NKBM varčevalnik

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18

brez-naslova.jpg

Zanima me, kakšne imate kaj izkušnje z varčevalnikom.

Jezi oz. motita me namreč dve stvari ...

Prva je ta, da lahko denar, ki ga privarčuješ, kadar koli prenakažeš nazaj na normalen račun
In ta, da si določiš datum do kdaj bi namreč to privarčeval.

Tisti, ki uporabljate to zadevo, me zanima, kako ste kaj zadovoljni. Predvsem me zanima, če za nekaj hočete šparati/varčevati, čemu potem varčevati, če si lahko kadar koli prenakažeš nazaj?
Tudi to mi ni čisto jasno, če se da na mesec avtomatsko prenakazovati, ali ga sam prenakažeš kadar želiš? Meni bi bilo bolj všeč, da si na primer mesečno določiš 50 ali pa 100 evrov na varčevalnik, potem pa tega ne moreš dvigniti ven, vse, dokler ne prideš do določenega zneska ali pa do roka.
Se pravi, prišparati želim 1700 evrov, vsak mesec 100 ali pa 200 evrov avtomatsko trgajo stran, in ta znesek želim doseči najkasneje do junija, 2016. če pred tem datumom ne bi dosegel vsoto, bi vseeno lahko dvignil ven, prej pa nič, če pa bi prej prišel do želenega zneska, pa ga bi dvignil ven lahko kadar koli. Malo mi je brezvezna ta zadeva ... če lahko kadar koli dvigneš ven iz tega denar, potem je boljše denar hraniti doma ... ali kaj pravite?

Ideja oz. zadeva je sicer v redu, samo ti dve napaki me motita, na vse zadnje pa je premalo obrazloženo.

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Kolk si pa star, da ti mora nekdo fizično preprečit zapravljat denar ?....al si mogoče baba?
evil.gif

če nisi sposoben samega sebe met pod kontrolo, potem nisi opravilno sposoben, ....škoda delovnega mesta zate, boljše da bi bil na socijali, kjer bi lahko brez problema vsak mesec vse zagonu do zadnjega centa.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Meni je pa ravno to super pri NLB varčevalnem računu, ker si lahko kadarkoli prenakažem nazaj... Pač denar je ločen, ampak ko ga rabim, ga lahko prenakažem... So seveda pa tudi taka varčevanja, kjer to ni možno... Mogoče tudi pri NKBM...

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:

brez-naslova.jpg

Zanima me, kakšne imate kaj izkušnje z varčevalnikom.

Jezi oz. motita me namreč dve stvari ...

Prva je ta, da lahko denar, ki ga privarčuješ, kadar koli prenakažeš nazaj na normalen račun
In ta, da si določiš datum do kdaj bi namreč to privarčeval.

Tisti, ki uporabljate to zadevo, me zanima, kako ste kaj zadovoljni. Predvsem me zanima, če za nekaj hočete šparati/varčevati, čemu potem varčevati, če si lahko kadar koli prenakažeš nazaj?
Tudi to mi ni čisto jasno, če se da na mesec avtomatsko prenakazovati, ali ga sam prenakažeš kadar želiš? Meni bi bilo bolj všeč, da si na primer mesečno določiš 50 ali pa 100 evrov na varčevalnik, potem pa tega ne moreš dvigniti ven, vse, dokler ne prideš do določenega zneska ali pa do roka.
Se pravi, prišparati želim 1700 evrov, vsak mesec 100 ali pa 200 evrov avtomatsko trgajo stran, in ta znesek želim doseči najkasneje do junija, 2016. če pred tem datumom ne bi dosegel vsoto, bi vseeno lahko dvignil ven, prej pa nič, če pa bi prej prišel do želenega zneska, pa ga bi dvignil ven lahko kadar koli. Malo mi je brezvezna ta zadeva ... če lahko kadar koli dvigneš ven iz tega denar, potem je boljše denar hraniti doma ... ali kaj pravite?

Ideja oz. zadeva je sicer v redu, samo ti dve napaki me motita, na vse zadnje pa je premalo obrazloženo.

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VsoSjTJPbxo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pazi se, to je lopovska banka. Men so že ukradli delnice, tebi lahko pa denar. Čim dalje od njih. To je navadna banda lopovska.
jezen.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Mam jaz zelo lepe izkušnje z njimi ... V Abanki imam na primer varčevalni račun, ki ga lahko dvignem ven šele čez pol leta, in mi je to prav super. Pridejo časi, ko nujno rabiš denar, in pridejo časi, ko ga imaš "preveč" ... Tam mi je to sicer všeč, da ne moreš ven dvigniti pol leta ... zato sem mislil, če ga imajo tudi v NKBMju, potem bi v Abanki zaprl račun.

Lopovska banka je pa NLB ... Glede delnic pa moreš biti vedno na tekočem ... delnice so pa itak tako kot poker ... nikoli ne veš kaj te bo doletelo jutri ... danes si lahko bogataš, jutri pa ti delnice padejo na ničvredno cifro ...

Kako je že bilo z bitcoinom? En bitcoin je bil vreden malo čez 600 eur ... po neki aferici pa je vreden samo še nekaj čez 200 eur ...
wink-1.gif
Kdor je imel njihove delnice, je precej izgubil ...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
90% slovencev imam tak problem. Osebno ne poznam nobenega da je doma usparal recimo 5000eur. Preprosto denar gre za karkol pac ze. Ne obstajajp dzabe take disciplinske fore.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Ti gledaš napačno stvar.

Varčevalnik je samo "pomočnik" za varčevanje, ena bedarija pač ki si jo je spomnila novakbm.

Če bi rad to kar bi ti rad si odpri varčevalni račun, za nižje zneske imaš namensko "za-to!" varčevanje kjer imaš vse zadeve ki jih rabiš. Tam v "glavnem meniju" pod "varčevanja" pojdi na "skleni za-to!" varčevanje in potem izpolniš obrazec, potrdiš s pinkodo+šifro in vsak mesec (kolikor si jih pač določil) ti bo sedaj banka trgala s tvojega računa denar ki si ga izbral (in celo obresti se bodo štele).

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Vem ja, samo kot ideja mi je všeč, da šparaš za nekaj ... edino to mi ni všeč, da si potem lahko dvigneš ven denar ... pač, za to šparaš in konec ... ne moreš dvigovati ven, dokler ne prideš do želenega zneska ali do datuma ... ali kaj vem ...

Itak pa je skos tako, kot sem že prej omenil ... enkrat poln denarja, drugič pa ga imam premalo ... in potem če mam preveč denarja, zapravljam za kar pač rabim, ko pa premalo, pa je treba šparat, a ne ... magari malenkost prepozno. :p

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
... in potem če mam preveč denarja, zapravljam za kar pač rabim, ko pa premalo, pa je treba šparat, a ne ... :p
Osnovna napaka, čist zgrešeno razmišljanje
ravno ko imaš več denarja, je treba šparat, ko ga imaš malo, ne moreš ne zapravljat ne šparat.
Ne razumem zakaj ljudi denar peče v žepu, koker ga ima je treba zapravit....to so vam samo oprali možgane, da bi bili popolnoma odvisni neokapitalistov,- da si že v kurcu, če si samo mesec ali dva brez službe in zato zagrabiš vsako delo za vsako plačilo, če imaš pa zalogo, ti pa mogoče ni treba,....da ne govorim, kolk se zgubi, ko je treba vsako malo večjo stvar kupit na kredit in plačevat obresti in stroške kredita.
Ko kupiš avto ali vsaj ko je plačan, moraš takoj začet varčevat za drugega, ko ga registriraš je treba takoj začet dajat na stran za registracijo drugo leto, ....ko kupiš kurjavo za letos, je treba začet takoj za naslednje leto na stran dajat......
....v tem smislu.....upam da razumeš, čeprav sem bolj tak napisal......
Seveda pa takšnega načina ne mara današnji potrošniški sistem neoliberalci pa ga sploh sovražijo, ker hočejo tvojo popolno odvisnost in namesto da si sposoben nekaj mesecev preživet brez tlake, hočejo da si leta vnaprej v qurcu in da ob prvi izgubi službe izgubiš še tisto, kar si že zdavnaj plačal.

Dober....na kratko.....ŠPARAJ KO IMAŠ....ko nimaš pa to zapravljaj

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Kakšen lep mail sem dobil iz bank@neta ...

Od : Nova KBM <no-reply@nkbm.si>
Zadeva : Varčevalnik "Izlet"
Za : xyz@siol.net>

Pon, 14. apr. 2014, 08:05

Odgovori Odgovori
???replyall??? Odgovori vsem
Posreduj Posreduj
Natisni Natisni

Odpri v novem oknu
Pokaži izvirnik

Da boš pravočasno dosegel cilj "Izlet", se odpravi kopat na bližnje jezero namesto v kopališče.

Kakšna lepa prijaznost. ...
wink-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
90% slovencev imam tak problem. Osebno ne poznam nobenega da je doma usparal recimo 5000eur. Preprosto denar gre za karkol pac ze. Ne obstajajp dzabe take disciplinske fore.

Ne vem zakaj bi to rabil? Sej ne trošim nič več ko imam na računu 500eur ali 30.000eur. Kupim to kar potrebujem oz. kar si lahko privoščim z mesečno plačo.

Zmeraj je treba gledat koliko mesečno zaslužiš in ne koliko imaš na računu.
rolleyes-1.gif