Nekateri uporabljamo tudi pri nasCitat:
Uporabnik ferdo pravi:
NFC se že lahko uporablja za plačevanje, seveda ne pri nas.
Apple ima čip, android poseben SIM.
Lahko malo več poveš o tem brezstičnem plačevanju, jaz si to predstavljam da kloniraš-skopiraš svojo mastercard/eurocard na telefonCitat:
Uporabnik mm46 pravi:
Ja, ker delam kot zunanji razvijalec za banko, že lep čas uporabljam telefon za plačilo kjer podpirajo contactless plačila (razen bencinske je to praktično povsod kjer jaz nakupujem)
Sploh ne vem zakaj bi bilo treba kaj več. Zakaj so potrebne posebne aplikacije, povezovanje v oblak.. in podobne traparije v imenu varnosti.Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Lahko malo več poveš o tem brezstičnem plačevanju, jaz si to predstavljam da kloniraš-skopiraš svojo mastercard/eurocard na telefonCitat:
Uporabnik mm46 pravi:
Ja, ker delam kot zunanji razvijalec za banko, že lep čas uporabljam telefon za plačilo kjer podpirajo contactless plačila (razen bencinske je to praktično povsod kjer jaz nakupujem)
Citat:
Lahko malo več poveš o tem brezstičnem plačevanju, jaz si to predstavljam da kloniraš-skopiraš svojo mastercard/eurocard na telefon
Jaz ti popolnoma verjamem, da so zadevo zakomblicirali do nezavesti. Ampak pri spletnem plačevanju zadošča (je zadoščalo) št. kartice in ccv. Zakaj bi bilo potrebno kaj več?Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Lahko malo več poveš o tem brezstičnem plačevanju, jaz si to predstavljam da kloniraš-skopiraš svojo mastercard/eurocard na telefon
Kartice ne moreš klonirati. Enako kot ne moreš certifikata iz pametne kartice kopirati. Lahko ga samo uporabljaš. Tako da zadeva ni tako trivialna, kot si jo nekateri predstavljate. Podatke moraš v vsakem primeru vnesti v telefon preko namenske aplikacije. Ampak zaenkrat je to za širše množice na voljo le v zelo ozkem naboru držav. Za Android naprave zaenkrat le v USA, za Apple pa zaenkrat le v USA in UK.