Nexus5 ali LG G3

saiko

Pripravnik
16. avg 2007
382
1
18
Kransterdam
Trenutno imam Nexus4, do konca januarja pa kupim novi gsm.
Kaj vzeti oz kaj bi vzeli vi?
sprasujem se.gif

Sicer sem pristaš nexusa, 6ka mi bo verjetno prevelika in predraga, 5ke na Simobilu nimajo več, tako da mi itak ostane samo LG G3.
Mobitel ima še nexus5 in lg g3.
Ponudnik mi načeloma niti ni pomemben, simobil ali mobitel.
Mogoče predlog za kakšen drug telefon še? Aja android obvezno.

Hvala.
nahrung002.gif

saiko

Pripravnik
16. avg 2007
382
1
18
Kransterdam
Sony mi nekako ni. NE vem zakaj. Ga pa preverim še v živo.
Sem pogeldal na hitro spec, pa mi je premajhen. vseeno če ostanem na nexus4
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Pri Nexus 5 boš imel boljši software (brez navlake) in hitre update. Pri G3 pa je malenkost boljši HW, večji ekran in posledično tudi večja baterija. Vzami Nexus 5, dokler se še ga da dobiti
tongue-1.gif

Je pa po velikosti skoraj 1:1 z Nexus 4, edino malo lažji je. Medtem ko je G3 po velikosti že blizu Nexus 6.

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Motorola pri nas uradno nima uvoznika, tako da zaenkrat kaže da ne. Se pa govori, da bo uvozništvo prevzel Lenovo (ki je tudi nov lastnik Motorole).

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
G3 je malenkost vecji od N5, N6 pa je konkretna kanta. Sam imam N5 in sem res bil ze na tem da vzamem G3, stal sem ze v trgovini. Pa ga nisem vzel. Na papirju g3 seka. Ekran je odlicen, telefon ni prevelik, dobra baterija, super kamera.
Kaj mu fali? SW! Totalni fail. Ajde ce si navajen na kako samsung jajco, se mogoce ne. Ampak ce imas nexusa, je ta lgjev zmazek cisti polom. V trgovini sem to cudo drkal sem in tja ene pol ure. N5 dela bolj gladko, je bila koncna ugotovitev. Da sploh ne omenjam lepot aosp androida, proti tistemu lg zmazku.

Skoda res, ker po hw plati je dober stroj. N5 lolipop je izpiljena zadeva, meni dela tipi topi, brez najmanjsega problema in se mi ni za ukvarjat z nekim flesanjem romov na G3, ker to nikoli ni to to. Been there done that. Nic ne dela tak gladko kot android na nexusu.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.523
113
Če dela. Ker lollipop je čisti fail. Ne vem kako jim je uspelo sproducirat tako nestabilno zadevo in naredit nexuse neuporabne.

No pa kamera je osnovna funkcionalnost telefona in tukaj je G3 soliden, nex pa pogori.

P.S.: če se mi boš zdajle pohvalil, da ti lizika ne nexu dela tipitopi in da nimaš memory leakov in se ti ne reboota občasno samo od sebe... si ali lažnivec ali pa telefona ne uporabljaš
tongue-1.gif

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Sem imel oba (G3 in Nexus 5) in sem obdržal Nexusa... kot je že Steve pred mano povedal, če si imel prej samsunga ali (non nexus) LG, potem je sw prebavljiv, v nasprotnem primeru pa je en zmazek, nekje na nivoju TW. Edina stvar, ki mi je bila na G3 boljša je kamera in možnost sd kartic. Baterija mi je držala enako na obeh. Za slabo delovanje je po moje tudi krivo to, da ima G3 previsoko resolucijo za minimalno hitrejši cpu in enak gpu kot ga ima N5.
Kot alternativo nexusu bi pogledal še htc One m8, ker je kar se delovanja tiče na nivoju stock androida, ima pa opazno boljšo baterijo, veliko boljše zvočnike in sd card.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Če dela. Ker lollipop je čisti fail. Ne vem kako jim je uspelo sproducirat tako nestabilno zadevo in naredit nexuse neuporabne.

