Nike+ sistem

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
razmišljam o nabavi še enega para tekaških superg, pa me zelo mikajo tele Nike superge z Nike+ sistemom.

pa me zanima, so tekaške Nike superge za kaj (predvsem gledam Nike Pegasus 27+, ker idealno sedejo na mojo platfus nogo, plus, da imam rahlo pronacijo, so pa namenjene tako supinatorjem kot pronatorjem, čeprav bolj slednjim), ogledane imam še ene Adidaske, oz. dvoje, pa Asics GT2150 (vendar so mi za moj platfus precej ozke in kolikor sem sprobaval na splošno superge, so Asicsove med ožjimi), Mizuno so mi všečne, vendar se mi zdijo take ... nežne ...

skratka, glede na počutje so Adidas Snowa (se mi zdi, da je ta model, te stanejo v Hervisu 119 eur in pa še en cenejši model, tak belo rumen, mislim, da spada v serijo Response, za 79 eur) zelo primerne, najbolj pa Nike, samo se mi zdijo mogoče malce preveč blažene.

zdaj pa za lažje odločanje - ta Nike+ bi mi, v kolikor je res tak, kot se oglašuje, v začetku vadbe prišel precej prav. torej - zanimajo me vaši nasveti. (če jih seveda imate)
grin1.gif

lep pozdrav,

Dizzy

p.s.: ja, seveda bi rad, da je copat trpežen, da bo držal kar dolgo v sezono (Salomon vem, da so super copati, tudi v njih se odlično počutim (Pro3D al kaj je že un model), ampak - malo preveč denarja zaenkrat).

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Jaz imam tele na sliki in so super ampak so pegasus 26.Kaj si pa mislil s "preveč blažijo"?

pegasus26.jpg

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
da so mogoče premehke, kar posledično dodatno pobira energijo oz. gre energija v prazno (v blaženje) pri odrivu ...
smile-1.gif

bomo videli, so bile v Hervisu v posebni akciji ekstra znižane, pa sem jih nabavil, mam sicer še ene dobre, ampak dvomim, da bom lahko še kdaj za tak denar dobil tak copat.

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Meni je pomembno pa ravno to, da fajn blažijo zaradi trde podlage, ker laufam po asfaltu!
No druga pomembna stvar mi je pa zračnost.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
da so mogoče premehke, kar posledično dodatno pobira energijo oz. gre energija v prazno (v blaženje) pri odrivu ...
smile-1.gif

A dej dej dej, se se ne pišeš Bolt! Verjetno ne tečeš šprinta ampak se rekreiraš. Tiste izgube zaradi blaženja so tako minimalne, da ti še vedel ne boš za tistih 40km ki jih mogoče pretečeš mesečno. Ne pretiravaj, to ni full suspension bicikel in ti tudi ne potrebuješ specialke
grims-1.gif
Ti raje kupi odlično blažene da si ne uničiš kolen in gležnjev do starosti.

Vzami tisto kar ti sede na nogo. Še prej pa dobro preveri koliko pronacije imaš (zmoči podplat in stopi na list papirja pa boš približno videl koliko platfusa imaš).

Jaz sem vzel Asics GT2150, imam srednjo pronacijo in res široko taco pa me niso nič žulile. Po širini se itak malo raztegne. Meni so se po 50km čisto ulegle in so mi poezija v primerjavi s starimi najkicami.
Za foro sem se posnel pri teku na tekočem traku s starimi najkicami in potem še z novimi, potem pa posnetek predvajal s 30% in 10% hitrosti - zgrozil sem se ko sem videl kaj sem si delal s slabo obutvijo. Pronacija in suplinacija ti res krivita nogo in gleženj, to se pa verjetno čez leta precej pozna.

Meni ni žal, da sem pred nakupom preštudiral čevlje. Najkice kakor vem imajo notri zrak ki včasih spusti, Mizuno pa ima neko ploščo. Meni osebno mi je bolj všeč ideja z gelom kot ima Asics - je verjetno manj deformacije po 500km.