Gugl je za Slovenijo odprl flood hub, ki s pomočjo umetne inteligence napoveduje poplave do 7 dni vnaprej z analizo javno dostopnih podatkov, satelitskih posnetkov... Vse to združi v hidrološki model in poplavni model.
Včeraj med 23.30 in 24.00 je bil med Podgorico in Preserjami pri Radomljah tudi močan naliv z močnim vetrom. Ni se dalo varno vozit več kot 50km/h. Sem moral na Letališče Brnik.V Domžalah pravkar močan naliv z majhno točo, veter pa tako močan, da vse skupaj ne pada ampak praktično leti skorajda vodoravno.
Sodec po fb si struge pod trojanani polne.
Se mi je zdelo, da bo verjetno v igri pot domov ja. Moč vode pa marsikdo podcenjuje oz. se pri oceni moči lahko hitro zmotiš.Kolikor je rekel so jo še opozarjali, da naj ne gre po tej poti, ko je šla mislim da domov. Tista, ko verjetno misliš da bo šlo pa se na žalost ne izide. Zakaj je pa vseeno izbrala to pot bo pa glede na rezultat ostalo neogovorjeno.
Južni del je problematičen, ko pride voda iz Polhograjskega hribovja... ampak sedaj ne popravlja več zaradi tega...Južni del ljubljane bo pošteno namočilo. A ni tisti del poplavno težaven?
PS: Še dobro, da ni ura 16:00 ker bi bil prometni kolaps zdajle.
Na Viču so svoj čaz po cesti srfal.... Obstajal je en videoJužni del je problematičen, ko pride voda iz Polhograjskega hribovja... ampak sedaj ne popravlja več zaradi tega...
Na Viču pri Šparu samo fajn naliva, zaenkrat...
Ja, to je bilo 2010 se mi zdi... močni nalivi v Polhograjcih in prišla voda po Gradaščici in Malem grabni...Na Viču so svoj čaz po cesti srfal.... Obstajal je en video