nikon d300 ali canon 50d

prestigo

Zelenc'
8. apr 2008
22
0
1
Citat:
Uporabnik krava pravi:
V praksi Canonov AF ni slab in meni nikoli ne zataji (na 30D). Meni je to bistveno ... pri 40D/50D je še nekaj hitrejši.
Sam tudi nikoli ne bi plačeval za več fokusnih točk - uporabljam le sredinsko :) je daleč najhitreje in večinoma najbolj natančno.

Jaz bi se v zgornjem primeru zagotovo odločil za 50D ali celo za 40D in denar investiral v lečovje, ki je cenovno spet na strani Canona. Vzameš 70-200 f4 IS in dobiš res odličen objektiv za zmerno ceno. Dodaš še 24-105, ki je spet odličen delovni konj ali pa kakšen široki kot (10-22) in si na konju.

Ampak - če vzameš D300 dobiš res odličen aparat. O tem ni dvoma. Koliko pa to izboljša samo fotografijo v primerjavi s 50D, pa je druga stvar ...

Je to sm vidu da so objektivi od canona cenejši ampak sm slisu in pa že prej je en povedu da so nikkor objektivi velik bolsi od canonovih.
A že 1 polletje pride naslednih d300 a niso govorice da sele konc leta??
Aja pa nism hotu sprožt vojno med NIKON-CANON
smile-1.gif

Hvala za odgovore

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik prestigo pravi:
da so nikkor objektivi velik bolsi od canonovih.

Hvala za odgovore

Joj, ne tega na glas govort
evil.gif

Mah dobri so tako eni kot drugi, eni dražji, drugi cenejši. Kot aparata sta definitivno dobra oba, vendar če pa bi že direktno izbiral je pa d300 v veliki prednosti. Mene osebno (pa ne da sem lastnih) je 50d kar malce razočaral v primerjavi z 40d. Če bi se sam odločal za nakup Canonovega sistema bi verjetno raje vzel 40d kot 50d, ki je izredno ugoden (in odličen za svoj denar) in za razliko v ceni med obema že nabral nekaj za nakup dobre glažovine (razlika je na grobo skoraj 400€). Samo v razmislek aja če pa vzameš 40d in primerjaš proti d300, je pa razlike že 700€
grims-1.gif
Če denar ni ovira pa sploh ne razmišljaj

Nazadnje urejeno:

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Točno to govorim - razlike v ceni med temi aparati je toliko, da bi sam brez dvoma vzel Canona in razliko dal v dodatno opremo (oz. lečovje). Sploh ni dileme - med 40D in D300 je med 50.000 slik kolikor jih bo nekdo naredil, morda le nekaj takšnih, kjer se bo čutila razlika aparata. Vse ostalo je stvar izbire leč, znanja in smisla fotografa. Tudi sodelavec, ki že leta slika na Nikonu, je bil tik pred tem, da zamenja sistem. Pa ne zato, ker bi bil Nikon slab ali slabši - sploh ne, je odličen aparat, le cenovno cel sistem stoji kar nekaj višje. On le sanja o 70-200 f4 IS (ki je res bomastičen objektiv) za takšen denar kot je marsikje razlika 40D in D300.
Sicer pa je Nikon po mojem mnenju bolj dodelan aparat z več bonbončki. Koliko komu to pomeni, naj si odgovori sam. Aparat je običajno šele začetek nakupov, prav tako pa ena od stvari, ki se jih (v digitalnem svetu) najhitreje menja.
Za 1600 - 1700 EUR pri Canonu dobiš že 5D (ki je ravno dobil naslednika). 5D pa je v kvaliteti slike neprekosljiv pri teh mlinčkih in pravi FF aparat. Seveda, če ti gre za kvaliteto slike - meni je to najpomembnejše.