NOKIA 8210 refurbished

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Evo na ebay-u sem dobil tega PRODAJALCA , kateri prodaja za cca. 16e refurbishane
grin1.gif
telefončke.

Mal me mika, da bi si ga naroču, tko za zajebancijo, pa za second phone ipd., pa me zanimajo kake praktične izkušnje z podobnimi oz. tem telefončku.
Pač klasika, kolk drži baterija, kako je z signalom, pa na sploh z kvaliteto.

Sicer 16€ ni nek denar, da bi jih pa stran metal pa tudi ne.

P.S.
Jebemu, če tu drži baterija ene 5-10 dni, si ga bom omislu kar za primary phone
cheer.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tak daleč v preteklost nebi šel (1999), ker niso imeli ravno veliko spomina za telefonske in SMS-e. Če bi rad dolgo trajanje baterije pa lahko kupiš tudi kak nov 'nepameten' telefon, tudi novi modeli marsikateri zdržijo po teden dni.

Biciklari

Pripravnik
13. sep 2012
558
0
16
je škoda teh 16 jurotov, to ni plata od nokije ampak neki čangšlang zmontiran.
cry12bpy.gif

Sem pred leti odpru eno 6310i ponaredek, so kitajčki po platah kr en kabel čez vlekli do drugega kotakta...100 kablov
bonk.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Ma v principu sem razmisljal o tem kitajcku kot o second phone-u. Kolk kontaktov ipd. mi niti ni pomembno, k jih mam manj kot jih sprejme sim, sms-je mi pa ni panike brisat.

Mi je pa telefoncek kul, ker je taka retro vintage scena.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Sem imel ta telefon, takrat sem bil pravi faker, hahaha. Sem imel majhnega.
hysterical-1.gif

Imam ga še, ampak je nekaj narobe na plati. Telefonček je odlično deloval, lahek je, sploh ne več, da ga imaš v žepu, dokler ne zazvoni. Baterija pa zdrži dva dni. Mi lahko verjameš, ker sem probal z dvema različnima. Če se veliko pogovarjaš, pol niti 2 dneva ne.
Sicer si bil še bolj jebač, če si imel 8850, ampak je bila veliko dražja.
Pozneje je prišel naslednik 8210 -> 8310. 8310 sem si privoščil ravno zato, ker sem bil zadovoljen z 8210, s tem da pa pri 8310 baterija res zdrži več. Če sem jo ponoči ugašal, je bila tudi za en teden.

No, potem sem dobil 6310i, ki pa je še sedaj telefon, čez katerga ga ni. Sogovornik je presenečen, kako čist te sliši, ti na zvočniku slišiš. Zelo prakrične oblike za v žep, robusten, kar pa se baterije tiče, se pa samo klanjaš. Če bodo čez 50 let izbirali najboljši mobilni telefon celotnega obdobja, potem bo to 6310i. Imam ga, deloval bi odlično, a sem žal toliko poškodoval ohišje, da razpada in s tem plata izgubi kontakt, telefon se ugasne.
moje mnenje, če bi rat take oblike telefon, si ga kupi. Razočaran ne boš, če bo deloval. A vseeno, morda so za podoben denar tudi 8310 ali 8850, kateri je po mojem mnenju boljša izbira. 6310i pa je najbrž že dražji.

Edit: 8310
http://www.ebay.co.uk/itm/Noki...=item27c777bf63

Nazadnje urejeno:

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Zaradi kontaktov ni problema, 8210 ima lastni imenik za 250 kontaktov, 8310 pa za 500 kontaktov. Na obeh lahko špilaš kačo.
smile-1.gif

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Citat:
Ma v principu sem razmisljal o tem kitajcku kot o second phone-u.
Za tako uporabo priporocam kej takšnega:

Ni sicer retro, še manj vintage, ampak:
- baterija zdrži praktično 1 mesec standby... stestirano!
- novega dobiš na bolhi za ~10€
- majhen, lahek in relativno odporen na padce

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Evo, še mojih 5 stotinov
grin1.gif
.

Imam 8310 in sicer identično tisti na enem od linkov zgoraj. V moji lasti je cca. 5 let, od tega je bila 2 leti kot drugi telefon vsak dan v uporabi. Baterija se mi zdi, da je držala nekje 4-5 let (ponoči ugasnjena, zelo malo klicev). Telefon je še sedaj popolnoma brezhiben in delujoč. Glede tega nimam pripomb. Zavedaj pa se, da je za ta denar (rang 20 EUR) ohišje cenena kitajska kopija in ne original. Moje ni še nič popokano, itd., ampak se vidi, da ni kvaliteta originala
wink-1.gif
. Kar se mene tiče priporočam in še vedno jo včasih malo obudim in uporabim za drugi telefon.

