Nov flet - prva dejanja

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Prejmeš ključ in potem?

- prošnja na elektro za priklop štroma?

- izbira ponudnika neta/TV/telefona ----> ma to bo t2

- zavarovanje fleta? verjetno najbolje uredit kar hitro (kak izliv in podobno)

.. še kaj pozabil?

- sprememba stalnega bivališča
confused-1.gif
kako gre pa to

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Ko sem si jaz pred nekaj tedni menjal naslov stalnega prebivališča nisem potrebovala nobenega potrdila o lastništvu. Potrebovala sem samo osebno oz. potni list in novo sliko, saj sem osebno dala delat novo. (sliko so mi celo vrnili, saj jo na licu mesta poskenirajo). V potni list so mi samo dotipkali nov naslov, dobila sem ga v parih dneh domov po pošti. Vozniško sem pa v vsakem primeru morala delat novo, ker mi je potekla. Tu so tudi potrebovali sliko, ki pa mi jo niso vrnili.

Drugač pa sem jaz pri spremembi naslova šla tud na banko in na ZZZS al kaj je že (zdravstvena izkaznica). Davčna je obveščene potom osebne oz potnega lista.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Povsod kjer se plačujejo zadeve (upravnik, El. podjetje, toplarna, voda..pač za vse koder prihajajo ločene položnice) sporočiš novega lastnika, zavarovati ni potrebno, naslov pa...se ne mudi. Zaenkrat lahko urediš začasno, ali pa čez čas, ko se umiri direktno na stalno prebivališče (greš na UE, s pogodbo).

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Novi lastnik bom jaz
smile-1.gif
, flet je pa novogradnja. Zato me zanima.

Kako misliš da ni potrebno zavarovanje?
confused-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Kako misliš da ni potrebno zavarovanje?
confused-1.gif
Vsaj pri nam je zavarovanje vključeno v blokovske stroške. Ne vem pa, kaj vse krije.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Čudno..maš vsaj kako zavarovalno polico? Zavarovano pred požarom, izlivom vode, atomsko vojno? Bilokaj?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
hehe

pri meni davčna še danes pošilja pol pošte na en naslov, pol na drug..ajpes je celo uspel spremenit po nekaj urgenacah..telekom tudi pol tko pol tko..pa je že več kot dve leti okoli.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Ali tudi zavarovanje stanovanja al samo skupnih prostorov.

Kako boš recimo uveljavljal razbitje stekla, če se zgodi?

Imaš kakšno polico?

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
hehe

pri meni davčna še danes pošilja pol pošte na en naslov, pol na drug..ajpes je celo uspel spremenit po nekaj urgenacah..telekom tudi pol tko pol tko..pa je že več kot dve leti okoli.

Pri meni pa vse štima, občasno edin poštar kaj zameša, pa odnese kakšno kuverto še na stari naslov.

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Pred prejetju ključa malo preglej vso zadevo: stikala, voda, odtok, vtičnice, ploščice, okna, stene, ... Najhitreje ti bodo reševali zadeve če še ne prevzameš stanovanja; ko si enkrat not, se reševanje zavleče. V kolikor kaj ni ok, lahko zadržiš del kupnine (ne vem točno koliko), za primere reševanja reklamacije.
Ob prejetju ključa dobiš vse informacije in navodila.
Prvo kar narediš je menjava ključavnice in zavarovanje. Potem pa ostalo.. elektro, vodovod, tv, internet, stalno bivališče. RTV te bo pa najkasneje čez 1 leto našel
grin1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ti imaš zavaravane samo skupne dele in naprave, nimaš pa zavaravanega stanovanja in premičnin v stanovanju, pa izliva voda vode od tebe ipd.

Vpis v zemljiško knjigo.

Na Elektru se zmeni, da jim prve recimo 3 mesece javljaš porabo vsakega npr. 5 v mesecu in ti na podlagi tega izračunajo neko realno povprečje. V nasprotnem primeru dobiš nek klasičen pavšal in prvi poračun zna biti kar visok (ali pa nizek)

RTV nič ne prijavljaj, prišparaš kakšnih 100€ preden te najdejo
grin1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Pred primopredajo fleta je nekakšen "tehnični" prevzem za stranko, imam že naštimane frnikule (ravnost podna), mini lučko (parket lak)...
smile-1.gif

Menjava ključavnice, super ideja
zmaga.gif

Vpis v ZK tudi
zmaga.gif

RTV predvievam da dobi info od Elektra
smile-1.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Z RTV jem se ti ne mudi, saj ti sami pošljejo obrazec za samoprijavo čez kakšen mesec ko se prijaviš na elektro. Ta čas si pa lahko teh 11 eur za pivo prerazporediš.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Jaz imam pa T2 na sumu, da so me prijavili RTVju. Možno je, da so celo dolžni prijavit nove naročnike. Mislim, da RTV z Elektro podjetji niso povezani, ker bi me potem našli že vsaj dve leti nazaj.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Čudno..maš vsaj kako zavarovalno polico? Zavarovano pred požarom, izlivom vode, atomsko vojno? Bilokaj?
Sem ravnokar preveril novo polico, ki jo je poslal upravnik. Požarno zavarovanje + izliv vode, zavarovanje odgovornosti, zavarovanje skupnih stekel in opreme - to je za vsa stanovanja razen enega. Vse skupaj pa je okoli 4000 evrov na okoli 130 stanovanj.

Aja, drugače sem samo najemnik, verjetno lastnik plačuje še kaj dodatno za svoje stanovanje. Če pa ne, ni moj problem.