nkbm - matični podatki o komitentih

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Je še kdo tole dobil?

Nekaj zadev sem dobil iz tujine nakazanih v zadnjih mesecih... pa sumim, da me VOLUHARJI sumijo da sem že terorist.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Nič takega
sprasujem se.gif

Račun imam pa še iz dijaških dni. Od žlahte pa tudi noben ni dobil, pa imajo tudi vsi tam raæun že 20+ let.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Meni so težili 10 let ob vsakem obisku poslovalnice, pa sem jim 10 let govoril da je potečena osebna še vedno v moji denarnici in da ko naredim novo bom tisto prinesel. Računa mi niso ukinili, tako da očitno ne rabijo nujno veljavnega dokumenta!
grin1.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.403
1.413
113
V skladu z ZPPDFT te morajo na vsake mislim, da 2 leti (v določenih primerih pa na 1 leto) preveriti in ugotoviti ali so vsi podatki še zmeraj isti. Lahko ti in stalno večkrat to počnejo, v kolikor tega ne narediš, začasno onemogočijo poslovanje s tem računom, ob tem pa so te dolžni prijaviti tudi na Urad RS za preprečevanje pranja denarja.

Torej izpolni dokument in jim pošlji podatke po mailu in to je to. Ali pa zapri ta TRR če ga ne potrebuješ več.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Torej me zaradi denarja iz tujine pregledujejo? Mat ziher niso klical v zadnjih 50 letih za tole.

Račun bom zaprl prej kot sem mislil, da ga bom.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.074
113
Mogoče se mati (mat?) kdaj pa kdaj osebno oglasi v poslovalnici in takrat vesten referent to poažurira. Jaz sem se lansko leto po dolgem času oglasil v poslovalnici in je takoj rekla, da je treba preveriti, če imajo pravi vpisan osebni dokument, ker me dolgo ni bilo pri njih.
Mislim, da te banka nič ne preglejuje. Njim to sploh ni v interesu. To bi gledal kak drug organ in bi te verjetno lahko našel, če bi želel.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Zaradi takšnih for sem jaz pri njih zaprl poslovni račun. Najmanj 3x letno so me klicali iz banke, da jim manjka nek podatek in naj se oglasim pri njih. Pa enkrat z osebnim dokumentom, pa drugič z izpisom iz AJPES-a pa potem sem moral podpisati izjavo o načinu vodenja poslovnih knjig. Totalno mi je dokurčlo, sploh glede na to, da so recimo AJPES podatki javno dostopni in bi si lahko sami ažurirali podatke, ampak ne, niti prek telefona niso mogli urediti, sem se moral osebno oglasiti pri njih, ker je vnos bilo potrebno podpisati.
bonk.gif

pikapoka07

Pripravnik
6. dec 2013
214
4
18
Nisem dobila. Imam pa PP Viso in za spremembo naslova sem morala prav na njihovo banko, po mailu/faksu ali na poslovalnici Pošte se to ni dalo urediti. Sodeč po tvojem dopisu se pa da? Pa da so mi sploh račun odprli, so bile cele kolobocije, sem tudi morala še dvakrat nazaj. Potem sem si aktivirala SMS obveščanje, ki je seveda plačljivo. Ko sem pa želela izklop, pa sem morala (spet) na njihovo banko? Oh ja.
bonk.gif