NOTE 4

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Žal sem sedaj že nadgradil in ne morem narediti posnetka zaslona kako je bilo na 4.4.4, a sem sedaj preveril kako je pri meni na 5.0.1 in sedaj dela Qwertz.

Kako si nastavil na QWERTZ tipkovnico?
Pod nastavitami je samo QWERTY ali 4x3 oz. če nastaviš jezik SLO imaš prav šumnike na tipkovnici
smile-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
Narobe si razumel. Na 4.2.2 mi je pri Slovenščini namesto QWERTZ delal QWERTY, sedaj na 5.0.1 pa imam enako kot ostali oziroma lahko bi rekli, da je samo ERTZ
smile-1.gif
Meni je ta tipkovnica popolnoma nepraktična, ker moram dostikrat zapisati kakšno angleško črko pa je ne morem, zato sem jo menjal za Swiftkey.

Jozee

Pripravnik
31. mar 2010
99
0
6
JN76UM
Men še vedno napiše "najnovejše posodobitve so že bile nameščene"... nabavljen je bil pri Telekomu 04.01.2015... a je lahko težava ker imam sedaj sim od tušmobila

Jozee

Pripravnik
31. mar 2010
99
0
6
JN76UM
Men tud prek Kiesa napiše "to je najnovejša vgrajena programska oprema" ... kako to da lahko eni posodabljate, eni pa ne, pa je pri istem operateju nabavljen
confused-1.gif

RAST

Pripravnik
5. avg 2013
116
7
18
Velenje
Prva serija telekomovih note 4 so bili SIO verzije in ne MOT, zato tisti s SIO že imamo posodobitev, oni na MOT pa še ne.

Me pa zanima tole spodaj, sem spraševal že v drugem forumu:

Dobro, dobil sem torej posodobitev na 5.01 (Mobitel SIO), ampak ne vem zakaj, zdi se da pravzaprav ni nobene razlike. Za baterijo še ne vem, imam samo en cikel polnjenja. Vse drugo pa se mi ne zdi kaj prida hitrejše (uporabljam Apex in ne TW).

Prej na 4.4.4 sem prešaltal iz DALVIK-a na ART in se je opazila razlika. Sedaj na 5.01 ki je na ART-u pa se mi zdi da vse skupaj počasneje, manj odzivno kot na 4.4.4. Pobrisal sem cache particijo, FR pa res nisem naredil.

Zanima me, kako je pri vas, vaše izkušnje po posodobitvi na 5.01 SIO verzija?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Narobe si razumel. Na 4.2.2 mi je pri Slovenščini namesto QWERTZ delal QWERTY, sedaj na 5.0.1 pa imam enako kot ostali oziroma lahko bi rekli, da je samo ERTZ
smile-1.gif
Meni je ta tipkovnica popolnoma nepraktična, ker moram dostikrat zapisati kakšno angleško črko pa je ne morem, zato sem jo menjal za Swiftkey.

naloženo imam slovensko in agleško tipkovnico.
če potrebujem veliko šumnikov, potem tipkam po slovenski.
če pa potrebujem še druge črke, pa samo poslajdam po presledku in dobim angleško tipkovnico.
kater rad sprobava, naj proba namesto slovenske, hrvaško.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No, sem nabavil Note 4 in ko sem nastavil WiFi, mi je takoj preneslo Android 5.0 in sedaj mi skozi teži, naj ga instaliram. Ker zaenkrat nočem tega storiti, me zanima, kaj narediti, oz. kako odstranim instalacijsko datoteko in notifikacijo na vrhu? Trenutno sem na Android 4.4.4? Hvala

Jozee

Pripravnik
31. mar 2010
99
0
6
JN76UM
Ne vem kako je tebi prenesel Android 5.0... meni ni bil ponujen, mi je takoj prenesel 5.01... in zakaj bi vstrajal na 4.4.4
confused-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Hja, takoj, ko sem nastimal wifi, je pac zacelo prenasati posodobitev in sedaj imam notifikacijo zgoraj levo mobitelcek z urico in ko potegnem dol slider in kliknem na posodobitev, mi napise, da je lolipop 5.0 pripravljen na namestitev, da mi bo zmanjsalo cca 3 GB prostora. Datoteka je pa velika 975MB
Namestiti ga nocem, ker ga skoraj vsi odsvetujejo. Recimo, zvoka baje sploh ne mores utisati, lahko le preklopis na vibro. Sedaj pri 4.4.4 imam 3 nacine...zvonenje, tiho in vibra. Potem stevilcnica za stevilko vpisat je grda za popizdit, imena v imeniku so razpotegnjena, tako, da jih trenutno vidis manj in se kaj bi se naslo In na splosno folk sprasuje, kako iti nazsj na 4.4.4
Verjetno bom ponastavil na tovarniske nastavitve in pred vklopom wifi-ja onemogocil avtomatski update

Jozee

Pripravnik
31. mar 2010
99
0
6
JN76UM
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Kar se tiče zvoka, je res problem, ampak pri Samsung S5; pri note ti še vedno ostane opcija Zvok-vibra-tiho.
Pravkar stestirano
smile-1.gif
Saj to je ta razlika... S5 je najnovejša posodobitev 5.0, pri Note pa na 5.01 in kot je ovca napisal je pri meni še vedno zvok-vibra-tiho, isto kot prej na 4.4.4... če te zanima kako je za druge, konkretne aplikacije pa napiši, bom preveril in ti javil
wink-1.gif

RAST

Pripravnik
5. avg 2013
116
7
18
Velenje
Meni se pa zdi da je ravno obratno, NOTE4 je na 5.01 že dobil nazaj to opcijo "zvok-vibra -tiho" saj sm na tujih forumih prebral da google že vrača to nazaj. Ali pa se motim??

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No, hvala za odgovore. Telefon sem trenutno povrnil na tovarniske nastavitve in takoj skenslal avtomatski update. 975 MB datoteko je seveda zbrisalo, ikonco zgoraj prav tako in za nekaj casa bom ostal na 4.4.4

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
5.0.1 dela odlicno, nevem cemu se branite vsega tega...sam sem ze lep cas na 5.xxx sicer poljskem, ki je dobil 2x update...telefon dela odlicno, brez fr, klici, sms, menjava signala, v glavnem vse funkcije bp...kar se tice vmesnika...twiz je tako ali tako grd...sam furam zadevo na nova l...vrjetno da nalozim c mod...ker sem tako kiksno mimo z rootom... =) nima veze...ampak update je v pozitivni smeri...