Nov kabel za Telemach digitalno

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
V bloku sem . Jaz nisem nič kupoval to so vse oni dali , naredili , naštimali . V pritličju . Z modemom sem bil full zadovoljen . Prvi tcm 420 je pa šla k vragu , skoz je ven metalo . Ko sem klical na amis podporo sploh niso več dvigovali , ko pa so se že oglasili po priimku mi rekli nazaj a spet ne dela , ker sem tokrat lical 3-4 na teden . Sem zahteval višje ljudi zaposlene po funkciji . So prišli tehniki . Pa iz našega kks brinje predstavnika .So se sami prepričali da ne dela . Po dveh mesecih sem pa že t-2 optiko dobil .Prvih 6 mesecev je malo delalo ostalih 1.5 leta pa zanič.Tako da sem bil ven 24 mesecev . Zakon je t-2 in dela 20/20 net pa dve tv SD po sedaj 205 programov

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Ko sem imel slabo sliko dvojo zasneženo , sem jih poklical da naj pridejo pogledati in zmeriti signal je bil 72 db so zmanjšali za 10 pa isto . Sem jim rekel da 50 Ohm kabel h125 ne more biti dober za tv in net .Pa so rekli da sem prepameten

Narobe so ti rekli, defnitivno nisi prepameten.

Zgoraj si tumbal nekaj o H155. Zdaj je ta H155 postal H125. Tecnaril si jim po nepotrebnem, saj je H125, ki ni enak H155, namenjen ravno za video in ja, njegova karakteristicna impedanca znasa 75R.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Sem napisal da so dajali takrat noter kable h125 in pa h155 ki za sedanje omrežje ni dober . Za takrat je mogoče bilo za hiše ki ima samo en kabel ki gre v hišo in sta gor priklopljena 2 tv-ja crt .

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
U, dobra tema. Mene zanima ali lahko kaj pridobim na kvaliteti slike, če zamenjam hišno instalacijo? Kabel je star približno 20 let (ne vem kakšen je; vgradil ga je takratni operater Eltrade) in ga je od CATV omarice na steni hiše do doze vsega skupaj okrog tri metre brez vmesnih prekinitev. Kabla do omarice se od vgradnje zanesljivo ni dotikal nihče.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Seveda boš pridobil na kvaliteti slike in na svojem omrežju veliko .Ali kaj piše na kablu kateri model je ?

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Fino. Se pravi, da kabel do omarice ni toliko podvržen staranju ali kako je s tem?

Za kabel pa res nimam pojma. Na strani doze dobim ven 10cm kabla brez napisov, do omarice pa nimam dostopa. Bom pač rekel naj poleg ostalega zdemolirajo še to in potegnejo na novo. Kablov o katerih je govora tukaj najbrž ni problem dobiti?

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Ne komplicirajte s kabli. Pri digitalnem signalu s kablom ne moreš vplivati na kvaliteto slike, slika lahko samo je ali pa je ni.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik ecan pravi:
Ne komplicirajte s kabli. Pri digitalnem signalu s kablom ne moreš vplivati na kvaliteto slike, slika lahko samo je ali pa je ni.
Bulšit.

(ni vredno več besed, res)

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
LOL. Potem pa razloži, kako izboljšaš kvaliteto digitalne slike, ki ne kocka, s kabkom.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Clueles pri treh metrih kabla ne boš nič pridobil na jakosti signala. Mogoče nekaj desetink dB, kar je pa nepomembno.
ecan Če izbereš boljši kabel, imaš manjše izgube signala in če je ta signal na kritični meji, bo pri slabšem kablu prej prišlo do kackanja slike, kot pri dobrem.

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik ecan pravi:
Bulšit.

Tudi jaz čakam na tvojo razlago. Če si se že vključil s svojim komentarjem, domnevam, da si "poln znanja" na tem področju in nam boš razložil kako s kablom vplivam na kvaliteto digitalne slike (ostrina slike, kontrast slike, barvni kontrast, osvetlitev slike itd.)

Bom končal kar s tvojim citatom.

[/QUOTE]
Bulšit.

