Nokia N900 vs. iPhone debata

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
MViper, če bi poizkusil odzivnost rezistivnega zaslona na N900, bi imel tudi drugačno mnenje. Ne moreš z iPhonom primerjati bistveno cenejših telefonov. Kolikor denarja, toliko muzike
wink-1.gif
.

Nazadnje uredil moderator:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ne spreminjam mnenja, ker sem N900 poizkusil.. je boljse, se zdalec pa ni to to.. Sicer pa govorim za mobilnike v rangu X6.. kapacitiva all the way.. Vsaj zame.

Z iPhonom nisem primerjal... pravzaprav, ce si ze omenil.. karkoli primerjam, sem razocaran.. Pa sem dalec od Apple fanboya..

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Za N900 bi kapacitivni zaslon pomenil samomor. Adijo, vsi čari, ki jih da telefonu namestitev Easy Debiana in njegovih programov. Prilagodljivost namizja z raznimi widgeti (RSS novice, večdnevna vremenska napoved, USSD poročilo o trenutni porabi GSM storitev, koledar z opombami na dogodke in rojstne dneve itd...), je zame ena najpomembnejših lastnosti, ki jo iphone ne premore.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
29fdv9j.png

20usl61.jpg

Kaj takega?
smile-1.gif
To imam na iPhonu, samo drugo zaporedje in 5x RSS feed..

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83

Bi se reklo na ta način kot pri N900. Primer 5 različnih widgetow, torej 5 aplikacij naenkrat teče in vse se posodabljajo ne glede na to ali si na tem ekranu ali ne. In ker ima telefon 4 zaslone, v tem času tudi tam tečejo drugi widgeti, druge aplikacije.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Bom jutri naredil screenshot.. Porabe se zal ne da spremljat..

Imam pa nastavljene, 5x feede, koledar, mail, sms, vreme, opomnik.. vse na enem zaslonu, kjer scrollas gor in dol med plugini.. V koncni fazi isto uporabno, kot widgeti.. Preko cydie si lahko nameces res skorajda vse kar ti srce pozeli
smile-1.gif

Ampak tusmobil pa N900??
evil.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Bom jutri naredil screenshot.. Porabe se zal ne da spremljat..

Imam pa nastavljene, 5x feede, koledar, mail, sms, vreme, opomnik.. vse na enem zaslonu, kjer scrollas gor in dol med plugini.. V koncni fazi isto uporabno, kot widgeti.. Preko cydie si lahko nameces res skorajda vse kar ti srce pozeli
smile-1.gif

Ampak tusmobil pa N900??
evil.gif

Zastopim, iphone to rešuje z aplikacijo "vse v enem".

Da ne boš mislim, da imam kakšne pripombe glede mojega operaterja. Mesečni prenos podatkov mi je vsaj 1 GB, SMS-ov, da ne omenjam, in tu se izkaže fizična tipkovnica. Zadnji 2 nadgradnji telefona sem opravil, kar Over the Air preko Tušmobilovega 3G-ja. Pa posodabljal sem že Winse na prenosniku prek 3G. Na telefon prenesel razne datoteke iz Rapidshara in torrentov. Ni, da ni, kaj nisem probal in vse je šlo bp.
Dvomim, da bi iphone lahko zadostil mojemu načinu uporabe telefona.

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
001.png
002.png

Takole izgleda moj desktop... in ima gor, kar pac potrebujem..

Zakaj bi bila pa kapacitiva samomor? Saj bi bilo bistveno bolj odzivno in "lazje premikajoce" vse skupaj..

No, samo da si zadovoljen s tusem
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Zakaj ni kapacitivni zaslon dober za N900? Zato, ker določne aplikacije imajo kar bogate menije in veliko ikonc, oziroma uporabljajo grafični vmesnik identičen polnim PC verzijam programov. Za natančno izbiro rabiš ali nohte ali stylus in tu se izkaže rezistivni zaslon. Zgoraj sem dal primer AbiWord namizja.

Kako je videti operacijski sistem Easy Debian na N900, ki deluje vzporedno z Maemom, pa si je možno ogledati v spodnjem videu od 2 minute naprej.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Aja to mislis... Zato pa mogoce res.. Klinc.. to ni zame, obolim s palcko, pa 49199 mini ikoncami
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Sej se da z nohti marskaj narediti in ne rabiš palčke. Recimo tak noht kot na kazalcu s slike na wikipediji je čisto dovolj.

Poleg tega rezistivni zaslon omogoča tudi uporabo telefona v rokavicah, kar severnjaki dobro vedo.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.593
1.122
113
Titograd
Rezistivni je včasih res premalo občutljiv, ampak zadnjič sem malo tipkal po Spici in Monteju, menda imata oba kapacitivni zaslon.... saj verjetno bi se navadil in bi bilo res fajn, ampak v teh par minutah sem skoraj živce zgubil, pihneš v ikono pa se odpre
smile-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Daj daj, zaj pa že pretiravaš. S pihanjem. A ni fajn se samo dotaknit, kot pa stiskat not.Pa da ne govorim o natančnosti. Katera se pri ikonah ne pozna, ker so dovolj velike.Pri tipkanju smsov pa se sigurno precej pozna.Viš to bi mogo sprobat.
wink-1.gif

Na iphonu pihanje ne dela.
evil.gif
lol

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.593
1.122
113
Titograd
Imam nokio 5800, največja težava je da pri qwerty tipkovnici vsako deseto črko nekje sfalim ali pa ne prime, tega nisem poskušal na kapacitivnem in verjamem da je ravno tu veliko boljši, sicer pa nimam nekih težav, pa tudi neko ekstra pritiskanje ni potrebno, še pri vseh telefonih s klasično tipkovnico je bilo potrebno bolj stisniti. Ampak ko sem malo tipkal po kapacitivnem zaslonu .... pač, veliiiiiiko bolj občutljiv ekran je, itak pa da pretiravam to s pihanjem
smile-1.gif

Pa tudi rezistivni zasloni niso vsi enaki, vem da sem tipkal po nekem LG-ju, pozabil model, tam pa sem res moral biti drvar če sem hotel kam priti
bonk.gif

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
001.png
002.png

Takole izgleda moj desktop... in ima gor, kar pac potrebujem..

Zakaj bi bila pa kapacitiva samomor? Saj bi bilo bistveno bolj odzivno in "lazje premikajoce" vse skupaj..

No, samo da si zadovoljen s tusem
smile-1.gif

malo off

kako si naredil vreme v menijski vrstici, imam nezaklenjega in ni jailbreakan iphone

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Na vrhu, oblacek 6°? Moras jailbrejkat.. pa potem snames software (weather icon) s cydie..

Nazadnje urejeno: