Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
3,6GHz se nanaša na HT link.
Nanaša se res na FSB samo na ebay-u ima napisano:
Processor Speed:
14,400 MHz
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
3,6GHz se nanaša na HT link.
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Ker je angleški funt te čase zelo ugoden, sem malo pogledal za PC v Angliji, točneje ta primerek...
Je v redu zadeva glede cene, komponent...? Internet, office, fotografija je to kar rabim, igrice me ne zanimajo... se pravi, da dovolj hitro zmelje, če delam s slikami, kak film oziroma nadaljevanko sem ter tja tudi pogledam, pa nočem spet nekaj kupiti, kar bo jutri že staroooo...
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
AMD se mi je recimo totalno zameril ko je začel procesorje objavljat s ''2800+'', a v resnici je imel 1,6 ghz.
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
In zakaj jih nebi mogel seštevati? (Vprašam kot trgovec, ne kot računalničar). Če naši trgovci napišejo raje Quad 4x2 ghz kot Quad 8ghz, je to njihov problem. Tako kot internetni ponudniki čisto vedno napišejo hitrost kot ''10 mega'', čeprav ne bo letelo ''10 mega'' na sekundo.
In če stvar prodajaš tudi pri 250 GB disku napišeš, da je gigantic. Verjetno ne boš napisal, da si dal not manjši disk, ker ti jih je cel kup ostalo.
Če gremo po trgovsko: Tudi matematično 4 x 2,2GHz ni 14,4GHz ampak samo 8,8GHz.
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ksz
govorim za prvi pc
Ok fantje tle vas ne razumem.
Prvi napiše super vse-kupi.
Čez par postov se pa premisli in začne kritizirat.
Zdej če se je trgovec znašu in napisal 14,4ghz je to nejgova stvar. Pol bi se tut pr naših big bangih lahko našle podobne ali še hujše cvetke. Pa se ob to skoraj nihče ne dregne in vsi veselo kupuje-te/-jo.
Nekdo je celo napisal, da brez veze tko močen računalnik. Ja zakaj že? Če ga dobiš za dobro ceno zakaj si ga ne bi vzel? Sej niti ne ve kaj bo uporabnik delal z njem.
Za skoraj vse komponente se točno ve katere so pa ni niti eden napisal, da ta komponenta je pa slaba. Sam na konc vsi neki na splošno lapate, da je to sigurno krš.
Ja diska bi lahko blo več, sam zakaj pol tut pri naših ponudnik ne jamrate, da dajejo premal diska, pa v tem cenovnem razredu nimajo po 2TB diskov, še 1TB nimajo.
Če je ohišje neko čunga lunga je to zadnja stavr ki vpliva na kvaliteto pc-ja.
Nekdo se je spotaknu ob garancijo. Sej ima vsaka komponenta svojo garancijo. Vsi bli pametni ko pri nas prodajajo pc z nalepko zadaj, da to nebi smelo bit ker ima vsak del svojo garancijo. Tukaj je isto. Odpreš pa pošlješ na servis. Če imaš srečo, da je servis v slo cool, če ne pač pošlješ prek meje. Sam kolkrat pa kej pošljemo nazaj? Včasih se vprašam, če ni boljš, da novo kupim, kot da morem za poštnio za na drug konec slo dat. Ob takem nakupu pač to z garancijo vzameš v zakup. iPhona tut ne moreš nikamor na servis poslat(če imaš odklenjenga, skrekanga.... kar jih velka večina tudi je), pa se zarad tega zlo mal ljudi sekira, cenovno sta pa tam nek kot tale pc.
Naj se en pameten opogumi in pri nas najde enak ali boljši pc za enako ceno.