Notarska ura na montažni liniji

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.360
9.596
113
EU
Bil sem pri notarju za overitev podpisov na darilni pogodbi. Ko notar ne napiše sam pogodbo ti udari štampiljko na kateri piše opozorilo da ne odgovarja za vsebino. Opozorilo računa 14€ plus DDV.
Izmeril sem njegov čas dokler je segel po štampilko, jo prinesel do dokumenta, stisnil in odložil nazaj na svoje mesto.
To je storil v desetih sekundah.
Sedaj si predstavljam da bi ta notar delal na montažni liniji v Gorenju in bi štempljal garancijske liste po tej tarifi.
Na minuto poštemplja deset listov, kar pomeni na uro 360 listov. To pomnožimo s tarifo 14€ € in dobimo urno postavko 5040€.
Več kot Bil Gates
cheer.gif

ex3-Stempl.jpg

lkq-Obvest.jpg

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Če ti je preveč bi pa njemu dal sestaviti darilno pogodbo in bi se izognili temu strošku 14,- €.
tongue-1.gif

Mimogrede - 14,- je brez DDV - tako ti nadaljnji izračun ne štima.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.360
9.596
113
EU
Ja vem da je brez davka. Tega bi v Gorenju pribili po svoji tarifi. Slabih 17€ za opozorilo v katerem piše da "ne odgovarja".
Koliko bi računal če bi poštempljal "da ogovarja".
hysterical-1.gif

Da bi mi notar sam sestavil darilno bi se izognil opozorilu, vendar sestavo zato računa po zlatarski tarifi, ki je veliko hujša od štemplja. Pa še notri bi pisale kozlarije kot "obdarjenec s hvaležnostjo in veseljem sprejme.."
bonk.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.360
9.596
113
EU
To je za vpis lastništva stanovanja v zemljiško knjigo in overitev podpisov ne UE nebi bila dobra. Vsaj tako mislim.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Misliti se pravi nič vedeti
tongue-1.gif

Kdor jezika špara, kruha strada!

Snecer, kaj je res na stvari?
zmaga.gif

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
91
28
To da je notarjem uspelo dosežt, da se po zakonu to mora urejati pri njih.

Sicer se pa ta znesek čisto razlikuje - odvisen od pogodbene vrednosti.

Razlikujejo se tudi cene med samimi notarji, vsi tudi ne bi računali še tisti dodatek zaradi opozorila...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.360
9.596
113
EU
Vprašal sem notarje v okoliških mestih in glej ga zlomka vsi računajo opozorilo in to po maksimalni tarifi. Pravijo da morajo to po zakonu in ni pomagala moja razlaga, da zakon določa od nula do 17 €. Monopol se plača
shocked-1.gif

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
po prejšnji tarifi je bila overitev podpisa dosti dražja, zdaj pa je treba pač nekak manjko not spravit. Sicer pa ni neka huda cena. Pa ni samo za štempl, ampak za opozorilo, dano pred tem, a ne?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Vprašal sem notarje v okoliških mestih in glej ga zlomka vsi računajo opozorilo in to po maksimalni tarifi. Pravijo da morajo to po zakonu in ni pomagala moja razlaga, da zakon določa od nula do 17 €. Monopol se plača
shocked-1.gif

A ni to kartelni dogovor?

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
V bistvu notar ne odgovarja za vsebino pogodbe, ampak, da se je podpisovalec pred njim zgalsil.

Predstavljaj si, da tvoja babica umre, ti pa "si sposodis njen potni list" in potem eno starejso "prijateljico" pripeljes k notarju in si podaris njeno stanovanje ter se ostali dedici obrisejo pod nosom. Notar oz. njegova zavarovalnica odgovarja za tako skodo, od usluzbenke za salterjem upravne enote je pa ne mores iztoziti.

smile-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Omenjena zadeva je izvedljiva brez notarja. Bo snecer znal kaj več o tem napisati iz osebnih izkušenj.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Ne moreš je iztožiti, če nima premoženja. Namreč, če ona potrdi verodostojnost podpisa (ne vsebine), čeprav je podpisal nekdo drug je to po mojem kaznivo dejanje in jo verjetno lahko preganjaš za odškodnino.