Nokia Sirius 10.1''

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Nekaj podatkov je prišlo ven preko Toma Warrena @theverge.

Citat:
10.1″ tablet
2mp front camera
6mp rear camera
Thinner than current iPad
lighter than current iPad
Similar priced to current iPad
1080p display
QuadCore Snapdragon S800
2GB RAM
10 Hours of SOLID battery life with LTE
32GB
MicroSD expansion
MicroHDMI out
MicroUSB port
Accessory for additional charging
Expected launch in New York
Reiteration of xpected 6″ Phablet

Ne vem no, zveni solidno, ampak problem zna biti W8RT. Sicer imajo plane nekako združiti jedro z WP8 samo vprašanje kaj to pomeni. Če pomeni to dostop W8RT do WP8 marketa no potem pa lahko stvar postane zanimiva. So pa pri MS menda odločni da bodo vztrajali z WinRT, ki je bil zaenkrat flop.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Če se bo dalo normalne Win8 programe gor poganjati (kar se 99,99% ne bo dalo če so šli na RT) verzijo, potem bo tole še naprej flop. Žal.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Če se bo dalo normalne Win8 programe gor poganjati (kar se 99,99% ne bo dalo če so šli na RT) verzijo, potem bo tole še naprej flop. Žal.

Mogoče pa MS z 8.1 preseneti:) čeprav pomoje bolj sanja svinja kukuruz..

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
Nokia naj kr goni dalje ta bedasti WP,sej so itak že pušnili na veliko....edino Android jih spasi iz dreka..oz. je že prepozno.ker se je folk itak na Samsunge navadil.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
No saj WinRT dejansko lahko poganja klasične Win programe, sicer neuradno...
wink-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
No, ni tako enostaven odgovor, na xda-dev imaš več o tem. Pač ja za aplikacije, ki so zaprte kode uporabljajo emulator, odprta koda se rekompajla za arm,...
smile-1.gif
v glavnem kar nekaj aplikacij menda že deluje na RT.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik Technics111 pravi:
Nokia naj kr goni dalje ta bedasti WP,sej so itak že pušnili na veliko....edino Android jih spasi iz dreka..oz. je že prepozno.ker se je folk itak na Samsunge navadil.
Pušnili so s Symbianom, ki je bil že zdavnaj za v pokoj...
Tole z Windowsi pa je in bo zmagovalna kombinacija! Na začetku traja, glede razvoja, zamenjava filozofije v podjetju... vendar letos je Nokia splavila že veliko modelov in še vsaj 6 jih ima napovedahih do konca leta. Prodaja pa se tudi konkretno povečuje iz meseca v mesec. Tako da, če nadaljuje v tej smeri nima kaj zgubiti! Edino Microsoft jih malo bremza s počasnim razvojem.

Uporabniki pa tudi spoznavajo prednosti pred Androidom! Mene recimo več ne prepričaš, da grem nazaj na Android!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V zadnjih mesecih sem videl ogromno ljudi (predvsem žensk sicer), ki so imele Lumie in kogarkoli sem vprašal so rekli, da so zadovoljni.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Technics111 pravi:

Se ne strinjam. Čas bo pa pokazal kdo je imel prav:)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Citat:
Uporabnik bvader pravi:

Zakaj so pa potem tako popularne ostale tablice, ki sploh približno ne poganjajo windows aplikacij?
Za 99% folka se ne potrebuje win 8 pro verzija in je winRT čisto dovolj, žal.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik bvader pravi:

Zakaj so pa potem tako popularne ostale tablice, ki sploh približno ne poganjajo windows aplikacij?
Za 99% folka se ne potrebuje win 8 pro verzija in je winRT čisto dovolj, žal.

Verjamem, za sebe pa vem da takšne tablice ne bi nikoli kupil. Popularne so zato, ker večini ljudi to čisto ustreza, aplikacij je na sto tisoče, cene so ugodne in je to to. Dvomim, da se bo veliko ljudem na RT napravi dalo zajebavati z emulatorji. Če bi iskal windows tablico bi pričakoval, da lahko na njej poganjam programe enako kot na laptopu ali stacionarnem računalniku (pač glede na zmogljivost tablice), ne pa da je potrebno imeti ARM verzijo programa. Tu je pač HW omejitev, ki mi ne diši. Velika verjetnost je, da bom kdaj v prihodnosti kupil windows tablico ampak to ne bo RT ampan x86 verzija.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Te sicer zastopim, ker bi tudi jaz imel tablico, kjer delajo gor programi za PC brez emulatorja.

Ampak tudi na preostalih tablicah ne delajo. Niti z emulatorji.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Vem, ampak ko kupim Android tablico vem da to ne bo delalo in je ne kupim s tem namenom. Od Win tablice pa bi to pričakoval, ne pa da se grejo neko oskubljeno verzijo, brez pravega razvoja alternativnih verzij appov, to bi rad povedal
smile-1.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Katere programe x86 pa bi poganjal?

x86 bi poganjal le tiste, ki rabiš velik zaslon, tipkovnico in miško (Office, Photoshop, ...). Ostali programi so itak že dodali podporo za Metro, Android in iOS.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
To ni čisto res. Kot si rekel office bi že bil takšen, sicer tega dobiš tudi na RT, kolikor se spomnem. Gre se za to, da za windows obstaja malo morje programov. Najbolj popularni so prirejeni, ker jim seveda diši denar, ostali, manjši, manj znani programerji pa tega recimo ne delajo, ker se jim preprosto ne splača. Če bi tablico uporabljal z windowsi sem 100% prepričan, da bi se mi kmalu pojavila potreba po specifičnem programu, ki ga ne bi mogel pognati na RT napravi, ker pač ne bi bila podprta. Ko so prišli RT-ji ven sem se malo pozanimal, ker sem ravno kupoval tablico in sem raje vzel Androida, je bil v cenovnem rangu Win RT, ampak se mi je bolj dopadel. Sem že imel enkrat en polizdelek od tablice in sem rekel da nikoli več.

newem

Pripravnik
20. nov 2007
279
0
16
Bi kupil tablico v trenutko, ko bi prisla ven, ampak kaj ko bo poganjali klincevi WinRT.

A res, se ni nobenega hacka, da bi lahko brez emulatorja poganjal x86 programe na ARM procesorjih?