NLB sprememba računa.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
NLB mi je poslal da ne izpolnjujem vec pogojev za studentski racun in da naj si izberem nov racun klasicni, zlati ali osnovni. Zanima me ali me lahko res prisilijo v menjavo in pa katerega izbrati da bo cimbolj ugoden kot je bil studentski kjer nisem placeval nobenih clanarin ali vodenj racunov razn da so mi trgal 0.65 eur za Klik.

Med kalsicnim in osnovnim je razlika to ce se nemotim da lahko pri klasicnim dvigas dnar tudi v tujini na bankomatih in tudi placujes, to bi kr potreboval ceprav se izpgibam plastiki in tujini. stane pa klasicni mesecno 1.96 eur, brez tega vrjetno ne gre? Katere banke ste ze priporocal k ne racunajo provizije na bankomatih pa se cesa drugega ne ,kajti nlb jim ima povsod ostale manjse banke majo pa dva in tako skoz placujes provizijo.

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Sem dobil prejšnji teden enako obvestilo. Moj naslednji obisk na šalterju NLB je bil tudi zadnji. Edino kar lahko pohvalim je, da je bilo zapiranje računa brezplačno, čeprav je v ceniku zavedeno, da stane par evrov.
smirk-1.gif

Imaš cel kup bank s precej ugodnejšimi cenami poslovanja, ki tudi ne zaračunavajo oderuških provizij pri dvigih na tujih bankomatih.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
A ni bilo nekaj časa nazaj tako, da te niso mogli prisilit v menjavo računa? Kolikor vem so bili tako napisani pogoji za študenstki račun in so te zgolj lepo prosili ali pa probali namamit s kakšnimi brezveznimi ''ugodnostmi''.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik sad pravi:
A ni bilo nekaj časa nazaj tako, da te niso mogli prisilit v menjavo računa? Kolikor vem so bili tako napisani pogoji za študenstki račun in so te zgolj lepo prosili ali pa probali namamit s kakšnimi brezveznimi ''ugodnostmi''.

Sej zato sprasujem ker mislim da je temu se vedno tako, sma pac besede obracajo kar je tudi za pricakovat od njih ker izkoriscajo kar se izkoristit da. Sam zadnje cajte tudi opazam da je kartica mal zhebana in da ne prime vedno na placilnih mestih pa nevem kako je ce hoces novo pod studentskim racunom, ti vrjetno tezijo al kaj?

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Če boš mel vedno več kot 1000 € na računu, vzami Udobni pozitivni račun pri Sparkasse. Ima vse po 0
evil.gif
(vodenje, dvigovanje, plačevanje,...)

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Po moje ti morajo menjat kartico. Preden jo neseš tja jo rukni lepo na kakšna magnet, potem pa pojdi za šalter in jim zateži kakšen junk imajo za kartice, da ne moreš normalno plačevat.

Pri meni so (na drugi banki sicer) brez problema menjali kartico staro 2 meseca, katera mi na nekaterih prodajnih mestih ni prijela. Brezplačno. So pač nekaj zašuštrali.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Tudi sam sem dobil dopis, da ne morem več imeti študentskega, kateraga tako ali tako nisem uporabljal že ene 5 let, vendar je bilo takrat še za plačati če si ga hotel zapreti in ga pač nisem ker je bilo vodenje brezplačno. Sedaj so zagrozili da mi ga bodo spremenili v drugega, tako da je bil tudi moj obisk NLB zadnji, sedaj je pa zapiranje brezplačno
smile-1.gif

Provizije ne računaja predvsem tuje banke, tako da lahko dviguješ na karemkoli bankomatu for free. Priporočam ti http://www.sparkasse.si/udobni-paketni-racun ,malo preberi in si izberi sebi primernega
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
5 let zaposlen pa še vedno študentski račun. Nobenega dopisa.

Jaz malo manj in imam tudi še študentski račun. So me maja klical, da se moram oglasiti, pa mi še ni "uspelo". Razmišljam tudi o menjavi.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jooj, kakšne limance... To pomeni, da imaš pri njih deponiranih 1000 EUR minimalno, oni ti dajo pa v zameno kaj? Še obresti na vlogo na vpogled ne...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
jep tale šparkase je tudi limanica.... jurja moraš imeti povprečno mesečno gor , se pravi še tako slab "letni" depozit jurja ti prinese 20-30 evrov obresti, kar pa znese tudi "povprečni" strošek vodenja računa.
Skratka jaz sem opoustil to igrico... pa čeprav iščem neko pametno variantno namesto nlb.
ne se preveč hvalit s študenskimi rčuni in plačami, ker ni hudiča da to nekdo na nlb ne bere in bodo "spremenil" pogoje tako da bo bolje za njih.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Če ti bo nekako uspelo obdržat študentski račun, boš imel verjetno težave naslednjič ko boš hotel podaljšat Eurocard ali najet kredit ali kaj podobnega...
Meni na Banki Koper niso nikoli nič poslali, da moram zamenjat študentski račun za normalni, ampak ko sem hotel najet stanovanjski kredit je bil pa to pogoj
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
hehe, sem bebec in sploh ne vem če sem kdaj imel free račun. Je pa res da ne vem če so l.98 že bili študentski računi....
eurocarda nimam, kredita nimam in ga ne bo ker nisem kreditno sposoben... skratka rabim samo nekaj za trajnik položnic pa enkrat na mesec za bankomat ali obisk banke. Ostalega praktično ne rabim. zaradi mene lahko tudi kartico vzamejo.
Samo na HK pa najbrž ne moreš spravit plače, pa trajnika in podobnih zadev.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Meni je pa ql tole od šparkase, jurja ni problem imeti gor, itak je vedno treba imeti vsaj nekaj plač prihrankov pri roki, tako da jurja ni nič, pa na obresti depozita bi plačal dohodnino, tule pa država nima nič od tega.

Bom kar preklopil na tole banko zgleda...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
ja če bi imel več kor jurja obresti (30 jurjev depozita)
Zanimajo me stroški če ti ne rata pripeljat jurja čez mesec. ...včeraj ob hitrem preletu nisem našel podatka v najbrž prcej drobnem tekstu.

za take stvari (tekoče prihranke) je potem bolje imeti kakšne varčevalne račune,kjer mora denar nekaj dni odležat.
edino če imaš lepe prihodke in se tvoji prohodki /odkodki merijo v nekaj jurjih mesečno

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ne ne bom, sem se že skoraj zregistriral preko neta, samo nimajo poslovalnice na mojem koncu.
frown-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.451
3.766
113
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
Če ti bo nekako uspelo obdržat študentski račun, boš imel verjetno težave naslednjič ko boš hotel podaljšat Eurocard ali najet kredit ali kaj podobnega...
Glede na to da imam začasno zaposlitev kredita itak ne morem dobiti, Eurocarda pa nimam osebnega.