Nov PC

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Ker je angleški funt te čase zelo ugoden, sem malo pogledal za PC v Angliji, točneje ta primerek...
Je v redu zadeva glede cene, komponent...? Internet, office, fotografija je to kar rabim, igrice me ne zanimajo... se pravi, da dovolj hitro zmelje, če delam s slikami, kak film oziroma nadaljevanko sem ter tja tudi pogledam, pa nočem spet nekaj kupiti, kar bo jutri že staroooo...

Se ne splača kupit, To je kr neki skupaj zmetano!!

Procesor je že kr neki star, (čeprav je še zmeraj odličen), 8 giga rama je za domačo uporabo veliko preveč , vzameš max 4 GB, napajalnik je za tak sistem premočan, bi bil okoli 550-600W čist dost, tistih 1 GB na grafi je čist brez veze, je dost 512 Mb varjanta, disk tud ni bohve kaj. Dobiš WD-jeve 640 Gb že zelo ugodno pri nas

Tista, druga konfiguracija (AMD) je tud smešna, še posebej tiste dve 9500GT 1Mb grafe v sli, ki skupaj ne dosegata preformensa ene normalne grafe. Procesor bi še bil ostalo pa polom.

Kupi raje v Sloveniji, če ne drugega, zaradi garancije.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
dečki... ne se kregat:

vse jasno?
hysterical-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Ok, kaj je hotel z dvema bednima grafama v sli načinu?
grin1.gif

Rama je res totalno preveč, diska hudo premalo..... brezveze, ostalega sploh ne bom gledal.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
AMD se mi je recimo totalno zameril ko je začel procesorje objavljat s ''2800+'', a v resnici je imel 1,6 ghz.

Jah lej, če jim je ratalo narest procesor, ki pri 1,6GHz naredi isto kot P4 pri 2,8GHz, to ni njihov problem. Ne vem, zakaj ne bi smeli tega oglaševat
rolleyes-1.gif
Ampak, v tem primeru gre za namerno zavajanje, ki pa mislim da ni dovoljeno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
In zakaj jih nebi mogel seštevati? (Vprašam kot trgovec, ne kot računalničar). Če naši trgovci napišejo raje Quad 4x2 ghz kot Quad 8ghz, je to njihov problem. Tako kot internetni ponudniki čisto vedno napišejo hitrost kot ''10 mega'', čeprav ne bo letelo ''10 mega'' na sekundo.

In če stvar prodajaš tudi pri 250 GB disku napišeš, da je gigantic. Verjetno ne boš napisal, da si dal not manjši disk, ker ti jih je cel kup ostalo.

Če gremo po trgovsko: Tudi matematično 4 x 2,2GHz ni 14,4GHz ampak samo 8,8GHz.

Svašta .. vidim da so naši nategatorski trgovci še daleč!
evil.gif

Matematično seštevaš lahko števila. Lahko gremo pa tudi fizikalno gledat in je verjetno vsakomur jasno (al pa tudi ne) da frekvence ne moreš seštevat. Če imaš žarnico ki utripa pri 50 Hz ... pa jih dodaš 4 take je resolucija "vidne" frekvence v najboljšem primeru 50 Hz (in ne 4x toliko).

Glede nakupa pa .. funt je nizek zato se nakup v GB splača. Od naštetega pa ne bi vzel nič, ker gre zgleda za "odpadno" robo, ki so jo stlačili v nekaj prodajljivega.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Bodimo rajši veseli da ne prodajajo i7, ker bi sigurno opevali da ima 8 jeder
evil.gif
in da deluje pri 22GHz :D

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz

govorim za prvi pc

Ok fantje tle vas ne razumem.

Prvi napiše super vse-kupi.
Čez par postov se pa premisli in začne kritizirat.

Zdej če se je trgovec znašu in napisal 14,4ghz je to nejgova stvar. Pol bi se tut pr naših big bangih lahko našle podobne ali še hujše cvetke. Pa se ob to skoraj nihče ne dregne in vsi veselo kupuje-te/-jo.

