Nexus5 ali LG G3

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Jaz bi definitivno N5. Lizika je sveza zadeva, omenjene tezave bodo zelo verjetno z apdejti kmalu odpravljene.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.054
70
48
Še en glas za N5, čeprav ima nekaj slabosti kot so neodstranljiva baterija, slabši foto in brez razširitve za microsd kartico. G3 in njegov lagasti software sem pa tudi dovolj videl. Zakaj za vraga je dobro imeti na 5 colskem displayu QHD resolucijo?

saiko

Pripravnik
16. avg 2007
382
1
18
Kransterdam
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Kaj pa je narobe z N4?:)

Imam kupca za dobro ceno. 8gb mi je premalo. Slabe fotke v neidealnih pogojih. Postal mi je premajhen za brskanje po netu. Baterija ne zdži nit en dan več.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.054
70
48
Meni na prvi pogled lizika na G3 deluje isto po izgledu kot po delovanju. Nisem pa lastnik dotičnega telefona zato nisem najbolj merodajen.

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Doma je G3(model 32GB/3GB rama) z uradnim Lollipopom in zadeva deluje super stabilno in hitro..Se pa strinjam da je sam software vseeno boljši stock android.
Kamera na Nexusu je katastrofa, G3-jev laserski avtofokus pa zakon. Bi pa sam definitivno pogledal proti HTC One M8(meni lepši, aluminij, boljša baterija, kamera boljša od Nexusa a slabša od G3, odličen software...)

Karkoli od tega boš izbral, boš po mojem zadovoljen.

Aja, sam uporabljam iPhone-a.

scmoky

Pripravnik
11. dec 2007
186
10
18
Štajerska metropola
Memory leak na N5 imam..Občutki katastrolfani.. Sploh ne morem normalno uporabljat telefona. Sygic reset pa fukne vun, chrom ne morem normalno brskat, pravtako FB... Mam pa 5.01 tak da sem razočaran, kako si je google lahko privoščo takešn spodrsljaj. Tega nebi pričakovalo on nexus naprav.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Memory leak je vezan na sam operacijski sistem in s samimi napravami (Nexusih) nima veliko veze. Tudi Microsoft izda včasih kak update/service pack, kjer je marsikaj narobe...

saiko

Pripravnik
16. avg 2007
382
1
18
Kransterdam
Je sploh kaj razlike v delovanju v 2gb ali 3gb pri G3?
sprasujem se.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Jaz imam 2GB in že to je ogromno za telefon. Se moram zelo potrudit, da ga porabim več kot 1GB. Trenutno imam zasedenega 800MB
rolleyes-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Dokler ti ne uspe 2GB nafilat ne more biti razlike med 2GB in 3GB.
Isto je pri računalnikih. Med 32GB pa 64GB RAMa pri poprečnem uporabniku tudi ne bo razlike, saj je oboje veliko več kot potrebuje.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Citat:
Uporabnik scmoky pravi:
Memory leak na N5 imam..Občutki katastrolfani.. Sploh ne morem normalno uporabljat telefona. Sygic reset pa fukne vun, chrom ne morem normalno brskat, pravtako FB... Mam pa 5.01 tak da sem razočaran, kako si je google lahko privoščo takešn spodrsljaj. Tega nebi pričakovalo on nexus naprav.

Ko to berem ne vem ali mava isti telefon ali ne... Meni dela N5 v nulo, preprosto boljšega (android) telefona še nisem imel. Odlično je delal prej na 4.4, odlično dela na 5.0. Je imela pa žena težave po update-u na 5.0 na N4, po factory resetu so izpuhtele. Prej sem na Samsungih in LG-ju bil navajen na konkreten lag, ne glede na to da je šlo za takratne "flagship" telefone... Nexus pa dela in dela.

Je pa res vprašanje ali je nadgradnja iz N4 na N5 smiselna, gre v bistvu za enaka telefona, razlika je v ločljivosti zaslona (na N4 je takšna kot na novem Iphone6
tongue-1.gif
) in nekaj malega v procesorski moči. V samem delovanju se tega ne opazi.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
No, jaz sem šel iz 4 na 5 in je po mojem mnenju vredno nadgradit, ker ima 5 precej boljši zaslon, kamero, baterijo in seveda 4G.
Kar se pa stabilnosti tiče, je edini telefon, ki se mi redno sam od sebe resetira sgs4 (stock sw, praktično brez dodatnih aplikacij).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Tudi Nexus 4 ima 4G, samo ga je potrebno malo "pohekat"
grims-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.523
113
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
Kar se pa stabilnosti tiče, je edini telefon, ki se mi redno sam od sebe resetira sgs4 (stock sw, praktično brez dodatnih aplikacij).

Ker je defekten

Ko ti zamenjajo plato in/ali baterijo pa to čudežno neha počet. Napihjena baterija je znan problem pri samsungu.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Baterija ni nič napihnjena, lahko pa je res plata defektna.. se je pa to začelo dogajat po zadnjem sw update (fr ne pomaga), prej pa praktično nikoli.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
Vem, samo kolikor mi je znano, ne dela v naših 4G omrežjih?

Zgleda da res ne. Telefon podpira band 4, pri nas pa se uporabljajo 3, 7 in 20.

Ker LG Optimus G je recimo po HW praktično identičen Nexus 4 in ima pri nas normalno delujoč 4G. Sem malo prehitro sklepal da bi tudi Nexus 4 lahko delal pri nas
rolleyes-1.gif

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
950
91
28
Ljubljana
KSZ. Glede Nexus 5. Google je po mojem mnenju z updejtom iz 4.4 na 5. naredil napako, saj bi moral vse naprave popolnoma izbrisati. Še mesece in mesece bodo ljudje okoli hodili z zatrokiranimi telefoni in iskali boljšo alternativo. Kupiš nov telefon, ki je seveda "čist" in potem pravijo to pa leti.
smile-1.gif

Jaz memory leak-a nisem opazil, je bil pa telefon po nadgradnji neuporaben do FRja. Sedaj dela "skoraj" lepo, baterija mi zdrži dan in pol (po nadgradnji le 7-8 ur pri enaki uporabi).
Le včeraj sem spet opazil težavo, da se pri dohodnem klicu ne prižge zaslon in se tako ne morem javiti. 2x pritisnem stransko tipko in se uspem javiti. Ima še kdo tako težavo?