No pa kamera je osnovna funkcionalnost telefona in tukaj je G3 soliden, nex pa pogori.

P.S.: če se mi boš zdajle pohvalil, da ti lizika ne nexu dela tipitopi in da nimaš memory leakov in se ti ne reboota občasno samo od sebe... si ali lažnivec ali pa telefona ne uporabljaš
tongue-1.gif

Lahko potrdim, na n5 in na n9 se dogaja enako. Prej na kitkatu je vse letelo (n5 in n7 2013)
bonk.gif
jajc

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Meni se na Nexus 4 (5.0.1) le tu in tam Chrome sesuje (ko odprem link v novem tabu). Sistem pa se mi drugače ne reboota in deluje gladko, pa tudi z drugimi aplikacijami ni problemov.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:

tongue-1.gif

Glej majster, ce ti sodis liziko po tem, da jo uporabljas na predpotopnem N7, to nekak ni isto, kot na stroju, kot je N5. Malo logike pa to? Zastareli hw, kot je na N7 2012, novi sw...nekak ne gre skup, kaj pravis?
V glavnem, na N5, ki ga ti od blizu se ocitno nisi videl, dela v nulo. Kaki memory leak? In kamera na N5 je po nekaj sw popravkih prisla do statusa zelo solidno.
Uporabljam pa ga definitvno vec kot povprecen uporabnik.
In se zanimivost...prebral sem precej testov lizike in da je cisti fail, sem zasledil samo na alterju. Konkretno od tebe. Prebral nekaj testov kako dela na N5, nisem zasledil vecjih pripomb. Tak da od kot tebi, da je cisti polom? Ker ga imas na prastarem N7?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.523
113
probaj recimo tune in radio par ur streamat in potem opazuj

dokler pišeš sms-e pa prepucavaš ekrane levo-desno in se sliniš kako gladko vseskup deluje je vse kul

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.523
113
Model. Prvič imam tako službo (pri operaterju), da vidim vse te telefone še malo pobližje kot prek googla.

Drugič, memory leak obstaja na vseh nexusih (je en pred mano to tudi potrdil) in google ga je v kodi že odpravil, verjetno bo v 5.03 zunaj. Uporabi gooogle, je par dni stara novica.

Zastarel Nexus 7 nima nobene z googlovim failom. Sploh pa je sramota za google, če da ven nedekujočo uradno nadgradnjo, pa magari za zastarelo napravo. A ni ravno TO bistvo nexusa???

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Mam Nexus 9 pa je konretno slabse kot kitkat na n7. Fb se sesuva, lag tu pa tam, preklop med uporabniki pocasn, 5 zavihkov v chromu, ko preklapljas med njimi jih louda na novo, obup v glavnem. Kitkat je na n7 2013 letel, lollipop je pa pac jajc, pa se baterijo zere.

Na n5 flipboard ven mece, fb enako, chrome se sesuva tu pa tam... FAIL z velikimi crkami. Upam na 5.1 ali pa da cimprej prodam N9.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Pomoje bi ti factory reset pomagal.
@herman imas se za nekega majstra, pa me take tumarije sprasujes? V teoriji je tako ja, praksa pa drugacna. Enako lahko vidis pri apple. 2011zadeve imajo najnovejsi os gor, delajo pa za posrat. Kot receno, samo malo logike je treba uporabit.
Glede lolipopa sem zasledil da generalnih problemov ni, da bi ga imeli vsi. Doloceni imajo posamicne probleme. Meni dela ocitno vse. Edino baterija se mi zdi da je slabsa. Resetiral se je ene 2x menda, samo to se mi je isto prej dogajalo. 1 reset na mesec mi res dol visi. Kaj pa bi naj memory leak bil? Oz kak to opazis?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
http://en.wikipedia.org/wiki/Memory_leak

V grobem: program nepravilno upravlja s pomnilnikom (ga ne sprošča) in ga sčasoma veliko pokuri, kar lahko vodi v crash aplikacije in/ali operacijskega sistema. Bug je znan in je že popravljen (ni pa še bilo updata). Pomojem bo to v roku par tednov.