nov avto za 12 -14.000 ?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik krava pravi:
kia ceed - dobra oprema, povsem spodoben avto, sedem let garancije ... če najdeš kakšno akcijo, nezahteven človek (mislim takšnega, ki se ne vozi vsak dan po dve uri) bo zagotovo zadovoljen. Mislim, da prihaja novi model (ali pa je že prišel).

zakaj mečeš ven to 7 letno garancijo? a veš kaj to sploh pomeni? a si naredil matematiko s to garancijo?

Za nekoga, ki se ne vozi veliko, to pomeni, da ima 7 let malo stroškov z avtomobilom. Kar je - priznajmo - plus. Če pa si zagovornik krajše garancijske dobe, potem pa kar
evil.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Ravno zadnjič sem bral v reviji moje finance, primerjavo med astro, novim golvom, novim meganom in kio ceed. In po mislim da treh letih (al petih) kakorkoli, je bilo največ stroški ravno s kio ceed. In to zaradi dragih servisov..uradnih seveda.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.266
1.896
113
Mogoče bi bilo fino napisat kaj sta do sedaj imela (poleg znamke še ali bencin ali dizel).

Za ta denar se dobi že praktično vse modele (sicer bolj vstopne) v rangu Golfa. Pa bo definitivno boljša vožnja kot v rangu Pola.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
dosedaj : fico, NSU princ, 13300, 101, golf 1, yugo, nubira...

bencinar - ze zato ker clovek pozabi saltat in bo masina in menjalnik trpel......

prtljazniki veeeelik - motik in lopat ravno ne bi po zadnjih zicih vozil

klasika, nic prevec novo izgledajocega

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Ravno zadnjič sem bral v reviji moje finance, primerjavo med astro, novim golvom, novim meganom in kio ceed. In po mislim da treh letih (al petih) kakorkoli, je bilo največ stroški ravno s kio ceed. In to zaradi dragih servisov..uradnih seveda.

Sam sicer izkušenj s Kio nimam - razen tega, da si je kolega omislil Kio Ceed lani in je zelo zadovoljen z njo.
Skoraj bi dvomil, da ima Kia dražje servise kot recimo Renault. No, mogoče, vendar vseeno malo dvomim.
Meni se Kia zdi dober nakup - je pa res, da Subaruja jaz ne zamenjam
cheer.gif

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Mislim, da bi v poštev prišel tudi C-max

jaz izmed vseh teh naštetih tudi predlagam C-maxa... sem hodil naokorog, in je za dobrih 14 jurjev odličen nakup in dovolj velik, prijetno se sedi, malce višje... pelje pa se skoraj isto kot fokus... 1.6 bencinc je več kot dovolj za penzionističen par ...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.266
1.896
113
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:
dosedaj : fico, NSU princ, 13300, 101, golf 1, yugo, nubira...

bencinar - ze zato ker clovek pozabi saltat in bo masina in menjalnik trpel......

prtljazniki veeeelik - motik in lopat ravno ne bi po zadnjih zicih vozil

klasika, nic prevec novo izgledajocega

Hm..dobra izbira bi znal biti Škoda Roomster.

Verjetno tam za nekje 12.000 do 13.000 EUR (1.4 bencinar), z dovolj opreme, dovolj velik (dolžinsko kakor tudi prtljažni prostor: za motike
evil.gif
), pa hkrati jima ne pokuriš celega proračuna. Dovolj všečen pa nič ekstra izstopajočega.

V kolikor sta tebi prepustila za najdeš nekaj zanju, ju enostavno naroči na par testnih voženj.

(pa še v primerjavi s kakim Kangoojem ne zgleda kot 'Slikopleskarstvo s.p')

Zunanjost

Notranjost

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:

Sam sicer izkušenj s Kio nimam - razen tega, da si je kolega omislil Kio Ceed lani in je zelo zadovoljen z njo.
Skoraj bi dvomil, da ima Kia dražje servise kot recimo Renault. No, mogoče, vendar vseeno malo dvomim.
cheer.gif

na 12kkm oz po enem letu na dizlu menjajo celo filter za nafto..skupen strosek uradnega servisa med 250 in 300

alexk

Pripravnik
16. sep 2009
32
0
6
V tem okviru se giblje kar nekaj avtov, zato se bo potrebno malo okrog zapeljati in videti kaj se lahko dobi in se potem odločita, ker po navadi v takih primerih odtehta kaj se da ugodnejši nakup in pa videz, mislim da berlingo ne bi bil slab nakup, ugoden nakup, lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
se bojim da v noben prtljažnik ne boš spravil motike oziroma grabelj. Če že v koga potem v kakšnega dolegega karavana...
Malokateri avto ima prtljažnik večji od 1,20 v katero koli smer. Ročaj od motike in lopate je pa ponavadi daljši
wink-1.gif

se pravi ti ostane "vreča" za smuči čez katero porivaš ročaje. ali pa preko sedežev kar pa je še manj estestko predvsem pa nevarno

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:

cheer.gif

Renault ima 2x manj pogoste servisne intervale, kar že po defaultu pomeni 2x manjši strošek. Da, tudi cena teh rednih servisov kiinim ne pride blizu, ker ima že sam material deklarirano 2x daljšo življensko dobo.

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Moj glas gre še vedno za Xsara Picasso ...

Trenutna akciaj 5700 + 1500 popusta in te pride 1.6 bencinc 12.315 ...

Sam imam sedaj 5 let 2.0HDI Piksno in 155.000 km ...

Problemov: nimam

Avto za starejše odličen ... Visoko sedenje, prtlažni prostor velik, zanimiv za otroke, simpl, ...

Edino kar spada pod mus dodatek so parksenzorji zadaj, ker človek z leti postane šlampast ...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Ok, nisem noben navijač Kie (da me ne boste pljuvali), ampak to kar si napisal je čisto zavajanje. Članka očitno nisi prebral, ampak pogledal samo bombastičen povzetek cene servisov. Seveda pa je v reviji še ena tabela, ki pravi to:

Kia ceed 1.6 16V LX Open
nabavna cena 10.490
servisi 860
AO 1.491
Upad vrednosti 6.294
gorivo 3.660
Skupaj stroškli 12.305

Opel Astra 1.6 16V enjoy
nabavna cena 12.500
servisi 585
AO 1.794
Upad vrednosti 6.875
gorivo 3.900
Skupaj stroški 13.154

Renault Megane 1.6 16V authentuque
nabavna cena 12.900
servisi 600
AO 1.491
Upad vrednosti 7.095
gorivo 4.02
Skupaj stroški 13.206

VW Golf 1.4 TSI trendline
nabavna cena 17.300
servisi 512
AO 1.794
Upad vrednosti 8.650
gorivo 3.600
Skupaj stroški 14.556

Upad vrednosti so ocenili.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Mislim, da priše z odebeljeno rdečo barvo, da je so servisi pri Kii najdražji. In tudi tabela, ki si jo podal to potrjuje.