Nikko Frame Buggy Turbo Eagle

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Ima kdo od vas tudi kakšnega Nikkota iz 80`.

Jaz sem enega potegnil iz podstrešja. Sicer je za našega triletnika še precej hiter, se pa očka z njim bolj zamoti.

Bi pa moral po nujno vsaj eno spredno gumo zamenjati.
Ima kdo idejo kje bi dobil tole.

Lp, burgy

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mogoče v kakšni modelarski trgovini... al pa tam kjer prodajajo dele za avte na daljinca...

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
MA sem prečekiral vse te trgovine, ki držijo modelarsko opremo, pa nisme našel nil pravega.
Še ne e-bayu ne, iscer je nekaj ponudbe vendar se bojim da bom težko zadel pravo dimenzijo.

Bom moral zavteti telefon in vprašati v kateri od teh trgovin pri nas.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Za rezervne dele je pri teh oldtimerjih običajno Ebay tvoj najboljši prijatelj ali pa boljši trg: ampak običajno zadeva ni poceni (vsaj na Ebay-u)
cry12bpy.gif
.

Sicer pa: brez fotk je tole vredno točno nič...
Sam nimam Nikkota imam pa par drugih zadev. Med njimi je Tamiya Porsche 959 tam iz druge polovice 80-tih. Praktično predhodnik vseh trenutnih 1:10 zadev:
http://mtl-rc.weebly.com/porsche-959.html
Ni ravno v najboljšem stanju, ampak deluje pa še vedno... Zadeva je pa že takrat imela 4x4, oljne amortizerje in ceno 999 USD
shocked-1.gif
.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Slike in kakšna okvirna dimenzija bi bile dobrodošle.
Mantua, top-rc, delko,... imajo bolj profi robo za prave dirkače
wink-1.gif

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Jaz sem imel nekoc nikko ferrari testarossa. Mi ga je uspelo po stopnicah zapeljat, potem je bil pa zaflikan s selotejpom. Me je prav hamikalo, da bi ga poiskal na podstrehi.

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Za rezervne dele je pri teh oldtimerjih običajno Ebay tvoj najboljši prijatelj ali pa boljši trg: ampak običajno zadeva ni poceni (vsaj na Ebay-u)
cry12bpy.gif
.

Sicer pa: brez fotk je tole vredno točno nič...
Sam nimam Nikkota imam pa par drugih zadev. Med njimi je Tamiya Porsche 959 tam iz druge polovice 80-tih. Praktično predhodnik vseh trenutnih 1:10 zadev:
http://mtl-rc.weebly.com/porsche-959.html
Ni ravno v najboljšem stanju, ampak deluje pa še vedno... Zadeva je pa že takrat imela 4x4, oljne amortizerje in ceno 999 USD
shocked-1.gif
.

Ja kar sem gledal ebay so kar dragi deli. Je včasih res bolje kupiti kakšen približno komleten avtomobilček.
Samo gume so verjetno tudi na ostalih starih izrabljene ... Saj če bi vedel katere gume naročit bi tudi reskiral tistih 15€, samo se bojim, da napačne kupim.
Je pa ta moj Nikko 1:18.

Sem pa videl, da imaš kar zanimivo zbirko.

Imam pa tudi jaz še kompletnega BMW od Mehanmotehnike (edino pogon je bolj švoh in zavijanje malo šteka), telefonček bi tudi moral biit še nekje in vlakec.
Sem ugotovil, da moram začeti malo bolj ceniti te igrače, da mi jih mali ne polomi, ker še nima pravega občutnka. So pa kot vidim nove cenejše od teh starih.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik burgy pravi:
Ja kar sem gledal ebay so kar dragi deli. Je včasih res bolje kupiti kakšen približno komleten avtomobilček.
Samo gume so verjetno tudi na ostalih starih izrabljene ... Saj če bi vedel katere gume naročit bi tudi reskiral tistih 15€, samo se bojim, da napačne kupim.
Je pa ta moj Nikko 1:18.
Malo se kaj sprehodi po boljšjakih, morda boš kaj našel. Samo ne računat, da boš takoj prvič dobil...
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik burgy pravi:
Imam pa tudi jaz še kompletnega BMW od Mehanmotehnike (edino pogon je bolj švoh in zavijanje malo šteka), telefonček bi tudi moral biit še nekje in vlakec.
Sem ugotovil, da moram začeti malo bolj ceniti te igrače, da mi jih mali ne polomi, ker še nima pravega občutnka.
Ja, to zadnje kar velja, ampak se vse da ''poštimat''. Midva sva s tamalim te stare skupaj ''šraufala'' in jih obnovila, pa jih zna cenit. Tudi ve, da te niso za ''vsak dan'', ampak če si zasluži, potem se lahko igra z njimi
grin1.gif

Citat:
Uporabnik burgy pravi:So pa kot vidim nove cenejše od teh starih.
Jah, to pa sploh ni debate. Sedaj dobiš nove praktično zastonj, saj se vse to dela na Kitajskem in drugje. Včasih so bile pa te zadeve kar drage, plus da jih je večina itak že zdavnaj končala v smeteh
frown-1.gif
. Tako da, tisto kar se sedaj prodaja/proda itak pokupijo več ali manj zbiralci, ker bi moral biti nor, da bi dal 50-100 EUR za staro igračo na špago, če dobiš za 50 EUR že Silverlita, ki je res kvalitetna zadeva.
Ampak so tele stare vseeno precej zanimive (vsaj za moja dva), morda zato, ker jih nimajo vsi
grin1.gif
.

PS: Če boš rabil kaj za BMW-ja me kontaktiraj, se najdejo kakšni kosi. Ali pa za servis.
wink-1.gif
Tisto štekanje in motorček se da običajno zrihtat brez težav, če ni nič polomljeno, samo prepucat in pobrusit je treba kontakte.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.338
7.398
113
Ksz

Nikko porsche 944 moj edini avto na daljinca ki sem ga imel...oz ne se eno poceni varianto ferrarija f40 sem mel

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ta kolesa so vsa vec ali manj nasajena z puso v pesto. Pomojem pejt v neko modelarsko stacuno kjer ti bo dal kaksen katalog v roke in bos tam dobil milion koles.