vsake 5 let narediti kalibracijo. Stvar je v tem, da hočejo za to kalibracijo ~130€ na stanovanje, kar se mi zdi kar konkretna cena. So si res v zakonu pustili pripravljeno tako, da nam lahko kar računajo neke zadeve, za katere so se odločili, da jih je "treba" delat
Je še kdo dobil podobno zadevo/obvestilo o "dajatvi"
Priznajo?Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Vsaj priznajo, da trenutno ni ok in iščejo boljšo rešitev.
Ja, tebi je čisto ok, tistemu ki pa bo zaradi tega plačeval tvoje ogrevanje, pa ne bo ok, pošteno pa tudi ni.Citat:
Če prav štekam, bodo po novem vsi plačevali najmanj 40% povprečja, kar je meni čisto ok.
Citat:
Vsaj priznajo, da trenutno ni ok in iščejo boljšo rešitev. Da pa nikoli vsi ne bojo zadovoljni je pa itak jasno. Če prav štekam, bodo po novem vsi plačevali najmanj 40% povprečja, kar je meni čisto ok.
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Vsaj priznajo, da trenutno ni ok in iščejo boljšo rešitev. Da pa nikoli vsi ne bojo zadovoljni je pa itak jasno. Če prav štekam, bodo po novem vsi plačevali najmanj 40% povprečja, kar je meni čisto ok.
Njabolj smešno je to da po vseh popravkih so zdaj ugotovili, da je bil prvotni zakon posvem OK...le da je bil fiksni delež prenizko določen (oz. prepuščen odločitvi lastnikov).
Bi pa zakon lahko ločeval (morda cello ločuje ob vseh bistrih glavah ki ga sestavljajo?) med praznimi stanovanji in stanovanji, kjer se ljdurje v njih ogrejejo na druge vire kot je centralna kurjava. Ne pa da se to meče v en in isti koš.