Nokia Messaging - placljivo

Saeed

Pripravnik
19. nov 2008
373
4
18
če imaš možnost izbire intervala si nastavil email, ki se rocno preverja in to ni push mail funkcija
smile-1.gif

Predlagam ti, da racune v telefonu pobrises in ponovis postopek. Prvo kreiraj email, ki je tvoj user za storitev in se bodo nanj vezali vsi nadaljni vnosi. Pomembno je samo, da pri vprasanju, ce email vkljucis v njihovo storitev, ne izberes rocno preverjanje. To je edino, kar bi lahko napravil narobe, da ti zadeva ne deluje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Profimail. 22 EUR. Zadeva je fenomenalna. Se meri z BB, le da imaš še nekaj dodatnih možnosti nastavitve.

pa je kaka opcija da se ga namesti kor primarni mail client? Se pravi da nadomesti to sranje, ki je placljivo in zapeceno v telefon
bonk.gif
Ne razumem. Jaz zgolj to uporabljam za mail, če si to vprašal. Ne dela edino prikazovanje novih mailov v home screenu. Lučka za mail lahko utripa, ravno tako dobiš v desnem zgornjem kotu kuvertico.
Zadeva je pa itak en mesec brezplačna, tako da lahko v celoti stestiraš. To je moj prvi legalno kupljen program, tako me je navdušil.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik Saeed pravi:
če imaš možnost izbire intervala si nastavil email, ki se rocno preverja in to ni push mail funkcija
smile-1.gif

Predlagam ti, da racune v telefonu pobrises in ponovis postopek. Prvo kreiraj email, ki je tvoj user za storitev in se bodo nanj vezali vsi nadaljni vnosi. Pomembno je samo, da pri vprasanju, ce email vkljucis v njihovo storitev, ne izberes rocno preverjanje. To je edino, kar bi lahko napravil narobe, da ti zadeva ne deluje.

ccc. Grem brisat...

Jernej

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik Saeed pravi:
smile-1.gif

Tole je obup. Sem šel spet pogledat vse skupaj in očitno stvar dela na dveh koncih. Če vneseš predal v NM, potem moram preverjati ročno, če pa ponovno poženem čarovnika in rečem "ne" na prvi strani, potem mi pa naredi navaden poštni predal. Ko pa tam nastavim samodejno dostavo, mi pa zgleda kot da pošto dostavlja vsake pol ure. To mi je očitno delalo če ves čas, ker nisem bil pozoren na dodajanje teh predalov. Kaj je toej potrebno narediti, da pošta prileti (skoraj) isti trenutek, ko se pojavi na pop strežniku?

Jernej

Saeed

Pripravnik
19. nov 2008
373
4
18
Meni zadeva deluje real time brez da bi kaj drugega nastavljal in sem samo na začetku izbral samodejno dostavo. Preveri še na nokia strani, če imaš vse emaile dodane v to storitev.

Saeed

Pripravnik
19. nov 2008
373
4
18
Sem ponovil postopek namestitve na telefonu in zadevo napisal, kot sem jo naredil jaz. (upam, da ti bo kaj pomagalo)

1. odstranil sem vse email račune na telefonu
2. na strani email.nokia.com sem se prijavil s primarnim emailom in uredil (dodal/odstranil) vse email račune, ki jih bom uporabljal v tej storitvi
3.v telefonu izberem e-pošta/nov nabiralnik
4. začni / da / izberem gmail (moj primarni račun za storitev NM) / vnos email naslova in gesla / Sprejmi ( pogoji za uporabo NM)
5. Določanje nabiralnika (prenese vse podatke o računih vključenih v tej storitvi)
6. aplikacije ne zapreš ampak izbereš v densem kotu skrij
smile-1.gif

7. nastavitve / domači zaslon izberem si dva računa, ki se mi bosta prikazovala na domačem zaslonu telefona

Zadeva deluje tako, kot sem si to predstavljal in temu naj bi se reklo push email
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik Saeed pravi:
Sem ponovil postopek namestitve na telefonu in zadevo napisal, kot sem jo naredil jaz. (upam, da ti bo kaj pomagalo)