[/QUOTE]

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Točno tako. Samo vprašanje ni bilo o kockanju ali ne kockanju (kar sem tudi napisal, da imaš sliko ali pa ne ) temveč o kvaliteti slike, kar pa je nekaj popolnoma drugega.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
ecan je napisal:
Citat:
ecan oprosti, hotel sem ti lepo obrazložit, brez da bi te žalil, do kakšnih težav pride, če jakost signala oslabi. To, kar pa ti trdiš, da s kablom ne moreš vplivati na kvaliteto slike je smešna trditev, (ostrina slike, kontrast slike, barvni kontrast, osvetlitev slike itd.). Na tak način lahko samo razmišlaš, če ti vse skupaj ni popolnoma nič poznano. Da slika samo je ali pa ni, pa tudi ne drži. To sem ti pa že v zgornjem postu razložil.
Če se pri analogni tehniki pri določeni jakosti signala (cca 55dB) začne pojavljati sneg, se pri digitalni tehniki že pri nekoliko močnejšem signalu začnejo pojavljati kockice.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik doto pravi:
LOL. Potem pa razloži, kako izboljšaš kvaliteto digitalne slike, ki ne kocka, s kabkom.
Saj ne izboljšuješ, če dela dobro, ampak če neja.
wink-1.gif

Če mogoče ni jasno:
Bulšit je, da pri digitalnem signalu dela ali ne dela.

Med dela in ne dela je veeeelik razpon bolj ali manj čudnega (ne)delovanja.

Recimo:
- ni slike (en ekstrem)
- slika je vsak tretji dan
- slika se prekinja, drdra, (zvok takisto) skoz
- slika je OK , le vsakih 5 minit trzne
- slika je 100% (no ja, signal, kaj v studiju producirajo, je za drugo temo)

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Lepo, da si se ponovno oglasil, ker verjetno se nisva razumela. Prvo se morava zmeniti kaj pomeni izraz kvaliteta slike. Po tvoje je kvaliteta slike samo ali je kockasta ali ni. Kockasta slika za mene ni slika, kar sem tudi napisal, da v primeru slabega signala ni slike. Če slika kocka govorimo o slabem sprejemu in ne o kvaliteti slike.
Ko slika ni kockasta je kvaliteta slike za mene kar sem že napisal (ostrina, kontrast, barvni kontrast, osvetlitev - vprašaj kakega fotografa če to drži ). Ti pa praviš, da je to kar sem napisal in da s kablom na to ne moreš vplivati smešno. Sedaj pa mi tudi ti razloži kako s kablom vplivaš na lastnosti slike, ki ni kockasta.

Upam, da sem sedaj jasno razložil, kar sem napisal v prejšnjih postih.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, jaz sem se odzval na tisto, da slika je ali ni, da ni vmesnih možnosti.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Zakaj pravim, smešno? O kvaliteti slike se lahko pogovarjamo o vsem kar se dogaja v studiju, o obdelavi videa, do končnega zakodiranja v naprimer MPEG4 format, kateri ni 100%, ampak je format z določenimi izgubami, odvisno od stopnje stiskanja tega videa.
Od tu naprej, pa ko se vtisne v nosilno UHF frekvenco, se pa lahko pogovarjamo samo še o kvaliteti in jakosti signala. Če ta ni dobra, se del podatkov izgubi, zaradi česar pride do kockanja. Svetlobo ( in ostalo kar omenjaš) lahko naprimer spreminjaš na televizorju po mili volji, ne glede na to, ali je slika dobra ali kockasta. Ko TV to zakodirano sliko dekodira, se pa zopet lahko pogovarjamo o kvaliteti slike, ki je vsekakor slabša od izvorne.

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Zakaj pravim, smešno? O kvaliteti slike se lahko pogovarjamo o vsem kar se dogaja v studiju, o obdelavi videa, do končnega zakodiranja v naprimer MPEG4 format, kateri ni 100%, ampak je format z določenimi izgubami, odvisno od stopnje stiskanja tega videa.
Od tu naprej, pa ko se vtisne v nosilno UHF frekvenco, se pa lahko pogovarjamo samo še o kvaliteti in jakosti signala. Če ta ni dobra, se del podatkov izgubi, zaradi česar pride do kockanja. Svetlobo ( in ostalo kar omenjaš) lahko naprimer spreminjaš na televizorju po mili volji, ne glede na to, ali je slika dobra ali kockasta. Ko TV to zakodirano sliko dekodira, se pa zopet lahko pogovarjamo o kvaliteti slike, ki je vsekakor slabša od izvorne.

Tu govoriš o stvareh o katerih ni bilo govora v tej temi. (kot kak politik)

Kaj je že bilo vprašanje na katerega nisi odgovoril?

Če si že pozabil zato ponovno sprašujem. Kako vpliva kabel na kvaliteto digitalne slike, ki ni kockasta?