Še bolj bi pa priporočal, da se izprsiš v rang 40-50 EUR (par let nazaj je bilo tako). Tukaj si pa potem na original ohišjih. Imam T39m kupljen za tak denar. Zadeva je, kot da bi iz tovarne prišla. Cenejši (spet par let nazaj) so bili takrat ranga 30-35 EUR in razlika je nenormalna v ohišju. Sploh, ker ima T39m vratca, kjer je razlika najbolj občutna. Tudi ta deluje še vedno popolnoma BP.

Če rabiš za trajanje baterije pa seveda pride v poštev 6310, vendar imaš spet isto dilemo. Dodatno se za 6310 prodajalci dobro zavedajo, kakšna ''legenda'' je to in ima posledično tudi višje cene.

V glavnem: karkoli boš kupoval temeljito poglej opis telefona. Večina ima zgolj refurbished (to pomeni torej kitajsko ohišje, itd.). Tisti, kateri imajo pravo zadevo to zelo natančno opišejo in dodajo običajno tudi slike zraven. In pa seveda cena je vsaj x2, če ne še več.

Moj nasvet: če misliš imeti kratkoročno in zgolj za hec ter da se malo vržeš ven potem vzemi ta poceni zadevo. Itak noben ne bo vedel, da je ta poceni. Če kupuješ zase in jo res misliš imeti za vsak dan absolutno vzemi original. Boš videl, da se ti bo povrnilo. Če ne drugega, te bo pri kopiji stalno žrlo, da to ni to, ko jo boš prijel v roke.
tongue-1.gif

Če pa hočeš ti jih pa lahko tudi v živo pokažem, da vidiš razliko.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Tudi jaz bi se odločil za 8310, če bi gledal objektivno, v primeru nostalgije pa seveda 8210.

Še malo offtopic, ker smo pri starih telefonih. Včasih si na ebay-u dobil komplet ohišje za 6310i Mercedes. Sedaj ne dobiš pametenga kompleta niti brez Mercedes.
Ima kdo izkušnje? Kje naj kupim? Potrebujem pa vse, razen tipkovnice

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Mam precej mesane obcutke glede teh ebay sellerjev.

Dolgo casa sem iskal 8850. Najdu eno, kao tovarnisko refurbished. Cena 60€. Sem reskiral, v upanju, da bo res OK. Nove nisem pricakoval, da bi bila pa vsaj podobna originalni pa sem.

No, ohisje je bilo plasticno, tipkovnica ene barve, pokrovcek druge, zadnji del tretje. Osvetlitev ni bila tista plava, ampal par odtenkov drugacna. Slider se je na trdo odpiral in pokrovcek se majal. Niti senca originalu, pa magar zmahanmu. Na koncu pa se vse skupaj ni delalo, ker je nabijal, da je zaklenjena. Ceprav naj bi bila odklenjena na vsa omrezja. Brezveze, skoda truda.

Sreco sem imel, ker sem kupil od top rated sellerja, pa mi je pol vrnil kes.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
6310i jih imam jaz kar nekaj doma (cca. 5 komadov).

Če jih grem šraufat, bi dobil ene 2 zares lepa ohišja in seveda, delujoča telefona; baterija je nazadnje na testu držala 4 dni uporabe..
Na PM sporoči, če rabiš ter za kak denar.
Pa naj bo taka cena, da nebom jaz obogatel in ti ne propadel
smile-1.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
ksz...

Evo, da dam malo poročila
cool-1.gif

Dans sem dobil omenjeni telefonček (nokia 8310).

Stvarca je bila odpremljena 31.05.2013, prispela pa danes, tako da povprečna "kitajska" dostava. Je bila pa pošiljka poslana priporočeno z trackingom (šele sedaj videl
grin1.gif
).

Telefonček dela odlično (sprejem, čistost glasu, funkcije ipd.). Ohišje je solidno in zadosti kompaktno. Polnilec in baterija sta novi in popolnoma zapakirani. Tako da za sedaj zelo zadovoljen za teh 20€.

Kako bo po par dneh uporabe, pa bom napisal, če bo koga zanimalo.