Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Citat:
Uporabnik mihapodb pravi:
Samo za info tsunami...zadnji čas ni več razlika v mobitelih, kaj kateri zmore, kar drugi ne.
Razlika med njimi je KAKO to zmore. Ker vsak vrhunski telefon zna praktično vse.
S tem se samo delno strinjam. Vsi aparati, govorim o najdražjih, nimajo enak HW, pa s tem ne mislim na procesor/ram. Enim je lahko odločilen že recimo fotoaparat, drugim to da nimajo spominske kartice, tretjim spominska pod baterijo, kar pomeni obvezno ugašanje, eni bi hdmi. Eni bi recimo radi IR, ker so imeli daljinec že (in še imajo) pri N95. Pa faktor je lahko fizična tipkovnica. Potem lahko je faktor FM oddajnik, namreč vsi nimajo avtoradia z BT-jem. Recimo v začetku sem glasbo predvajal prek FM-a, sedaj prek AUX vhoda, kjer imam na ta način tudi narejeno prostoročno telefonijo. Kar je spet lahko eden od faktorjev "good to have", ipd. Take malenkosti so recimo meni bolj pomembne od tega ali mi telefon nekaj odpre v 0,3, 0,7 ali celo v 3s. Važno, da to kar rabim dela in da pri tem ni težav, ki mi delajo sive lase. Saj se mi tudi na PC-je ne odpira vse v hipu. Npr. en Notepad++ rabi za odprtje 8KB txt datoteke 3s.
In ker praviš, da med high-end telefoni ni razlike v sposobnostih ampak zmogljivostih, koliko je potem pametno kupovati vsako leto nov tak telefon, da ti bo sedaj neko aplikacijo odprl 0,5 - 1s hitreje? Pa recimo že stari bi je lahko odprl s takšno hitrostjo, če bi se developerji programov in OS-a malce bolje potrudili z optimizacijo. Zanimiv je komentar ifanovskega engadgeta za N9: