Nihanje signala m@

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Na istem mestu v hiši (lahko več lokacij) mi signal na gsm Ace precej niha.
Enkrat kaže 3/4, potem 1/4, pisa 1/2... Skratka v hiši imam slab signal. Pa nisem v nekem grabnu, sem cca 200m od regionalne ceste. poznam pa nekaj lokacij v okolici kjer signal popolnoma zmrzne. Na androidu ae tudi lepo visi kakovost signala. Zvecer sem bil tik ob cesti pisa vidim sedajle da sem bil brez signala.
Na drugih lokacijah (oddajnikih) je signal ok, doma pa pogosto slisim slabo sogovornika, tako da telefon ne bi krivil za nastalo situacijo.
Je kdo tule na mobitelu ki lahko kaj pove, ali posljem uradno email.

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Imam podobne tezave z enakim telefonom na Simobilu. Tezavo navadno resi preklop samo na 2g omrezje.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Na signal lahko vpliva veliko dejavnikov.
Najprej še s kakšnim telefonom preveri, če ima enaka nihanja signala.
Potem lahko res preveriš pri operaterju (pri Mobitelu so po mojh izkušnjah zelo prijazni in se res posvetijo težavi).
Lahko malo preveriš, če je v hiši kakšen moteč faktor (razni oddajniki, posebej armirane plošče ...).
Lahko tudi zamenjaš Radio na telefonu (pri meni je to naredilo ogromen korak pri sprejemu).

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
KSZ
Tu verjetno gre za Samsung Ace a ne?

A kdo ve, kako se na tem telefonu sploh uštima, da izbereš ročno samo 3G omrežje. Jaz lahko v njegovem androidu nastavim samo opcijo samo 2G ali mešano. Denimo prej na LG GT520, pa je bil android 2.2., pa sem lahko izbral ali 3G, 2G, ali mešano.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Mislim da je samo 2G ali mešano ja, ne vem če ga lahko fiksiraš samo na 3G. Bi se pa s kakšno drugo verzijo softwara ziher dalo, ker se zadeve razlikujejo.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113
Očitno je potem res problem v telefonu. Imam isto Ace-a in mi tud precej niha signal (imam Mobitel).

Bo treba do konc marca počakat, ko poteče aneks, in potem kupit drug telefon.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Lahko da si glih na meji kjer se celice sekajo pa ti pol non stop preskakuje, naloz si kak net monitor programcek da vids

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Sem našel v nastavitvah signal
Kaj pomeni recimo podatek
-97dBm 7 asu

Ace že kar lepo z barvami pokaže kvaliteto signala v nastavitvah pod porabo baterije.
Bom se testiral tvoj predlog

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Ampak vazn je tud kere celice vid, ce je ena mocnejsa in pade v nastavitev da se nanjo priklop, se bo nanjo priklopu, zato je fajn da vids se ostale celice in signale

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Ker je teh programov na G playu ogromno, se priporočam za kakšno bolj natančno ime.
Network monitor mislim da ne pokaže zeljenih podatkov

Nazadnje urejeno:

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Proporočam Network signal info, oziroma KLIK

Se kar hitro vidi "kam pes taco moli"...

Srečno in poročaj kaj.

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ker je teh programov na G playu ogromno, se priporočam za kakšno bolj natančno ime.
Network monitor mislim da ne pokaže zeljenih podatkov

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Celica je oddajnik?
“ Celica“ je samo ena, oddaljena 3,5 km, med nama so hiše, najbrž vsaj en hrib(grič), . Signal v hiši imam od 90-105. Zunaj je malo bolje. Signal v lj sem imel okoli 60 dBm. Na info@ sem včeraj poslal email, čakam odgovor

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
A je možno da android telefon nekoliko slabše lovi signal kot stara klasika. Nekaj podobnega sem slišal in izkusil pri wifi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Kakor kol, danes sem testiral z SIM kartico od simobila in rečem bybye M@ po xy letih.
Sredi vasi, 100 metrov od regionalne ceste pa res ne mislim kupovati dodatnih anten, ojačevalcev, repetitorjev in podobno

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Hanzi ne delam pri nobenem ponudniku, ampak gledam na dejstva. Poglej v temo o simobilu koliko težav imajo eni, da so nedosegljivi čeprav imajo signal in dobijo sms o zgrešenem klicu, koliko krat omrežje ne dela s hitrostjo, ki bi moralo... Enako kot ti rečeš za Mobitel, jaz rečem za Simobil. Pa ne zato, ker bi imel kaj proti njim, ampak ker po več kot polovici naše občine ne dela in sploh nima signala, med tem ko so z mobitelom težave le na posameznih krajih.

lp