NOKIA C3 kot zunanji modem za laptop preko BT

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Nekoč sem z laptopom normalno srfal preko SE K600i. Sedajle sem probal srfat z nokio pa mi teži da poskus povezave ni uspel ker modem v oddaljenem racunalniku ne deluje.
kaj moram nastavit? (preden koga dobim na mobitelu)
klicana številka je *98*# internet
UI mobitel
geslo: internet

to so še nastavitve ki so delale na K600i in so v laptopu.
včasih bom srfal preko laptopa in bi rad prej skonektal zadevo, ne potem nekje ko se bo najbolj mudilo

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Preko cesa? kabla? BT? .... Verjetno nimas namescenih gonilnikov za Nokio... Najlazje je, ce namestis PC Suite (OVI Suite) in imas potem tam opcijo za vzpostavitev interneta preko mobilnika ....

Pa Nokia C3 ni UMTS mobilnik... ampak samo GPRS/EDGE ... K600i je UMTS ...

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
Z Nokio je jeba, SE je zakon za povezovanje proti njej. Tako kot je Jest povedal, najbolj enostavno je z Ovi Suite. Jaz sem tudi skoraj živce izgubil, ko sem prej imel SE potem pa šel na Nokio.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Seveda, preko bt
za umts vem
na SE sem najveckrat tudi preko gsm srfal.
Hvala za navodila glede ovija. Zakaj mora nokia svoj smorn zraven tlacit?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
V modem driver je potrebno še nekaj vpisati. Vsaj tako je bilo pri SE. Pokliči support.

Ne ni potrebno... zato pa pravim, da Ovi Suite... ki poskrbi za vse... Da se pa tudi rocno nastavit... takrat pa je treba tudi rocno vpisovat nastavitve... in init string... dobis pa lahko hitro sive lase od tega
grims-1.gif

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Če ima prenosnik brezžično povezavo, potem je idealna rešitev program JoikuSpot. Seveda, če mobitel laufa na Symbianu.

JoikuSpot ti GPRS/EDGE povezavo da na voljo v obliki brezžične povezave. Deluje preizkušeno.

LP