Nezaščiten sex - kaj folku ni jasno?

Vifi

Zelenc'
14. dec 2013
14
0
1
S kolegi smo imeli debato o tem koliko se folk žge in smo bili presenečeni, da je več kot polovica, če ne večina seksa nezaščitenega in brez kontracepcije. Pa nimam v mislih tistega sexa med partnerjema (resna ali pa FF zveza), ampak sex na prvo noč ter razne avanture, kjer o človeku nimaš pojma. Neki playerčkov mi je razlagalo, da kondoma skoraj nikoli ne uporabijo, ženske pa temu ali ne nasprotujejo, ali pa kao nasprotujejo, dokler ga model notri ne vtakne . Nekatere celo hočejo, da jih žgeš brez kondoma, kar je zame nerazumljivo. Ni potrebno navajat, da so v večini ženske tiste, ki najbolj nasankajo, če že ne zaradi bolezni pa seveda zaradi nosečnosti. Očitno se vsem ženskam ob zadostno visoki hormonski aktivnosti (beri: zelo atraktiven tip) možgani izklopijo, vse se pa osredotoči na uživancijo v tistem trenutku, o možni nosečnosti in STDjih bomo pa razmišljali kasneje, ali pa vso odgovornost preložijo na tipa, kar je tudi dosti trendovsko.

std.jpg

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
meni ti % niso prav jasni. če je tako nizka možnost za hiv kako imajo po nekaterih afriških državah skoraj 50% okuženost? pa saj to bi jih motale že druge bolezni pobrat preden bi sploh hiv dobili...

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Zaščiten seks je kot antivirusni program na računalniku. Če veš kaj delaš, ne potrebuješ ne enega ne drugega.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Citat:
Uporabnik bugmenot3 pravi:
Zaščiten seks je kot antivirusni program na računalniku. Če veš kaj delaš, ne potrebuješ ne enega ne drugega.

Kaj pa, če naletiš na že okužen računalnik... aja format itak:)

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Citat:
Uporabnik Alko_man pravi:
Citat:
Uporabnik bugmenot3 pravi:

Kaj pa, če naletiš na že okužen računalnik... aja format itak:)

Že v začetku izbereš tak računalnik, ki ni okužen.. Kako veš, da ni okužen me vprašaš? Jah .. čist frišnega - novega kupiš
hysterical-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
skala ker se tolk žgejo+ kri+ vse ostalo... pa se nabere...

vifi kaj te muči da nisi "plejer"?
ker se tako žgejo bi morali prej dobiti sifilis. pa dvomom da ga po afriških vaseh zdravijo. in bi jih sifilis po ene par letih pokopal.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
meni ti % niso prav jasni. če je tako nizka možnost za hiv kako imajo po nekaterih afriških državah skoraj 50% okuženost? pa saj to bi jih motale že druge bolezni pobrat preden bi sploh hiv dobili...
Ja za HIV je malo možnosti, da se okužiš pri enem seksu z okuženo osebo. Vendar večkrat kot seksaš, več imaš šans. Poleg tega ima HIV dolgo inkubacijsko dobo-veselo ga raznašaš naokoli več let, predno se pokažejo prvi znaki obolenja, zato je ponekod tako razširjen.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Razlogov je veliko, eden od njih je tudi, da smo s koncem socializma ukinili družbeno moralno vzgojo (in vsa podobna jajca) in otrok o tem niti v šoli ne učijo več. Kar se mulc nauči, to potem tudi ve, ko ni več mulc.

(Otrokom že vsaj 20 let v šoli o spolno prenosljivih infekcijah ne povejo niti tega, da se vsakič, ko seksajo z nekom brez kondoma v bistvu dajo dol s celotno zgodovino partnerjevih nezaščitenih odnosov.
rolleyes-1.gif
)

Smo kao hiper liberalna družba, kjer o skrbi za zdravje seksualno aktivnih otrok skrbijo le še PIL, Teta Justi (če je še med nami
confused-1.gif
Bog ji daj mirno zemljico) in prof. dr. Bojana Pintar (ki bi ji sicer morali počasi že postaviti spomenik), kar pa je očitno premalo.

V 90ih se je zaradi panike okrog HIVa morda začel trend malo spreminjati, ampak ker je % okuženih vsaj pri nas ostal zelo, zelo nizek, gre spet na slabše.

Zadnjih nekaj let imamo sicer precejšnjo epidemijo HPVja, pa se nihče pretirano ne razburja. Debilne mamice celo ustanavljajo krožke, kjer pozivajo starše, naj ne cepijo svojih hčera.
stupid-1.gif
).

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Ja za HIV je malo možnosti, da se okužiš pri enem seksu z okuženo osebo. Vendar večkrat kot seksaš, več imaš šans. Poleg tega ima HIV dolgo inkubacijsko dobo-veselo ga raznašaš naokoli več let, predno se pokažejo prvi znaki obolenja, zato je ponekod tako razširjen.
no saj zato mi ni jasno - bi jih moral prej že sifilis in ostale bolezni ki imajo večji % možnosti okužbe pobrat. saj menda pri nas pravijo da večina hiv je okužena igla. ampak nebi rekel da se v afriki kaj z iglami na veliko drogirajo - ker za igle nimajo. preko krvi lahko mati - otrok ko se rodi ampak vseeno... ne vem enostavno mi ni jasno kako imajo nekje 50% okuženih s hiv. oziroma koliko je že ta neslavni rekord.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Sifilis in veliko ostalih SPB se kaže z zunanjimi znaki, pa še z atb se jih da pozdravit. HIV okuženih načeloma ne opaziš iz aviona. Lahko si pa pogledaš, kako zgleda sifilis
grims-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.970
6.589
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
no saj zato mi ni jasno - bi jih moral prej že sifilis in ostale bolezni ki imajo večji % možnosti okužbe pobrat. saj menda pri nas pravijo da večina hiv je okužena igla. ampak nebi rekel da se v afriki kaj z iglami na veliko drogirajo - ker za igle nimajo. preko krvi lahko mati - otrok ko se rodi ampak vseeno... ne vem enostavno mi ni jasno kako imajo nekje 50% okuženih s hiv. oziroma koliko je že ta neslavni rekord.

Z dojenjem. Tega je pa v afriki bojda kar dosti, formule je bolj malo...

B81

22. jul 2007
37.012
10.539
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:

Od kdaj pa to? A ne velja 8 mesecev najdaljša doba, da je ena razvila protitelesa?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.659
113
V afriki je tud problem ker vraci prepricujejo da se ozdravis HIV ce eno razdevics...in pol kr...teni se posiljujejo...