NFC Android in NFC Nokia

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Pozdravljeni!

Sem uporabnik nokie 700 in veselo uporabljam tudi NFC. Zame je zadeva zelo praktična. Znanec ima novi HTC One X (dobra igrača moram priznati) in tudi NFC tehnologijo.
Vendar v praksi zadeva očitno ne dela (med nokiami in nokia napravami zadeva dela). Ko dava telefone skupaj (tapneš) se nič ne zgodi.
Ali je to zaradi različnih OS, ali je treba kaj nastaviti (predvidevam v androidu, ker symbian je trotl zadeva)? In da, oba sva imela vklopjen NFC.
Iščem po internetu, pa nobenih informacij ne najdem, če NFC dela med različnimi proizvajalci oz. OS. Ne razumem pa, zaka zadeva ne bi delala, ker preko bluetooth gre (kar je pa zelo podobno). Saj pravim, zadeva je zelo praktična, samo tapneš naprave skupaj, pošlješ sliko, kontakt.......
Hvala za informacije, LP

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Jst sem se igral z Galaxy S2 in eno Nokio (nevem več točno katero).
Zadeva ni laufala, pa da se na glavo postavš...

Čakam, da dobim kak NFC telefon še, da se zadeva mal razišče...
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Jaz še sicer iščem neko pametno uporabo NFC-ja, pa je ne najdem. Pač s kolegi ne "trkamo" s telefoni... Mi je pa uspelo prečitat moj pasuš :)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mišljeno je predvsem za aktiviranje bluetooth slušalk oz. bluetooth instalacije, plačevanje storitev (torej brez SMS kod ali polaganja telefona in ''piskanja'' kot pri študentskih bonih), varno in enostavno izmenjavo datotek, možnosti pa so neomejene - seveda ko se bodo NFC telefoni razširili.

Recimo nekaj primerov:

Mobile tickets for trains/planes/mass transit (see ISIS video below)
Unlock doors: hotel rooms, cars, etc.
Pair bluetooth devices by tapping on your phone
Log onto WiFi networks
Check-ins: Foursquare, Latitude, etc.
Initiate a video chat or join a conference call
Share files between phones: music, docs, photos
Store mobile "punch cards" for restaurants
Replace grocery store value cards with mobile coupons

Steve

Guru
13. avg 2007
9.968
1.850
113
Obstaja kaka stran nfc for n00bs? Ker jaz tudi nevem kaj si n aj s tem pocnem

I

Izbrisan uporabnik 474

Da se drugače izrazim - vem, kaj je NFC in kakšne so možnosti v prihodnje (praktično je tole dvosmerni RFID), ampak v tem trenutku pa je stvar pogojno uporbana. Zanimiv so ednoli NFC tagsi in potem v telefonu NFC Task - pa lahko potem aktiviraš različne programe, opravila itd, pač odvisno kam položiš telefon...

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Jaz z NFC aktiviram nokia play 360 zvočnik. Res praktično. Škoda, da tole ne dela med vsemi telefoni. Pisal sem na nokia podporo in dobil odgovor da načeloma bi moral NFC na Nokii delovati v povezavi tudi z drugimi proizvajalci telefonov, ki seveda imajo NFC. Je pa NFC še zaenkrat nezanimiv za večino proizvajalcev, temu sledi tudi slaba podpora in poznavanje. Upam na boljše:)

http://www.nfc-phones.org/summary-list-of-all-available-nfc-phones/

Tale link pa marsikaj razloži. Izgleda da na področju NFC tehnologije še ni jasno dorečenih stvari. Vse je bolj v smislu, sam da uporabnik NFC ima, uporaba pa še šepa.
Škoda