Niklanje

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.979
7.317
113
Imam star brivnik, star cca. 100let, še od starega fotra. Na forumu britev.si sem dobil kontakt od nekega Angleža, ki restavrira stare brivnike in britve. Kontaktiral sem ga in povprašal, koliko bi stala obnova mojega brivnika. Odgovoril mi je, da bi bilo potrebno odstraniti star nanos in ponovno niklanje itd... Skratka, za delo bi mi vzel 25 funtov + poštnina 10 funtov. Sicer vse skupaj ni velik denar, vendar ker imam sedaj že 3 brivnike, mi ni dajati še dodatnih 50€ za nekaj, kar bi uporabljal občasno. Vsekakor bom brivnik prej ali slej dal obnoviti, vendar me zanima, če kdo pozna koga v SLO, ki bi to niklanje opravil ceneje? Brivnik sam praktično ni vreden nič, vendar pa je bil od starega fotra, ki ga nikoli nisem poznal, saj je bil ubit l. 1942. Brivnik je ameriški in baje da naj bi bil Gilette.

Tole je moj brivnik:
img1632.jpg
[/URL][/img]

Naj bi bil to tale brivnik: Gilette Old Typ Ball End, leto izdelave 1921
aymvxrl1.jpg
[/URL][/img]

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
najboljš da daš nekomu zraven, če se ti ne mudi. ko sem še delal v kovinopasarski delavnici, je bilo za denarnico najboljš da si si kakšnega pol leta vzel časa... ko se nabere več robe, se pa porine zraven še kako takole malenkost.

Če hočeš ti dan kontakt od bivše delavnice (iz LJ) na ZS, samo se mi zdi da ti bodo odsvetovali raznikljanje/poliranje/nikljanje zaradi "prevečjebanjazapremal€". Pa saj mal patine je tudi fajn, a ni?

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.979
7.317
113
V skrajnem slučaju ga bom dal Angležu da ga '' zrihta '', saj je tip profi, kar se tiče restavriranja brivnikov in britev. Če pa kdo pozna kakšno cenejšo varianto, pa toliko bolje.
Patina mene ne gane. Imam raje shiny razor.
smile-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
Ene parkrat sem nesel sem: klik

Cena med 20 in 50€! Praktično isti k.... kot če pošljem Angležu. Bom povprašal še v Galmo.

Romana (Zrnec) je draga in zna biti slabo narejeno, Galma je veliko bolj ugodna.

Najboljši p/p glede fleksibilnosti in kvalitete je po mojih izkušnjah pri Štriclju: http://www.galvanizacija-stricelj.si/ , pokliči. Sicer pa samo nikljanje takega kosa ni več kot par eur, pri Zrnecu so ti verjetno še kakšno poliranje všteli v ceno...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.979
7.317
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
Ene parkrat sem nesel sem: klik

Cena med 20 in 50€! Praktično isti k.... kot če pošljem Angležu. Bom povprašal še v Galmo.

Romana (Zrnec) je draga in zna biti slabo narejeno, Galma je veliko bolj ugodna.

Najboljši p/p glede fleksibilnosti in kvalitete je po mojih izkušnjah pri Štriclju: http://www.galvanizacija-stricelj.si/ , pokliči. Sicer pa samo nikljanje takega kosa ni več kot par eur, pri Zrnecu so ti verjetno še kakšno poliranje všteli v ceno...

GALMA, cena cca. 10€
smile-1.gif