Nočne more

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
ksz
preveč LSD-ja žrete , potem pa ni čudno, da se vam ponoči ( in podnevi ) blede
evil.gif

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Nobena nočna mora ni nič dokler ne doživiš spalne paralize, ko tvoji možgani postanejo na pol budni (ravno toliko da se zavedajo okolice, hkrati pa še vedno sanjajo), telo pa je še vedno pod vplivom spanja in se ne more premikat, kljub temu da se zavedaš da bi roko lahko premaknil. Tvoje sanje se prerišejo na realno okolico, dejansko se pojavijo v logičnem sodelovanju z realno okolico (ki jo vidimo). Zgodi se da se začnejo vrata odpirat, pride neka temačna zadeva in se sklanja nad tabo, ti pa se ne moreš ne zbudit, ne zaspat, probaš se vstat, roko premaknit, nič ne gre, totalna paraliza, jaz ponavadi samo zašvicam ko nor pa se zbudim čez par sekund. To se mi je pojavilo ko sem nekaj mesecev treniral za lucidno sanjanje, berem pa da se pojavlja tudi kar tako, ampak ne pogosto.
Naši možgani so res sposobni vsega možnega.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Danes ponoči sem hamasovce lovil po rovih
bonk.gif
. Pa vse kar vem je tisto po TV in se ne zanimam prav pretirano.
Ampak danes je bila pa akcija na polno kot v živo. Ubijal, reševal svoje življenje, pripravljal taktiko vdora v rove....
13.gif

Sem zmatran kot bi bil na pravem bojišču. Verjetno so bile krive današnje nevihte. Upam, da res in ni kaj drugega odzadaj
tongue-1.gif

a si kaj eazya srečal?
evil.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
To paralizacijo ali karkoli že sem pa že 2x doživel....,bolano za popi***t. Veš da sanjaš pa se ne moreš zbudit, oči nisem mogel opreti pa sem se v mislih silil da bi jih...
13.gif
Se mi je pa to zgodilo v zelo stresnih obdobjih, 1x zaradi šihta, drugič ko sem pa ritem življenja zamenjal in delal 16h na dan pa še zamenjal dan za noč...takrat je bilo najhuje....kot da bi bil zaprt v svojem lastnem telesu in ne moreš nič.
Drugače sem pa kot mulec imel mnogokrat sanje, in to hude, predvsem da nekam padam, sam sem full majhen v nekem ogromnem prostoru ipd, nosila me je luna na polno in sem delal piz***je po stanovanju....potem se je pa umirilo. Na hrbtu pa ne spim in ne smem zaspati ker v tem primeru pa 100% sanje.

Nazadnje urejeno:

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.227
2.834
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Citat:

Samo kadar spim na hrbtu je verjetnost, da me bo tlačila mora.

Zaradi smrčanja ali pa tudi brez tega lahko prihaja do zastankov v dihanju (nočna apnea). Če je prekinitev dihanja dovolj, da ti pade nivo kisika v krvi, se sprožijo mehanizmi za urgentno zbujanje, šus adrenalina iz nadledvičnih žlez naredi svoje. Nočne more so del tega procesa, panika ob pomanjkanju kisika za možgančke.

Če vam kdo reče, da med večkrat spanjem "kar nehaš dihat" in potem hlepiš za zrakom, je čas za ukrepanje. Da se pomagat .

Zakaj! More so vendar znimive.Smrčim pa tudi ne.
Sicer imaš pa prav, more se lahko pojavijo zaradi oteženega dihanja do katerega lahko pride zaradi čudne lege na hrbtu. Vsaj pri meni je tako ampak za tiste dve morda tri moraste sanje letno, se ne bom sekiral
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Danes ponoči sem hamasovce lovil po rovih
bonk.gif
. Pa vse kar vem je tisto po TV in se ne zanimam prav pretirano.
Ampak danes je bila pa akcija na polno kot v živo. Ubijal, reševal svoje življenje, pripravljal taktiko vdora v rove....
13.gif

Sem zmatran kot bi bil na pravem bojišču. Verjetno so bile krive današnje nevihte. Upam, da res in ni kaj drugega odzadaj
tongue-1.gif

Hm. Meni tole ne zgleda, kot nočna mora ampak cenena akcija
wink-1.gif

Temu se reče mora:
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Nobena nočna mora ni nič dokler ne doživiš spalne paralize, ko tvoji možgani postanejo na pol budni (ravno toliko da se zavedajo okolice, hkrati pa še vedno sanjajo), telo pa je še vedno pod vplivom spanja in se ne more premikat, kljub temu da se zavedaš da bi roko lahko premaknil. Tvoje sanje se prerišejo na realno okolico, dejansko se pojavijo v logičnem sodelovanju z realno okolico (ki jo vidimo). Zgodi se da se začnejo vrata odpirat, pride neka temačna zadeva in se sklanja nad tabo, ti pa se ne moreš ne zbudit, ne zaspat, probaš se vstat, roko premaknit, nič ne gre, totalna paraliza, jaz ponavadi samo zašvicam ko nor pa se zbudim čez par sekund. To se mi je pojavilo ko sem nekaj mesecev treniral za lucidno sanjanje, berem pa da se pojavlja tudi kar tako, ampak ne pogosto.

Čeprav kaj takega sicer še nisem doživel, da bi bil na pol buden. To morajo biti prav badass more
13.gif

Nazadnje urejeno: