ni regresa (obljubljen),delavnik iz 8 na 10 ur?

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Kako je s tem. Firma ima posla ogromno, večina nas ima nadur krepko preko meje 180 (neplačane in se lahko koristijo kadar ni dela - ja kdaj že???) Prvič je letos izostal regres, direktor je rekel da bo... Kako je s tem, je kak rok, kako lahko pravno ukrepam?
Pa sedaj naj bi bila rešitev za preveč nadur da se bo delavnik za nedoločen čas podaljšal iz 8 na 10 ur... seveda plača ostane kot je. Kako je s tem?
Zadnjih par let se samo še represivno "motivira" delavce, imamo nadzor z gps-om po vozilih, "špijuna" ki se vozi za nami itd... Plače pa cca 200-300eu manjše kot pred leti (dela in nadur pa vedno več!)

Zetor

Pripravnik
6. apr 2010
451
2
16
Vedeti moras da si v slovenistanu, in da je tu je delavec smet.
Sivilija alenka ravnokar doumeva da je minimalna zajamcena placa v tej podalpski kitajski provinci prevelika in bi jo bilo treba ukiniti.
Najlepse se prihaja.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
Ne pretiravaj. To, da delodajalci mislijo, da so delavci smet, govorijo sindikalisti.

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Treba delavca izkoristit kolikor gre. Nekateri pa ti bodo rekli še da si len, da imamo preveliko minimalno plačo ali da se ne pritožuj in bodi srečen da maš službo...

Kdor ne skače ni slovenc...

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Biciklari pravi:
welcome to demokratični socializem, nje!
fixed...

Piši o svoji situaciji Bratuškovi, Semuliču, Štruklju, Jankoviču, Lukšiču, Pahorju in še kakemu "prijatelju proletariata", kako tebe marljivega delavca izkorišča zloben (sigurno je tudi tujec!) kapitalist.
Resno.

Nazadnje urejeno:

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Bi bilo potrebno enkrat videti zadevo iz strani delodajalca in kako njega vsepovsod samo "pipajo" za denar in bi bilo marsikomu jasno zakaj potem tudi delavec nahebe...
wink-1.gif

Raja bi morala ukrepat že davno, ne da gledamo kako nam vlade nabijajo davke in nam vsem jemlejo od ust...kako dolgo še, to je vprašanje

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
če je delodajalec nelikviden, ti mora izplačati regres do 1.11., potem pa zahteva in tožba, če nima težav, bi moral plačati do 1.7.; pet let imaš čas.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Verjetno si je direktor ravnokar kupil nove felgice za bemflco, lastnik pa jahto. Aja, pa oba sta Slovenca, kajne? Pa firma je d.o.o., z nekje do 50 zaposlenimi? Pa dela preko glave cas pa fopajo da ni denarja? Jah, to je realnost, slovenski kapitalisti...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Been there, done that. Ni denarja za svinčnik za direktorja/lastnika vedno... Najbolj bolno pa je, da direktor skensla denar za malice zaposlenim na minimum (kao treba šparat), sam pa vsak dan je na reprezentanco, tudi njegova vikend družinska kosila in večerje plačuje firma...

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
al je burek ta vaš direktor; plače naj vam da na minimalca, malice pa na polno, pa bo bolj prišparal, ker bo manj prispevkov, vi pa boste isto dobili ven.

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Tako se začne, sužnjev res ni težko držat pod kontrolo.

Jutri mu zbij vrata s tečajev pisarne, boš imel denar do konca dneva nakazan.

Psihologija je zajebana veda, 95% ljudi se boji že misli o fizičnem nasilju, kaj šele resnega incidenta...

Žal pa je tako, da si lahko kazensko odgovoren, če te lastnik prijavi policiji in se mu pridruži tudi kakšna priča iz pisarne.

Zajebana situacija, tako pa ponavadi izgleda začetek konca podjetja.

Black

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Greš s temi vprašanji do šefa pač, naj pojasni in ne se dati odpraviti s puhlicami o krizi. Naj ti da konkreten datum kdaj bo regres.

Istočasno se pa začneš razgledovati za službo drugje, očitno ti ni problem delati.

AlBa

Pripravnik
22. sep 2007
140
4
18
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Kako je s tem. Firma ima posla ogromno, večina nas ima nadur krepko preko meje 180 (neplačane in se lahko koristijo kadar ni dela - ja kdaj že???) Prvič je letos izostal regres, direktor je rekel da bo... Kako je s tem, je kak rok, kako lahko pravno ukrepam?
Pa sedaj naj bi bila rešitev za preveč nadur da se bo delavnik za nedoločen čas podaljšal iz 8 na 10 ur... seveda plača ostane kot je. Kako je s tem?
Zadnjih par let se samo še represivno "motivira" delavce, imamo nadzor z gps-om po vozilih, "špijuna" ki se vozi za nami itd... Plače pa cca 200-300eu manjše kot pred leti (dela in nadur pa vedno več!)

Kako je s tem, je kak rok, kako lahko pravno ukrepam?
Zakonodaja je jasna. Ukrepaš lahko na več načinov. Kaj boš pa dosegel, je pa povsem druga zgodba.

Jaz sem delodajalca prijavil na inšpektorat za delo, ker nisem dobil regresa za 2012. Od delodajalca sem dobil plačilno listo za regres, ampak nakazila ni bilo. Na inšpektorat sem poslal omenjeno plačilno listo in bančne izpiske, kot dokaz. Minilo je 6 mesecev se ni zgodilo nič. Nato sem zopet pisno urgiral in dobil odgovor, da sem dobil darilne bone in da je s tem zgodba za inšpektorja končana. Zakon točno govori, da mora biti regres izplačan v denarju, povrh vsega pa gre še za laž.
Morda gre za "poznanstvo" inšpektor-firma. Nat sem zahteval od inšpektorata dokaz, da sem prejel darilne bone. Sedaj je minilo že več kot leto in seveda ni nobenega odgovora. Jaz sem jim predložil vso dokumentacijo, inšpektorat pa kar z nekimi praznimi besedami zadevo ustavi.
Prej, kot se boš navadil,da živiš v najbolj skorumpirani državi, lažje ti bo.

Fastly

Pripravnik
5. sep 2007
204
0
16
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
pač... sej prebirmo v drugih temah kako je 130.000 brezposelnih.

Uradno, pa danes bo najbrž eden manj. Pa ne da se bo zaposlil, poslal jih bom v 5 krasnih, če mi spet začne najedat tam z nekimi osnovnošolskimi forami in razlagat zadeve, katere so mi kristalno jasne. Dobit eno povpračilo stroškov, ker sem bil na razgovoru, ko da bi odpiral TEŠ št.8.

Citat:
Uporabnik nostra pravi:
Citat:
Uporabnik Alan pravi:

Kako je s tem, je kak rok, kako lahko pravno ukrepam?
Zakonodaja je jasna. Ukrepaš lahko na več načinov. Kaj boš pa dosegel, je pa povsem druga zgodba.

Jaz sem delodajalca prijavil na inšpektorat za delo, ker nisem dobil regresa za 2012. Od delodajalca sem dobil plačilno listo za regres, ampak nakazila ni bilo. Na inšpektorat sem poslal omenjeno plačilno listo in bančne izpiske, kot dokaz. Minilo je 6 mesecev se ni zgodilo nič. Nato sem zopet pisno urgiral in dobil odgovor, da sem dobil darilne bone in da je s tem zgodba za inšpektorja končana. Zakon točno govori, da mora biti regres izplačan v denarju, povrh vsega pa gre še za laž.
Morda gre za "poznanstvo" inšpektor-firma. Nat sem zahteval od inšpektorata dokaz, da sem prejel darilne bone. Sedaj je minilo že več kot leto in seveda ni nobenega odgovora. Jaz sem jim predložil vso dokumentacijo, inšpektorat pa kar z nekimi praznimi besedami zadevo ustavi.
Prej, kot se boš navadil,da živiš v najbolj skorumpirani državi, lažje ti bo.

Amen.
zmaga.gif