Nokia Sirius 10.1''

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Lahko se programi rekompajlajo za ARM in potem delujejo native, brez emulatorja... Veliko open source appov tako že deluje na WinRT.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
haha python in qt me kot uporabnika res zanimata, ful.

tele rekompajlane oss zadeve so več ali manj razni mali utilityji, ki imajo tako ali drugače nadomestek, ali pa emulatorji igralnih konzol. who cares? pač večja izbira je dobrodošla, to je pa to.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Dobro no...ne zdaj pretiravat dečki. Zakaj pa bi sploh fural photoshop na tej nokia tablici? Cmon no
smile-1.gif

Tale tablica bo pač za tablična opravila...pošta, splet, socialna omrežja, fotografiranje (ker bo verjetno superiorna kamera vgrajena), se grem stavit, da 99% uporabnikov tablic (torej ipad in android) ne uporablja tablic za nič drugega, kot zgoraj našteto.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Jaz recimo mojo (Note 10.1) uporabljam za itnernet, glasba, filmi na potovanju, Raspberry Pi Openelec remote, streamanje na Rpi in iz njega, urejanje slik (Photoshop Touch) itd.

Vzemiva recimo za primer, včeraj sem se spomnil da bi rad na android tablici iz youtuba vlekel filmčke na tablico in jih pretvoril v .mp3. Po minuti brskanja sem iz xda naložil program in video se je že prenašal na tablico. Če bi imel WinRT je veliko vprašanje če tak app obstaja za Arm, se pravi, v primeru da ga ni bi moral iti na PC, tam potegniti video in ga dati na tablico. Zakaj, če bi recimo to lahko naredil vse na eni napravi.

Njene uporabnosti, za nekega osnovnega uporabnika ne kritiziram, seveda bo služila svojemu namenu, vendar ko želiš malo skreniti s poti za katero je namenjena si pa mrzel in to meni osebno ni všeč, zato zagovarjam polni Windows na tablici če se že grejo to, ne pa polizdelka.

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Zakaj bi si ravno s tem pomagal pri zagonu Photoshopa?
rolleyes-1.gif
Kaj bi sploh počel z njim na podhranjeni ARM tablici? Kakšne ideje imate... Zdaj bo nekdo vprašal še za AutoCAD, Eclipse, Sony Vegas...?

Ker očitno nimate predstave x86 vs. ARM, trenutno najhitrejši ARMi so na nivoju slabših Intel Atom procesorjev..

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
če ne drugega bi bil vsaj viewer za autocad sigurno zakon, meni je vseeno ali x86 ali native za arm

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Vzemiva recimo za primer, včeraj sem se spomnil da bi rad na android tablici iz youtuba vlekel filmčke na tablico in jih pretvoril v .mp3. Po minuti brskanja sem iz xda naložil program in video se je že prenašal na tablico. Če bi imel WinRT je veliko vprašanje če tak app obstaja za Arm, se pravi, v primeru da ga ni bi moral iti na PC, tam potegniti video in ga dati na tablico. Zakaj, če bi recimo to lahko naredil vse na eni napravi.

Zakaj pa bi to delal lokalno, če imaš spletne naslove, kjer vneseš URL filmčka, in ti potem ponudi link do MP3ja, ki ga potem samo dolpotegneš.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ker lahko v native android youtube aplikaciji stisnem ikono share in mi takoj ponudi download, brez iskanja URL-ja od filma, odpiranja chroma in limanja URL-ja na namensko spletno stran. Hitro, brez čaranja.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
To ni čisto res. Kot si rekel office bi že bil takšen, sicer tega dobiš tudi na RT, kolikor se spomnem. Gre se za to, da za windows obstaja malo morje programov. Najbolj popularni so prirejeni, ker jim seveda diši denar, ostali, manjši, manj znani programerji pa tega recimo ne delajo, ker se jim preprosto ne splača. Če bi tablico uporabljal z windowsi sem 100% prepričan, da bi se mi kmalu pojavila potreba po specifičnem programu, ki ga ne bi mogel pognati na RT napravi, ker pač ne bi bila podprta. Ko so prišli RT-ji ven sem se malo pozanimal, ker sem ravno kupoval tablico in sem raje vzel Androida, je bil v cenovnem rangu Win RT, ampak se mi je bolj dopadel. Sem že imel enkrat en polizdelek od tablice in sem rekel da nikoli več.
za resne zadeve je zaslon premajhen. Še pri programih narejene za tablice so nekaterim črke premajhne za branje...

Prav rad bi te videl uporabljati Office x86 ali photoshop na tablici. Za to rabiš miško in tipkovnico ter dobre oči. Za 2x ali 3x na leto že potrpiš, za redno uporabo pa nikakor.

če pa ravno nucaš pa na tablici zaženeš TeamViewer na PC...

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Za photoshop, pod pogojem da bi imela tako kot note 10.1 wacomov digitizer in primerni stylus, bi bila čisto uporabna. Mini cintiq za pol cene najcenejšega modela.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
To ni čisto res. Kot si rekel office bi že bil takšen, sicer tega dobiš tudi na RT, kolikor se spomnem. Gre se za to, da za windows obstaja malo morje programov. Najbolj popularni so prirejeni, ker jim seveda diši denar, ostali, manjši, manj znani programerji pa tega recimo ne delajo, ker se jim preprosto ne splača. Če bi tablico uporabljal z windowsi sem 100% prepričan, da bi se mi kmalu pojavila potreba po specifičnem programu, ki ga ne bi mogel pognati na RT napravi, ker pač ne bi bila podprta. Ko so prišli RT-ji ven sem se malo pozanimal, ker sem ravno kupoval tablico in sem raje vzel Androida, je bil v cenovnem rangu Win RT, ampak se mi je bolj dopadel. Sem že imel enkrat en polizdelek od tablice in sem rekel da nikoli več.
za resne zadeve je zaslon premajhen. Še pri programih narejene za tablice so nekaterim črke premajhne za branje...

Prav rad bi te videl uporabljati Office x86 ali photoshop na tablici. Za to rabiš miško in tipkovnico ter dobre oči. Za 2x ali 3x na leto že potrpiš, za redno uporabo pa nikakor.

če pa ravno nucaš pa na tablici zaženeš TeamViewer na PC...

Saj tablice imajo tudi HDMI izhod in jo lahko za resno delo priključiš na večji zaslon, kjer ni težav z velikostjo zaslona. Sicer pa, kako pa ljudje lahko na netbookih kaj napišejo pa jim zaslon ni premajhen? Če bi bila tablica x86 oz. tiste, ki so so splošno uporabne za normalno pisarniško delo, t obi vam rad dopovedal pa vam ne gre in ne gre. Namesto da bi se osredotočili na pravo verzijo raje prodajajo polizdelke, brez nekega zaledja programov, ki jih ljudje uporabljajo. TO je kot da daš na avto za 100k € kitajske gume za 30€.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Prej bi rekel, da je ta HDMI v tablici za razna multimedijska opravila na "velikem" zaslonu. Slikice na TV, filmi...ali pa prezentacije na šihtu.
Občutek imam, da nekateri hočete preveč od tablic. Saj obstajajo boljši stroji tudi za vas, hibridni laptopi, pa tisto nabavite in bo vse delalo
smile-1.gif