Notar preslepil kupce z zadolženim podjetjem za 2 mio?

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.401
1.405
113
Tukaj nekaj manjka. Če bi kupili samo podjetje potem ne bi jamčili s svojim osebnim premoženjem. Po moje ima zgodba še kakšno zgodbo zadaj in so v nekem trenutku pristopili kot porok k obstoječim kreditom in so takrat zastavili svoje osebno premoženje. Zakaj so to naredili pa vejo samo oni. Zakaj so šli v nakup tega podjetja vejo tudi samo oni. Načeloma ne greš kupit podjetja in pričakuješ, da te bo kdo opozoril na njihovo zadolženost, slabo poslovanje, ipd.. To je tvoja naloga, konec koncev so poslovni izkazi javno dostopni in brezplačni. Če na AJPES-u niso objavljeni pa veš, da nekaj ni ok in se ne podaš v nakup brez skrbnega pregleda, ki ga opravijo strokovnjaki.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Drži, bulšit da ni večjega. A bomo kaj donirali? A gremo v "Verigo dobrih ljudi"? Ajde hitro na 1919 :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: Apollo8

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Kaj pa če so v podjetju skrivali izgubo in temu priredili bilanco. Se pa strinjam verjetno ni vse tako črno belo kot je v članku prikazano. Počakmo na več informacij.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Notar ni finančni strokovnjak in tega ne preverja.

Pred nakupom se izvede detaljni pregled, ki ga opravi certificiran pregledovalec in poda mnenje. Sicer je že v bilancah veliko tega vidnega.

Očitno je tu zadaj še nekaj dokaj čudnega, se mi nekako zdi, kot pravijo nekateri , da SO OFCE zato, da se strižejo.

In nekateri gredo res zelo lahkotno na led oziroma na besedo.

Naslov teme je povsem NAPAČEN, notar jih ni nič preslepil, to jih je le prodajalec lahko, ali so se pa z svojo neumnostjo sami.

Notar bi jih preslepil, če bi jim npr. prodal podjetje, katerega lastniki so neke 3 osebe in ne tisti s katerimi je on delal pogodbe.

Detaljen pregled, ki navadno zajema pregled, dolgov, premoženja, stanje le tega in ni, da ni, pa pač sigurno ni domena notarja !

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
zakaj je Sikošek letel po SDS bosanka aferi?
Saj uradno ni letel zaradi tega, temveč zaradi ene sodbe iz leta 2015. Je pa nudil podporo napačni stranki in to je zabetoniralo njegovo kariero. Sicer mediji o njem ne bi poročali, on pa bi se izvlekel s kakim opominom.
Slovenija se pač vrača v čase, ki so bili malo po drugi svetovni vojni. Če sodeluješ z opozicijo, te bodo poskušali uničiti.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Zato ker so notarjem (mislim da 100%) predali vse v povezavi s podjetji - skupščine, prenosi lastništev,...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Saj uradno ni letel zaradi tega, temveč zaradi ene sodbe iz leta 2015. Je pa nudil podporo napačni stranki in to je zabetoniralo njegovo kariero. Sicer mediji o njem ne bi poročali, on pa bi se izvlekel s kakim opominom.
Slovenija se pač vrača v čase, ki so bili malo po drugi svetovni vojni. Če sodeluješ z opozicijo, te bodo poskušali uničiti.
Ali niso notarji politično nepristranski in delajo izključno po zakonih? :confused: In opozicija ne sme uporabljati notarskih uslug, ker bodo notarja uničili? Ne seri, prosim te!

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
zakaj je Sikošek letel po SDS bosanka aferi?

Ja tu je pa šlo za direktno kršitev zakonov, ker je sklenil notar nekaj, kar zakonsko ni dovoljeno. Prodaja firme pa je dovoljena in ne more notar pregledovati stanja firme, stanja morda nepremičnin, vozil opreme , dolgov na njej. Tu jaz mislim, da je še nekaj zadaj ...... pustimo se presenetiti.