Nokia 6500 vs E65

Yamaha

Zelenc'
5. sep 2007
24
0
1
Slovenija
Zdravo, odločam se med tema dvema telefonoma. Mi lahko prosim svetujete + prednosti in slabosti.

Najlepša hvala!

LP

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
6500S ima symbian s40, za E65 pa nisem prepričan, verjetno s60.

6500s imam zdaj že dobra 2 meseca in sem še kar zadovoljen. Pri telefonu mi je najbolj pomembno, da je kvaliteta izdelave na nivoju in da nič ne škripa. In ravno to je prisotno pri 6500s, vse je lepo kompaktno ter slider nima (še?) nič lufta. Včasih se mi zgodi, da telefon frizne oz. zašteka za kakih 20 sekund, skratka se ne odziva, potem pa dela normalno. Večkrat se mi tudi zgodi, da mi zamenja melodijo za zvonjenje na default (nokia tune). Drugače pa brez problemov.

V bistvu sem se tudi jaz odločal med tema dvema in sem izbral 6500 zaradi boljšega fotkiča (3.2mpix in avtofokus). Moraš pa pogruntat kakšne vrste uporabnika si, ali ti je prioriteta stajliš telefon s solidnim fotkičem, ali pa ti paše bolj posloven telefon (E65 ima "več funkcij", mobile office, WLAN ipd). Je pa splošno znano, da je E serija tudi na kvalitetnem nivoju izdelave.

Yamaha

Zelenc'
5. sep 2007
24
0
1
Slovenija
Super, da sem dobil uporabnika. Mi poveš, koliko ti približno drži baterija in kakšna je odzivnost telefona - se hitro odpirajo slike, aplikacije, folderji,...?

Pa še nekaj - ali lahko uporabljaš led diode kot svetilko - ko kaj iščeš po temi?

Hvala

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Baterija drži tam okoli 4 dni, ponoči ga ne ugašam, pogovarjam se zmerno ter pogledam dosti mailov.

Odzivnost je pa super; prej sem imel N73 s symbianom s60 in 6500s je prava milina proti prejšnjemu, fotke, mape in meni odpre (skoraj
smile-1.gif
) v trenutku.

Edit: Svetilke ne moreš imeti stalno prižgane, mislim pa, da obstaja aplikacija za to.

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Symbian vs. Series40 je za moje pojme enako kot Windows Mobile vs. iPhone.

Imam E65 in je praktično ni stvari, ki je ne bi mogel dodatno namestiti ali prilagoditi svojim potrebam. Pri S40 si omejen na default-e in razširitve v obliki Java programčkov.

Baterija zdrži 3-4 dni, ampak s temi časi je itak vse odvisno od uporabe. Za svoj telefon vem, da je karkoli med 1-7 dni možno.

Uporabnik "magnum" je lepo napisal za WM, kar po mojem tudi do neke mere drži za Symbian telefone (sploh v primerjavi s S40):

To ni out-of-the-box naprava.

Yamaha

Zelenc'
5. sep 2007
24
0
1
Slovenija
ok, tudi sam sem mislil, da je s40 symbian...

Trenutno sem bolj nagnjen k nakupu 6500s, saj v večji meri tel. uporabljam za klicanje, kakšna fotka, pa da se malo zabavaš z njim...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Symbian vs. Series40 je za moje pojme enako kot Windows Mobile vs. iPhone.

Tvoji pojmi pa niso preveč razjasnjeni
grin1.gif

iPhone ima prilagojeno verzijo OSX in ima po mojih izkušnjah veliko večji potencial kot Windows Mobile (imam namreč oba). Je res, da je zaenkrat veliko več programov za WM, a za iPhone jih tudi ni malo. Ko bo apple izdal SDK za iphone platformo, bo pa število nativnih programov le še narastlo
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Priznam, da z iPhone-om še nisem imel "osebnega stika", tako da zaupam tvoji presoji o potencialu.

Vseeno pa sem dobil občutek, da je (zaenkrat) dosti bolj zaprta rešitev kot WM.

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
No da pristavim piskercek, e65 je ZELO kvalitetno izdelan in lep telefon.. Symbian na temu modelu je presenetljivo hiter in je tako hiter kot s40.. Fotoaparat res ni najboljsi.. Imas pa zato druge prednosti(symbian,wlan,meni osebno je lepsi,..). Baterija pa drzi 4 dni.

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Še en glas za E65. Telefon imam od avgusta, baterija traja cca 4 dni s kar solidnim trajanjem pogovorov. res pa je, da ga imam nastavljenega samo na GSM omrežje, brez UMTS. Programčkov je pa morje, še največ uporabljam navigacijo TomTom.
LP!

Yamaha

Zelenc'
5. sep 2007
24
0
1
Slovenija
Ker ne vem še eno vprašanje - ali za navigacijo potrebuješ še kakšen fizični dodatek ali samo programček?

blazzzzz

Pripravnik
18. avg 2007
107
0
16
što
Citat:
Uporabnik Yamaha pravi:
Ker ne vem še eno vprašanje - ali za navigacijo potrebuješ še kakšen fizični dodatek ali samo programček?
tudi fizični dodatek: bluetooth GPS modul

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mare92 pravi:
No da pristavim piskercek, e65 je ZELO kvalitetno izdelan in lep telefon.. Symbian na temu modelu je presenetljivo hiter in je tako hiter kot s40.. Fotoaparat res ni najboljsi.. Imas pa zato druge prednosti(symbian,wlan,meni osebno je lepsi,..). Baterija pa drzi 4 dni.
Khm, meni med tednom (veliko pogovorov) baterija zdrži en dan, čez vikend (skoraj nič pogovorov) pa jedva tiste 3 dni.
Fotič je res zanič. Sicer sem pa zadovoljen. Kvaliteta slide-a je odlična, tudi sicer precej OK telefonček. Programov imaš pa res malo morje za to stvarco. Symbian vsekakor rula, tako da jaz bi šel na E65.

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Gledanje divxov,vse office datoteke lahko beres,blacklist za klicanje in smse,ir remote-uporabljas telefon kot daljinec, program da ti dela telefon kot webcam, slovar(vsi mozni),program za zaklepanje datotek, program za gledanje youtuba,,....... Te jaz uporabljam.. Jih je pa se miljon.