Nezaščiten sex - kaj folku ni jasno?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
meni ti % niso prav jasni. če je tako nizka možnost za hiv kako imajo po nekaterih afriških državah skoraj 50% okuženost? pa saj to bi jih motale že druge bolezni pobrat preden bi sploh hiv dobili...
Ja za HIV je malo možnosti, da se okužiš pri enem seksu z okuženo osebo. Vendar večkrat kot seksaš, več imaš šans. Poleg tega ima HIV dolgo inkubacijsko dobo-veselo ga raznašaš naokoli več let, predno se pokažejo prvi znaki obolenja, zato je ponekod tako razširjen.

Od kdaj pa to? A ne velja 8 mesecev najdaljša doba, da je ena razvila protitelesa?
Ja, da razviješ protitelesa, kar se da pogruntati le z namenskim odvzemom krvi.
Da dobiš znake bolezni(pešanje imunskega sistema) pa traja več let.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
meni ti % niso prav jasni. če je tako nizka možnost za hiv kako imajo po nekaterih afriških državah skoraj 50% okuženost? pa saj to bi jih motale že druge bolezni pobrat preden bi sploh hiv dobili...
Ja za HIV je malo možnosti, da se okužiš pri enem seksu z okuženo osebo. Vendar večkrat kot seksaš, več imaš šans. Poleg tega ima HIV dolgo inkubacijsko dobo-veselo ga raznašaš naokoli več let, predno se pokažejo prvi znaki obolenja, zato je ponekod tako razširjen.
no saj zato mi ni jasno - bi jih moral prej že sifilis in ostale bolezni ki imajo večji % možnosti okužbe pobrat. saj menda pri nas pravijo da večina hiv je okužena igla. ampak nebi rekel da se v afriki kaj z iglami na veliko drogirajo - ker za igle nimajo. preko krvi lahko mati - otrok ko se rodi ampak vseeno... ne vem enostavno mi ni jasno kako imajo nekje 50% okuženih s hiv. oziroma koliko je že ta neslavni rekord.

Z dojenjem. Tega je pa v afriki bojda kar dosti, formule je bolj malo...
ampak a to misliš z dojenjem tujih otrok? ker mater- otrok ponavadi pride okužba že med nosečnostjo ali porodom.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Sifilis in veliko ostalih SPB se kaže z zunanjimi znaki, pa še z atb se jih da pozdravit. HIV okuženih načeloma ne opaziš iz aviona. Lahko si pa pogledaš, kako zgleda sifilis
grims-1.gif
ja ampak koliko tega v afriki dejansko zdravijo? je toliko zahodnih dohtarjev da ostale bolezni jim pozdravijo?

Vifi

Zelenc'
14. dec 2013
14
0
1
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Jah, če pa hočejo biti frajerji in nočejo sladoleda skozi šipo lizat, ali kako že rečejo.

OK, tip hoče bit frajer. Kaj pa po tvojem ženske?

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Drugic zamenjaj temo al pa pijaco.

V praksi vi vsi prijatelji vkljucno s tabo ob pojavu hipoteticne moznosti takojsnega fukanja z dobro zensko takoj pozabila na te brihtolske pogovore in fukala doticno zensce kot da je zadnje.

Vecina ljudi ki fuka neglede na starost to naredijo brez. Razn ti pa tvoji frendi.