Nov manjši LCD TV(19")

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Ko ima hudič mlade in ko me res nima rad, mi je seveda crknila tv (ki je bila sicer že stara) ravno med nogometno tekmo
bonk.gif
. Ker je zadeva na vikendu je seveda manjša. Torej. Kaj kupiti sedaj? Velikost sem gledal nekje 19" (48cm) bo popolnoma dovolj. Ampak KAJ kupiti?

Mogoče tole?

Kakšen drug predlog?

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
19" je super ... za gledanje iz pol metra razdalje. Jaz imam TV tuner in tak monitor, tako da zdajle spremljam Bra : Chi in hkrati pisem tole.

Izmeri koliko imas v resnici prostora, potem pa kupi najvecje, kar pase tja, ker so razlike v ceni par deset evrov. Tako ali tako ti bo prislo prav, da ni najmanjsi, ker zdaj lahko uporabljas tak TV tudi kot (precej soliden) monitor za racunalnik ... prej s CRTji je bilo to zelo zalostno.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Hja, tudi prej smo imeli podobno velikost TV-ja in ja, res se ga gleda z razdalje cca 1,5m (ob postelji).
evil.gif
Torej tudi ni prostora in niti želje, da bi kupoval večjega (prenosnikov in ostalega ne priklapljam gor).

Zanima pa me, če je tisti model zgoraj vsaj približno spodoben, ali kupujem mačka v žaklju? Verjetno je pripravljen tudi na sprejem digitalnega signala ali ne?

Mogoče kakšen drug model tv-ja?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Po karakteristikah zgleda prima, in ja, pise da podpira tako DVB-T ter MPEG-4.

Se enkrat premisli glede dimenzij, ker 19" widescreen trenutno se vedno pomeni da bos pri marsikateri vsebini - oddaji, filmu, seriji (v 4 : 3 formatu) gledal sliko, ki bo v sirino zasedla samo tri cetrtine ekrana, ostalo bo pa na obeh straneh prazno, torej bo tako, kot ce bi gledal TV z ustrezno manjso diagonalo. Kaksen 26" res *ni*tako zelo velik, sploh ko enkrat ni vec potrebe po dovoljsni globini, kakrsno zahteva klasicen TV (CRT), in ga lahko porines blizje k steni oziroma obesis nanjo.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Meni se zdi tista 19-ka na linku malo predraga.

Pol leta nazaj sem dobil LG M237WDP 23-ko za 245€ ... pa je super monitor. Lovi Mpeg2 in Mpeg4 digitalne kanale.

Recimo: LG
Zadovoljen.