Nočne more

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Danes se mi je prvič to zgodilo.
d055.gif

Se še komu kaj takega dogaja?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Oh, prvič nočne more, kakšen luksuz.
hysterical-1.gif

Jaz jih imam recimo enkrat na dva tedna. Za nekatere resno nočeš vedeti.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Oh, prvič nočne more, kakšen luksuz.
hysterical-1.gif

Jaz jih imam recimo enkrat na dva tedna. Za nekatere resno nočeš vedeti.

NAj ugibam, ena od njih je, da si se včlanil v sds ali pa da je janez pod posteljo?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
kaj, prvič si imel nočne more??

Prvič tolk intenzivne, da sem si zapomnu vse.

Plus, da me je porukalo toliko da sem se zbudu, neviđeno.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
NAj ugibam, ena od njih je, da si se včlanil v sds ali pa da je janez pod posteljo?
Nisi smešen.

Ena od teh je doživljanje masakriranja ljudi v stilu Ruandskega genocida.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
kaj, prvič si imel nočne more??

Prvič tolk intenzivne, da sem si zapomnu vse.

Plus, da me je porukalo toliko da sem se zbudu, neviđeno.

star si pa 15? to bi še razumel...

bodi vesel, to je luksuz da si šele prvič to sanjal...kot je nekdo že rekel je to pri nas ta "čudnih" na sporedu parkrat mesečno. Kadar pa je stresno obdobje v življenju pa tudi vsak dan. Se spomnim obdobja ko sem imel 3 mesece praktično vsak dan ali pa na dva dneva nočne more.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Nisi smešen.

Ena od teh je doživljanje masakriranja ljudi v stilu Ruandskega genocida.

a si ti izvajal klanje? nad bližnjimi, znanimi? ali si samo podoživel dnevnik in bil opazovalec?

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.227
2.834
113
Lublana
Obišči stran
Občasno imam more, včasih tudi take, da me zbudijo in sem nekaj trenutkov kar v šoku. Meni so v bistvu prav zabavne na svoj način. Rad imam filmske grozljivke zato so mi tudi moraste sanje všeč.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a pr teb tut?

sanjaš blondo..vroča,huda..teb se pa ne dvigne..tak čudn filing..pol pa ugotoviš, da te scat in letiš na wc?

zelo podobno samo da je pri meni v igri črnolaska...sam ko grem scat in nazaj spat, se pras*ca ne vrne za akcijo, jst pa s trdonjo v hlačah. Pol pa lutam in jo iščem, včasih letam, včasih padam, včasih bežim jao, nadaljevanje nočne more

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a pr teb tut?

sanjaš blondo..vroča,huda..teb se pa ne dvigne..tak čudn filing..pol pa ugotoviš, da te scat in letiš na wc?
hysterical-1.gif

dobro ampak kaj je sploh definicija nočne more? jaz se ne spomnim da bi jih imel. bi pa mogoče kdo kake čudne sanje imel za moro...

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Citat:

To so Snečkotove nočne more. Ko se potopi v sanje se mu prikaže JJ kot Freddy Kruger.

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.961
113
najrajš na babi
Opažam, da kadar čez dan požrem preveč kofeta, čaja ali kej podobnega, potem spim precej nemirno, hitro se zbudim, pa tudi kakšne čudne sanje imam. Če požrem zjutraj en kofe, potem pa cel dan nič, spim kot angelček, pa tudi kakšnih čudnih sanj nimam. Najboljša je bila pa ta, ko sem sanjal, da me je šef z kalašnikom lovil po mestu, na koncu sem ga pa v zasedi počakal in ga z kamnom potolku.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
437
83
45
dolenska
Kuga hudiča jeste, da mate more? Jaz jih imam enkrat na 10 let. Ko pa je, je filing pa za popyzdit zayeban

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:

Samo kadar spim na hrbtu je verjetnost, da me bo tlačila mora.

Zaradi smrčanja ali pa tudi brez tega lahko prihaja do zastankov v dihanju (nočna apnea). Če je prekinitev dihanja dovolj, da ti pade nivo kisika v krvi, se sprožijo mehanizmi za urgentno zbujanje, šus adrenalina iz nadledvičnih žlez naredi svoje. Nočne more so del tega procesa, panika ob pomanjkanju kisika za možgančke.

Če vam kdo reče, da med večkrat spanjem "kar nehaš dihat" in potem hlepiš za zrakom, je čas za ukrepanje. Da se pomagat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a pr teb tut?

sanjaš blondo..vroča,huda..teb se pa dvigne..tak čudn filing..pol pa ugotoviš, da ti bo prišlo in se zbudiš v poscani postelji
malo edita
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
ksz...

Kje je fora, da če spiš pri odprti luči oz. če ti kaj sveti v obraz da je večja možnost sanjanja.

Kje je fora, da mi jih več pravi da se jim zdi da padajo... potem se pa zbudijo.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Danes ponoči sem hamasovce lovil po rovih
bonk.gif
. Pa vse kar vem je tisto po TV in se ne zanimam prav pretirano.
Ampak danes je bila pa akcija na polno kot v živo. Ubijal, reševal svoje življenje, pripravljal taktiko vdora v rove....
13.gif

Sem zmatran kot bi bil na pravem bojišču. Verjetno so bile krive današnje nevihte. Upam, da res in ni kaj drugega odzadaj
tongue-1.gif