Nekdo je celo napisal, da brez veze tko močen računalnik. Ja zakaj že? Če ga dobiš za dobro ceno zakaj si ga ne bi vzel? Sej niti ne ve kaj bo uporabnik delal z njem.

Za skoraj vse komponente se točno ve katere so pa ni niti eden napisal, da ta komponenta je pa slaba. Sam na konc vsi neki na splošno lapate, da je to sigurno krš.

Ja diska bi lahko blo več, sam zakaj pol tut pri naših ponudnik ne jamrate, da dajejo premal diska, pa v tem cenovnem razredu nimajo po 2TB diskov, še 1TB nimajo.

Če je ohišje neko čunga lunga je to zadnja stavr ki vpliva na kvaliteto pc-ja.

Nekdo se je spotaknu ob garancijo. Sej ima vsaka komponenta svojo garancijo. Vsi bli pametni ko pri nas prodajajo pc z nalepko zadaj, da to nebi smelo bit ker ima vsak del svojo garancijo. Tukaj je isto. Odpreš pa pošlješ na servis. Če imaš srečo, da je servis v slo cool, če ne pač pošlješ prek meje. Sam kolkrat pa kej pošljemo nazaj? Včasih se vprašam, če ni boljš, da novo kupim, kot da morem za poštnio za na drug konec slo dat. Ob takem nakupu pač to z garancijo vzameš v zakup. iPhona tut ne moreš nikamor na servis poslat(če imaš odklenjenga, skrekanga.... kar jih velka večina tudi je), pa se zarad tega zlo mal ljudi sekira, cenovno sta pa tam nek kot tale pc.

Naj se en pameten opogumi in pri nas najde enak ali boljši pc za enako ceno.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Prvi je kupljen. Hotel sem dovolj RAM-a in dovolj močan procesor. Grafična je tudi veliko boljša od te, ki jo imam sedaj. Če sedaj kaj delam s slikami, mi pri več odprtih slikah in programih dela obupno počasi. Res pa je, da imam samo 2GHz in 1G RAM-a. Imam pa doma še en disk 500GB nov v rezervi, tako da me to ne skrbi. Sedaj imam dva po 80GB v PC-ju, pa je že kar polno. Mame plate ne poznam oziroma se ne spoznam, zvok me ne zanima, samo da je, drugače sem pa dobil komentarje, da je prvi zelo dobra zadeva za ta denar.
Hvala vsem.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Tisti prvi, ki je napisal, da je super rač, do meseca nazaj sploh ni vedel, da obstajajo dual cori z več kot 3GHz plus tega je za nov računalnik nekomu svetoval enojedrnega xeona, tolk o referencah.

Ostalo sem že napisal, edino lahko dodam, še kakšen razlog, dva zakaj ne kupiti ta komp. Če se je odločil, da ga bo vzel tudi prav, sej ga bo on uporabljal, mi smo mu hoteli samo dobro.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
khhhASSHOLEmmm.

Sej me je res sram, da nisem vedel, da so zunaj že več kot 3 ghz intelovi dvojedrniki in se strinjam, da zaradi tega nimam pojma o računalništvu. O Xeonu pa ne mislim več komentirat, ker je tista tema že zdavnaj zašla iz mej okusa, logike in je postala merjenje organa.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Lej nimam nič proti teb, samo narod zavajat s takimi izjavami je neokusno. Zakaj že je una tema zašla iz mej okusa ? Ker smo ti dokazali, da si malo za časom, kar se hardwara tiče in podali par predlogov za nakup ? Si obljubil, da se boš posodobil znanje v tej smeri, ampak še zmeraj streljaš kozle. Žal.

Sicer pa 528 funtov znese cca 600€ in za ta denar imaš pri nas ogromno izbire zmoglivih mašin, z veliko bolj smiselnim izborom komponenet tako, da je nakup iz anglije nesmiselen.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Procesor: Alternativa za q6600 je Q8200.
Grafika: rekel je da ne igra igric, torej je nakup 980gt nesmiselen, naj vzame 9600GT ali kakšen ati 4670, lahko še slabšo. Bo takoj 50€ ali več profitiral.
Rami: Pa kaj zaboga mu bo za domačo rabo 8 Gb rama ? Po možnosti bo naložil 32 bitne windowse in mu jih bo prepoznalo cca 3,3 Gb
Matična: brez veze ima sli opcijo, pa tud asrock ni neki biser od plate, dobiš za 80-100€ čist solidno plato za 775 podnožje.
Disk je sata, vsi novejši so sata 2.
Napajalnik je brez veze tako močen, razen, če bo dodal še kakšno grafo za v sli ali pa nevem koliko diskov in ostalega. Za tak sistem je še 550W vrh glave.

Evo za primerjavo, sem čisto na hitro našel: rač. z e8400 za isti denar. Bi se kje še sigurno cenejša varjanta našla. Jaz vem, da ne bi razmišlal sekundo, katero opcijo vzet.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ksz

govorim za prvi pc

Ok fantje tle vas ne razumem.

Prvi napiše super vse-kupi.
Čez par postov se pa premisli in začne kritizirat.

Zdej če se je trgovec znašu in napisal 14,4ghz je to nejgova stvar. Pol bi se tut pr naših big bangih lahko našle podobne ali še hujše cvetke. Pa se ob to skoraj nihče ne dregne in vsi veselo kupuje-te/-jo.

Nekdo je celo napisal, da brez veze tko močen računalnik. Ja zakaj že? Če ga dobiš za dobro ceno zakaj si ga ne bi vzel? Sej niti ne ve kaj bo uporabnik delal z njem.

Za skoraj vse komponente se točno ve katere so pa ni niti eden napisal, da ta komponenta je pa slaba. Sam na konc vsi neki na splošno lapate, da je to sigurno krš.

Ja diska bi lahko blo več, sam zakaj pol tut pri naših ponudnik ne jamrate, da dajejo premal diska, pa v tem cenovnem razredu nimajo po 2TB diskov, še 1TB nimajo.

Če je ohišje neko čunga lunga je to zadnja stavr ki vpliva na kvaliteto pc-ja.

Nekdo se je spotaknu ob garancijo. Sej ima vsaka komponenta svojo garancijo. Vsi bli pametni ko pri nas prodajajo pc z nalepko zadaj, da to nebi smelo bit ker ima vsak del svojo garancijo. Tukaj je isto. Odpreš pa pošlješ na servis. Če imaš srečo, da je servis v slo cool, če ne pač pošlješ prek meje. Sam kolkrat pa kej pošljemo nazaj? Včasih se vprašam, če ni boljš, da novo kupim, kot da morem za poštnio za na drug konec slo dat. Ob takem nakupu pač to z garancijo vzameš v zakup. iPhona tut ne moreš nikamor na servis poslat(če imaš odklenjenga, skrekanga.... kar jih velka večina tudi je), pa se zarad tega zlo mal ljudi sekira, cenovno sta pa tam nek kot tale pc.

Naj se en pameten opogumi in pri nas najde enak ali boljši pc za enako ceno.

UK£ 528.50 = 604.841635 € (tu še manjka poštnina)

Sapphire Radeon HD 4350 512MB
52.00 €

SATA2 SAMSUNG F1 640GB 16MB -
62.00 €

Kingston 4096MB 800Mhz cl5 KIT
44.00 €

Intel Core 2 Quad Q8200 - BOX
168.00 €

ASUS P5Q SE PLUS - Intel P45 Chipset
103.00 €

THERMALTAKE M5 VJ2000BNS
58.00 €

Enermax MODU82+ 525W
108.00 €

SATA2 Samsung SH-S223
[dvdrw] 24.00 €

Skupaj: 619.00 €

Ceneje kot v Angliji in z slovensko garancijo... In več kot zadosti za povpraševanje uporabnika...