Nikon Coolpix P90 - mnenje

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pozdravljeni

Ker nisem poznavalec bi prosil za mnenje omenjenega fotoaparata....zanima me predvsem trajanje baterije in posnetki v zaprtih prostorih in pa kako hitro je odziven (koliko časa potrebuje od vklopa pa do možnosti za slikanje).

V naprej hvala za mnenja.

Lep pozdarav

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Sicer ga nisem imel priložnosti preskusiti, zato ti le posredujem mnenja, ki sem jih uspel 'naloviti' na netu:
Čas med vklopom in možnim prvim proženjem je med 2,5 in 4 sek, kvaliteta posnetkov ni na vem kako visoki ravni in baterija naj bi vzdržala okrog 200 posnetkov.
Če bi iskal zase aparat v tej kategoriji bi na P90 - pozabil.

(podatki so iz mnenj uporabnikov na dpreview in test pri steve'sdigicam)

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
nekaj sem bral da ima dober fleš...glede hitrosti bi blo zame več kot dovolj...rabil bi nekaj da lahko slikam pač tisti proizvod ki ga naaredim in ta je v prostoru..ponavadi slabo osvetljenem...ker potem dam to na internetno stran.

Pa če ravno kaj kupujem da ni glih nekaj za 80.

Tega sem pa zasledil ker ga glih siol ponuja..zato vprasam če ima kdo kaj izkušenj oziroma če je to za amatersko slikanje dovolj dobra zadeva..da ne kupim mačka v žaklju :D

Bakki33

Fizikalc
8. dec 2007
426
71
28
Lahko še jaz izvem vašo izbiro med Nikon Coolpix P90 in Panasonic DMC-TZ7 ?? In morda še kratek argument zakaj katerega ja in katerega ne? Cena je enaka...

Hvala!

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi: Tega sem pa zasledil ker ga glih siol ponuja.
Saj prav zato ga pa 'ponuja', ker v 'žaklju ni mačka' ampak v najboljšem primeru crknjena podgana
wink-1.gif

Brez zamere, nikogar ne mislim prepričevati, le moje mnenje, ki ga oblikujem na osnovi mnenj uporabnikov drugih forumov je pač negativno. Že predhodnik P90, torej P80 se je katastrofalno slabo odrezal v skupinskem testu na dpreview: http://www.dpreview.com/reviews/Q109superzoomgroup/ P90 pa so z večjim številom pixlov na enakem tipalu in še nekoliko več pretiravanja pri lečah - dodatno pokvarili.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
In kaj bi mi svetoval za ceno do 300 €.............mogoče kakega Canon ,Sony ,Fuji.......u bistvu takega, da bodo slike v slabo osvetljenih prostorih dobre in seveda malo več optične povečave (10x ali več) ko bi ga rabil tudi na prostem.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Pravzaprav sem to že enkrat prej v drugi temi zapisal, pa naj bo še enkrat: http://www.ceneje.si/foto/digi...z7_-_CX000C1430

Prvi ponudnik, torej Electronic4you, je nekdanji Majdič v Celovcu - preverjeno zanesljiv nakup, lahko pa jih pokličeš, ker vsaj eden od prodajalcev govori slovensko.
Če ti pa 'senčna stran Alp' ne diši preveč, potem pojdi v BigBang, primi zadevo v roke, morda celo oba, torej tudi P90, škljocni nekajkrat levo desno in že ogled na njegovem LCD-ju te bo prepričal. Z malo prijaznosti prodajalca pa boč rezultat lahko videl na velikem monitorju kar v štacuni. Čez mejo to zanesljivo deluje, pri nas pa ... smo pač še vedno malo na Balkanu
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: