Nevidni park senzorji

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
...edino, če imaš žogico, da se dotakne ogledala, samo potem moraš ciljati tudi levo/desno....

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
žogica se ne dotika šipe ampak odbijača. avto se ti pa ne dviga za 30 cm gor in dol.
deska je tudi fina zadeva, če parkiraš samo en avto na isto mesto. Niti nerabi bit pritrjena. Je dovolj če je samo položena.
Žogico mam v garaži. Desko pa zunaj pod nadstreškom
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
nekje z ebaya sem nabavil ta trak.
100% se nisem nikol zanašal na njega:) ravno zato, kar so že omenli zgoraj, da na različne materiale različno reagira...
Jst sem jih imel bolj kot opomnik, ter kako skrito korito od rož ali kak stebriček. Za cm natačno parkiranje jih nisem nikoli uporabljal, ker niti nisem potreboval. Ko so začel piskat, sem vedel, da je še malo fore, potem pa raje kak obrata volana več naredil, kot pa raskiral praske.
Za tvoj primer, kjer so pogoji vedno enaki in se jih pač naučiš uporabljast, pa je po moje čist ok.
Jst sem jih malo preveč nizko montiral, ker so piskal tudi za cestne jaške.

Samo poštnina se mi zdi draga:)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
žogica se ne dotika šipe ampak odbijača. avto se ti pa ne dviga za 30 cm gor in dol.
deska je tudi fina zadeva, če parkiraš samo en avto na isto mesto. Niti nerabi bit pritrjena. Je dovolj če je samo položena.
Žogico mam v garaži. Desko pa zunaj pod nadstreškom
smile-1.gif
Samo deska se premika. Tole je pa 30 minut dela in par odpadnih delov desk. Brez vrtanja, itd. kar je recimo posebej primerno za parkirna mesta na ''skupni'' lastnini ali, če ga imaš v najemu. Zadeva je naslonjena na zid in guma dejansko porine desko do zida. Edino prehitro ne smeš iti, ker potem zna iti čez.
grin1.gif

Brez tega bi verjetno že nekajkrat naslonil avto na zid.
Hint: deska mora biti odbijač + 3cm od zida.
smirk-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kako guma porine desko nazaj? Ni mi jasno? To gre čez, tudi če greš 1km/h

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Deska, ki zaustavi avtomobil je ta čisto spodaj in le ta je na drugih dveh deskah, torej je cca. 3cm višine. Če greš z normalno hitrostjo pri parkiranju (recimo 5km/h) ni šans, da greš čez, temveč lepo avto ustavi. Vsaj meni še ni uspelo
wink-1.gif
.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.387
2.564
113
Tale foto je iz Novisibirska.
Sam imam izvedenko "pločmika". Taka višina, da ne poškoduje avto, isto časno pa taka višina, da je ne prevoziš pri tej hitrosti.
Minus: če hodiš okoli zna bit problem.
Pri Mercatorju v šiški imajo tako verzijo in gor piše STOP. Tako, če znaš brat slovensko, takoj veš zakaj gre

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
sosed ima rešeno v garaži tako, da si je na tla zabetoniral cestni robnik v ležečem stanju. ni šans da tisto prevoziš.

luciano

Guru
3. okt 2011
1.856
879
113
MB
Na tla lahko da tudi betonski steber od vinograda ( 2m = 6€ pri Jagru ). Ker je dovolj težki ga lahko samo položiš in tudi če prehitro pripelješ, ga ne prevoziš.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Sem naročil te nevidne senzorje. Zadeva ni vredna montaže na avto. Če jih nalepim na steno, delujejo ok. Če jih nalepim na odbijač avta, cvilijo nonstop, kot da nekaj zaznavajo na vozilu. Tak da bom kar dal dispute na ebayu, ker je navadni crap ... mogoče pa jih nalepim na steno. ☺

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a imaš vlečno kljuko mogoče?
si jih montiral prenizko in ti zaznava asfalt?

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Ni vlečne kljuke, tudi prenizko jih nisem namestil. Neka fora je v tem, da morajo očitno biti v popolnoma ravni liniji, takrat v redu delujejo. Ker pa odbijač ni popolnoma raven, nonstop cvilijo. Sem preizkušal različne variante in če je trak popolnoma raven je ok, če ni popolnoma raven ni ok.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Primorci pravijo... Kvanti šoldi kvanti muzika... Kupil si en klump. Na koncu bo dražje kot če bi vrtal ali kupil original.

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Primorci pravijo... Kvanti šoldi kvanti muzika... Kupil si en klump. Na koncu bo dražje kot če bi vrtal ali kupil original.
Kupil za 8eur. Bom dobil denar nazaj, ker je bilo kupljeno preko ebaya.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Sem naročil te nevidne senzorje. Zadeva ni vredna montaže na avto. Če jih nalepim na steno, delujejo ok. Če jih nalepim na odbijač avta, cvilijo nonstop, kot da nekaj zaznavajo na vozilu. Tak da bom kar dal dispute na ebayu, ker je navadni crap ... mogoče pa jih nalepim na steno. 

Smo ti prav cajt povedali, pa ne verjames.