Nov avto - st. km ob prevzemu?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.360
2.382
113
SV SLO
A ti to resno. Pa kdo bo tebe čakal, da zapelje avto s šleperja? Ja, prodajalci(in ostalo osebje) res nimajo drugega dela kot da se vozijo naokrog z novimi avti od strank. Verjetno boš zagnal vik in krik, potem ko bo avto imel 500 m več na števcu, kot jih je imel ob prevzemu s strani avtosalona in dvojega dokumentiranja.

Res da se nezgode dogajajo, A naj potem tistega, ki je poškodoval mercedesa za 120.000 ubijejo? Imam občutek, da ti pleh pomeni več kot lastno življenje. daj živi še za kaj drugega bodi človek človeku. Pleh je zdaj vreden 40.000€ čez 10 let ne bo vreden nič. Ti pa se boš verjetno od vsega najbolj spominjal kako zajeban si bil, ko si kupil nov avto. Bravo!!!!

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Da ima avto 100km in več je zagotovo bil malo kot testni avto pri trgovcu, katerega se je vozilo na trajne (kovinske) preizkusne tablice.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Cez 1 mesec dobim MX5, ki je narejena v Hirosimi, je sla na ladjo (se potuje), ki pristane v Antwerpnu, potem pa pride s tovornjakom v Slovenijo.
Porocam, koliko km-jev bo imela, ko pride s tovornjaka.
Namrec, sodelavcu so Mercedesa, ki stane 120kEUR poskodovali, ko so mu ga dajali dol s tovornjaka, tako da sem rekel prodajalcu, da hocem biti zraven, ko jo pripeljejo s tovornjakom.
Takrat bom tudi odcital stevec, da jih ne bi slucajno se kaj prevec nabrala do trenutka, ko jo odpeljem.

Pa DOT-a ne pozabi pregledat.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.136
319
83
Moj je imel 7 km. Ker mu je bila delana še neka dodelava, so ga v tisto delavnico peljali na šleparju in nazaj isto.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Jaz bi že v Antwerpen letel in tam avto čakal, takoj ko z ladje zapelje in potem z njim na vlačilcu potoval. Pred tem ga seveda z dekco pokril, da mu slučajno kakšna žuželka ne poškoduje barve.
Eh, si že zaj3bal. Kaj pa če ga je Japonc malo stisnil, ko ga je na ladjo nalagal. Namesto, da bi bil že na Japonskem zraven. Sedaj se boš pa celo življenje žrl, kaj so ti delali z avtom v tistih treh kilometrih. Ali pa 30, morda tudi 50.
Sranje, sedaj še jaz ne bom mogel spat.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.783
113
40
MB
Enim res ni dobro, zarad kosa pleha, pomoje najboljse da gre se nulti servis
Nadzorovat

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Jaz bi že v Antwerpen letel in tam avto čakal, takoj ko z ladje zapelje in potem z njim na vlačilcu potoval. Pred tem ga seveda z dekco pokril, da mu slučajno kakšna žuželka ne poškoduje barve.
Eh, si že zaj3bal. Kaj pa če ga je Japonc malo stisnil, ko ga je na ladjo nalagal. Namesto, da bi bil že na Japonskem zraven. Sedaj se boš pa celo življenje žrl, kaj so ti delali z avtom v tistih treh kilometrih. Ali pa 30, morda tudi 50.
Sranje, sedaj še jaz ne bom mogel spat.

ni se treba norca delat z moža. v resnici nihče ne ve koliko km ima avto ko pride z šleparja do dilerja, mož je ponudil da bo to razkril, in naenkrat se nekaj uporabnikov začne norčevat.
drugače ogromno ljudi v Nemčiji hodi kupljene avte osebno prevzemat v fabriko, pri nas tole pač ni mogoče, ker smo nesposobni imet fabriko. če bi pa imeli, bi enako ljudje tam prevzemali vozila.

• Všeč mi je
Reactions: tofsy

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Imaš prav. Zaposleni povsod se danes le čohajo po jajcih in komaj čakajo, da pride en avto, da se grejo malo okrog vozit in uteč avto za stranko, ter tako zabit čas.
Ob tem, da se testna in novinarska vozila pri nas dajejo na teste praktično direkt z nultega servisa.
V Ameriki recimo testna vozila velikokrat pravilno utečejo prav vozniki za to, preden gredo k novinarjem.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor

NoFear85

Fizikalc
13. jan 2017
202
61
28
Avto naj bi imel nekje do 30km ko pride v salon, ce je vec, lahko pa ob PDI ponastavijo stevec. Iz proizvodne linije na tovornjak/ladjo, vprasanje kaksna je vmesna pot, razna vmesna skladiscenja in nato do trgovca. Iz Azije do SI, je bil lahko tudi vmes razlozen in nato nalozen na drugo ladjo, preden prispe v koncno luko. In vedno vec proizvajalcev ima vozila v transport mode.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Moj jih je imel 28km ko sem ga kupil, lansko leto sem pri najetem avtu na dopustu dobil novega golfa z 17 km. Direkt iz tovornjaka.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.783
113
40
MB
Pa na trajne preizkusne tablice se lahko komaj takrat začne vozit ko ima homologacijo.

Glih to ti pravim, da nulti pa vse ostalo se ne dela vnaprej, ampk na dan prevzema ponavadi ...
al mislis da zjutraj naredijo servis pol se pa vozijo do takratko pride stranka prevzet :)