1. odstranil sem vse email račune na telefonu
2. na strani email.nokia.com sem se prijavil s primarnim emailom in uredil (dodal/odstranil) vse email račune, ki jih bom uporabljal v tej storitvi
3.v telefonu izberem e-pošta/nov nabiralnik
4. začni / da / izberem gmail (moj primarni račun za storitev NM) / vnos email naslova in gesla / Sprejmi ( pogoji za uporabo NM)
5. Določanje nabiralnika (prenese vse podatke o računih vključenih v tej storitvi)
6. aplikacije ne zapreš ampak izbereš v densem kotu skrij
smile-1.gif

7. nastavitve / domači zaslon izberem si dva računa, ki se mi bosta prikazovala na domačem zaslonu telefona

Zadeva deluje tako, kot sem si to predstavljal in temu naj bi se reklo push email
smile-1.gif

Bom šel zvečer še enkrat čez, hvala.

Jernej

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Hmm, kaj me hebe dons tale mail. Od 15ih naprej nisem na telefon nobenega več prejel. Na računalniku pa okrog 10. :s Reset telefona ni pomagal. Tud če dam ročno pošlji in prejmi, ni učinka.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
A je komu znano ali gre nastavit da ti naenkrat ta Nokia Messaging preverja 3 poštne predale kajti meni uspe na display spravit le 2 predela in ta mi tudi redno preverja in me obvešča o prispelih mailih, tretjega mi nikakor ne uspe? Hvala

Lp

Saeed

Pripravnik
19. nov 2008
373
4
18
Jaz imam nastavljeno dva v poslovnem in dva v zasebnem profilu. Dva sta namenjena pač službi in dva sta privatna, ki ju uporabljam v popoldanskem času. Prikazati pa ni možno več kot dva računa na zaslonu. Mislim pa da te opozori na novo sporočilo tudi ob prihodu emaila na račun, ki ga nimaš prikazanega...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hmm žal me ne opozori v tem je ravno finta. Ni mi pomembno da imam vse 3 na ekranu ampak ko pa grem v tistega tretjega ročno pa se mi takoj pokaže mail ki sem ga dobil, brez da bi kaj preverjalo mailobox. To me ravno moti da mail pride na Nokio na tistem tretjem, piska pa mi ne oz. me ne opozori.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ok še eno vprašanje, ko greš pri Nokia Messaging na Nokiji v nastavitve imaš rubriko "KDAJ SINHRONIZIRATI" in naj mi en pameten pove kako na svetu si naj naštelam začetek sinhronizacije ob 7.30 zjutraj, izključitev pa ob 1.30 ponoči torej da mi med 1.30 ter 7.30 ne bi sihroniziacija laufala? Ko dam takšne ure not mi napiše: "Čas izklj. ne more biti zgodnejši od časa vklju. nastavitve časa? Nov firmware na E72 ko pač bo na razpolago?
smile-1.gif

Aja sedaj imam nastavljeno Sinhornizacija od 7.30 - 23.59. Če bi dal 00.01 bi mi zopet pisalo tisto kar sem zgoraj napisal...

Nazadnje urejeno:

Saeed

Pripravnik
19. nov 2008
373
4
18
Odgovor je enostaven
smile-1.gif

Imaš želje, katere ti ne bo uresničil noben pripomoček in se sprijazni s tem, kar ti naprava lahko nudi za vse ostalo je mastercard =)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No dobro, še eno vprašanje, ali ta Nokia Messaging samo meni nadpovprečno žre baterijo ali to spet tako je in se morem s tem sprijaznit, in vse ostalo mi lahko ponudi le Mastercard?
smile-1.gif

Saeed

Pripravnik
19. nov 2008
373
4
18
Ne vem koliko časa zdrži pri tebi...jaz imam vkljuceno storitev 24/7 za 4 račune in polek visenja na spletu in klepetanja preko skype opravim tudi kar nekaj pogovorov, mi baterija zdrži 3 dni. Pri malo bolj zmerni uporabi pa deluje brez težav tudi več kot 4 dni.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Na 3 račune mi zdrži 3 dni s tem da mi ob enaki uporabi brez NM zdrži tam 6 do tudi 7 dni. Po domače, 1x dlje drži baterija brez tega pusha!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Vsaka pushmail resitev bolj obremenjuje baterijo ... !

Ja saj to mi je jasno da bolj obremenjuje, nisem pa si mislim da bo baterija tako zelo hitro prazna saj mi brez tega na E72 baterija res drži nadpovprečno dolgo.