Nika Zorjan vs. Raay

hgard

Guru
22. jul 2007
4.126
614
113
Evo, pa imamo prvovrstni škandal na slovenski glasbeni sceni. Raay je onemogočil skoraj vse pesmi Nike Zorjan na Youtubu.
Ne vem kakšno pogodbo imata ampak tole se mu zna maščevati.

Niko je na Instagramu podprlo precej glasbenikov, ki se ga očitno ne bojijo več.

zorjan-vs-raay-01.png

zorjan-vs-raay-02.png

zorjan-vs-raay-03.png

hgard

Guru
22. jul 2007
4.126
614
113
A da je predstava za javnost? Kolikor se gnojnice zdajle zliva po Raayu, ne verjamem. Razen če je hotel izvedeti kdo mu je zvest.

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.581
-1.094
48
Valparaiso
čudi me, da youtube na pobriše vsega zorjan/raay sra...

ma kdo to posluša :) nobene škode

je pa zanimivo, da tako bedne muzike ne spravi sama skupaj, da rabi neke raaye in marjetke

verjetno manjko glasbene izobrazbe

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.434
4.343
113
Nika meni ne deluje da bi bila sposobna sama "kuža pazi" napisat, tako da je kar na mestu pripomba. Pa če začne izjavo z "umetnica" so tudi takoj minus točke. Msilim da je naš Goba kolega z njo, bo kaj več povedal.

Glede avtorstva in pravic mislim da je jasno kdo ima prav in da se je pozanimal o temu prej s svojim odvetnikom (ki ga celo ima), tako da drugi strani kaj več kot medijski spin ne ostane.

Sicer mi je zanimivo da njen s.p. nima več dohodkov od RTVja (vir Erar), možno da spada celo v tisto kvoto "stalnih" sodelavcev in dobiva redno plačo (aka. prisesani na joške države za nič delat).

H19ED

Guru
30. jul 2022
3.167
2.388
113
Da boš zahteval 134k€ brez pravne podlage in dokazov, je meni malo sumljiva. Če bi jaz dobil takšno zahtevo brez dokazov, bi rekel samo, se vidimo na sodišču in srečno, naj mediji pišejo na polno.

Med komentarji na IG-ju sem zasledil, da je nekaj glasbenikov imelo probleme pri Marjetki&Raay-u, tudi pravnih na sodišču.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.238
6.993
113
YouTube je glede tega kar strog in če nekdo za tri video posnetke prijavi kršitev avtorskih pravic, lahko YouTube trajno ukine račun.

Vauksa so naprimer izsiljevali tako, da so mu par posnetkov prijavili in ker mu je grozila ukinitev YouTube računa, je izsiljevalcem plačal, da so umaknili pritožbe.

Nika Zorjan ima na svojem kanalu enega najbolj gledanih video posnetkov vseh slovenskih YouTuberjev (47 milijonov ogledov).