Neznana številka kliče in odloži - kaj storiti?

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Pozdravljeni,

vsak dan kliče nekdo s skrito številko na stacionarni telefon (Telekom) in odloži, včasih pošlje koga v p.m., ali kaj podobnega. Klicov je tudi do 30 dnevno. Včasih več, včasih manj. Ker imamo na enem naslovu 2 številki (2 naročnika), je ta nekdo že začel klicariti tudi na drugo številko. Sicer tam klici niso tako pogosti, pa vendarle so.

Kaj lahko v tem primeru naredim? Mi lahko na Telekomu povejo, kdo to je? Mogoče blokirajo neznane številke?
Je morda tukaj kak telekomovec, ki bi lahko kako pomagal?

Hvala in LP

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Zapisovati si moraš ure klicev in podati prijavo na Telekom za nadlegovanje.

V tem primeru ga oni opozorijo, če se še dogaja, kljub opozorilu pa ukrepajo.

copka

Pripravnik
26. jan 2010
120
0
16
50
Maribor
Moja kolegica je imela isti primer. So ji telekomovci namestili lovca. Ampak na žalost niso mogli ugotovit kdo je, ker je bila številka zakrita.
smirk-1.gif
Verjetno pa lahko blokirajo številko.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Če je številka skrita, še ne pomeni, da na telekomu ne vedo oz. ne morejo ugotoviti kdo kliče
ne-ne-1.gif

LP
Torus

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Meni so pred leti na mobitelu razložili, da je številka skrita samo od "centrale do mene".Pri njih se da videt številka, če se pošlje datum in čas klica. Uporabnika se bo opozorilo, vkolikor pa s svojim idiotskim početjem ne neha, pa se poda zahteva za izključitev iz omrežja.
Če je pa še tako agresiven, je fajn policijo obvestit.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz sem imel par takih poizkusov, enostavno sem odložil slušalko, nisem pa prekinil klica. Po dveh lajanjih v prazno se je model naveličal.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Vsaj 5 primerov si zapiši, kdaj je bil klic, mogoče kaj je rekel ... in podaš prijavo na Telekom.
Potem oni ukrepajo naprej

Če pa so grožnje ali kaj podobnega po telefonu, pa na začetku pogovora poveš, da se klic snema in da bo uporabljen za dokaz, potem pa prijavo na policijo.

smack

Pripravnik
17. avg 2007
409
3
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Pozdravljeni,

vsak dan kliče nekdo s skrito številko na stacionarni telefon (Telekom) in odloži, včasih pošlje koga v p.m., ali kaj podobnega. Klicov je tudi do 30 dnevno. Včasih več, včasih manj. Ker imamo na enem naslovu 2 številki (2 naročnika), je ta nekdo že začel klicariti tudi na drugo številko. Sicer tam klici niso tako pogosti, pa vendarle so.

Kaj lahko v tem primeru naredim? Mi lahko na Telekomu povejo, kdo to je? Mogoče blokirajo neznane številke?
Je morda tukaj kak telekomovec, ki bi lahko kako pomagal?

Hvala in LP

Jaz bi na policiji podal kazensko ovadbo proti neznanemu klicatelju.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Thanx za odgovore. Klicov je iz meseca v mesec več, sedaj pa so prešli še na drugo številko.
Pa še sanja se mi ne, kdo bi lahko bil tak pacient.

Bom dal prijavo na Telekom, pa da vidimo kaj bo s tega, najprej pa seveda beleženje klicov.
Veliko jih je v dopoldanskem času, saj ko pridem iz službe, piše že med 15 do 20 zgrešenih klicev. Vsi seveda iz neznane številke.
Škoda le, da telefon ne beleži časa vsakega posamičnega klica.

smack

Pripravnik
17. avg 2007
409
3
18
Ljubljana
Jaz sem imel en podoben primer, kot ti sem prijavil na policijo. Mi je policaj rekel, da bo naslednji dan točno vedel številko klicatelja in čas klica. To Telekom Slovenije vse beleži.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Hec je v tem, da raja misli, če da #31# pred številko , da jih ne morejo izslediti. Kar lepo na policijo pa rešit bolnika muk.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.099
3.158
113
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Thanx za odgovore. Klicov je iz meseca v mesec več, sedaj pa so prešli še na drugo številko.
Pa še sanja se mi ne, kdo bi lahko bil tak pacient.

Bom dal prijavo na Telekom, pa da vidimo kaj bo s tega, najprej pa seveda beleženje klicov.
Veliko jih je v dopoldanskem času, saj ko pridem iz službe, piše že med 15 do 20 zgrešenih klicev. Vsi seveda iz neznane številke.
Škoda le, da telefon ne beleži časa vsakega posamičnega klica.

posnami kakšen klic da lahko v najslabšem primeru uporabiš kot dokaz

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Dejte malo razmislit preden dajete škodljive predloge...

"...Neupravičeno prisluškovanje in zvočno snemanje določa tudi KZ-1 in sicer v 137 členu, kjer v 2.
točki določa, da se z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta kaznuje, kdor zvočno snema
njemu namenjeno zaupno izjavo drugega brez njegovega soglasja z namenom, da bi tako izjavo
zlorabil, ali kdor tako izjavo neposredno prenaša tretji osebi ali ji tak posnetek predvaja ali ji kako
drugače omogoči, da se z njim neposredno seznani.

Glede na zgornje navedbe Pooblaščenec zaključuje, da je snemanje prihajajočih in odhajajočih
klicev, četudi za zasebno uporabo, dovoljeno le, če je pošiljatelj oziroma prejemnik komunikacije o
tem predhodno obveščen. Snemanje klicev, ki ni v skladu z navedenim, pomeni kršitev Ustave RS
in ZEKom, poleg tega pa se neupravičeno zvočno snemanje brez soglasja z namenom zlorabe
kaznuje tudi po KZ-1.

Pooblaščenec nadalje pojasnjuje, da je v pravnih postopkih možno uporabiti take posnetke, če so
pridobljeni zakonito, torej po zgoraj navedenih določbah Ustave RS, ZEKom in KZ-1. Uradne
osebe lahko zahtevajo izročitev takih posnetkov na podlagi sodne odredbe."

Floki

Guru
6. sep 2007
10.099
3.158
113
Saj mu rečeš ko dvigneš da se klic snema, tako kot to že počno pti mobitelu, simobilu itd......

p.s Me zanima ko kličem na simobil ali mobitel če ahko zahtevam da klica ne snemajo ali bodo to tudi storili.??

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Zagotovo ne bodo, ker s tem zagotavljajo "višjo kakovost storitev"
smile-1.gif
Sej takemu psihiču ne zaleže, če mu rečeš, da snemaš klic, ker se mu zdi zabavno, če se z njim pogovarjaš.

Moreš ga pa opozorit ...
smile-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.099
3.158
113
Saj ga opozoriš da mu s tem zagotavljaš " višjo kakovost storitev" . Važno je da imaš ti nek dokaz ker na sodišču bi bila njegova beseda proti tvoji, če on zanika da ti je grozil kaj mu boš?????

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Telekom lepo beleži klice, ne rabiš še ti. Posebej, če lahko s tem kršiš zakone.