Naštej še vsaj enega poleg Sneckota!Tokrat se parim Mariborčanom še kar ni posvetilo, da Maribor ni vesolje.
Drugače pa ja, ko boste spoznali, da je vesolje večje od Maribora, da pa je Maribor center vesolja, vam bo marsikaj jasno.
Naštej še vsaj enega poleg Sneckota!Tokrat se parim Mariborčanom še kar ni posvetilo, da Maribor ni vesolje.
Bedak je tisti, ki je v grapah gradil pa mislil, da tam ne bo plazu, hudournika, povodenj...Evakuirani prebivalci iz Baške grape na varnem | 24ur.com
Na Severnem Primorskem je noč iz četrtka na petek kljub dežju minila brez hujših težav, se pa je stanje močno poslabšalo v jutranjih urah. Na Grahovem ob Bači so sprožili sirene za splošno nevarnost, "saj je voda drla z vseh strani", iz vasi Grahovo ob Bači, Klavže in Koritnica so evakuirali...www.24ur.com
Lepo se je zlilo, ane Šneci...bedak....
Mi smo ravno prejšnji vikend zaključili grobo sanacijo od avgustovskega razdejanja. Veselje in optimizem je trajal točno en teden.
Zdaj smo tam, kjer smo bili avgusta. Razdejano in zalito je spet vse. Zbetonirane zložbe skal je voda odnesla kot lego kocke.
Zmanjkalo mi je volje za ponovno obnovo.
Jap, pr bernardiju ze pri robu, spet sla kr ornk gor po celi dolzini od papirnce proti domzalamVir pri Domžalah - Kamniška Bistrica je (spet) prestopila bregove in glede na vse padavine bo verjetno naraščala še naprej.
Pri robu nasipa, ki je dober meter višji od brega? Potem pa ni več veliko fore preden začne zalivati hiše...Jap, pr bernardiju ze pri robu, spet sla kr ornk gor po celi dolzini od papirnce proti domzalam
Zgornjesavinjska dolina.kje to?
Ne bi rad izpadel party breaker, ampak pomoje ti narava nekaj sporoča.Mi smo ravno prejšnji vikend zaključili grobo sanacijo od avgustovskega razdejanja. Veselje in optimizem je trajal točno en teden.
Zdaj smo tam, kjer smo bili avgusta. Razdejano in zalito je spet vse. Zbetonirane zložbe skal je voda odnesla kot lego kocke.
Zmanjkalo mi je volje za ponovno obnovo.
Ne bluzi. Strokovnjaki so povedali kako urediti strugo, tako so jo tudi uredili. Zdaj je bila 5x širša, tudi višja kot preteklih 50 let, pa je očitno premalo. Največji problem je bil, ker višje ni bil vodotok spucan, so smreke ležale po celem vodotoku.Deževje avgusta je dodobra olupilo struge, takšen 'izplen' se bo sedaj ponavljal ob vsakem večjem deževju.
Pa se to, tokrat manj vode, pa na naso jarsko stran bolj seka…kolk se je struga in tok spremenila….Pri robu nasipa, ki je dober meter višji od brega? Potem pa ni več veliko fore preden začne zalivati hiše...
On je bil preveč nežen s tabo....In kaj nej po tvoje naredi? Vosu.... K da vsakemu človeku leži tko nekaj 100 jurjev okol bajte, da se kr preseli......Ne bi rad izpadel party breaker, ampak pomoje ti narava nekaj sporoča.
Deževje avgusta je dodobra olupilo struge, takšen 'izplen' se bo sedaj ponavljal ob vsakem večjem deževju.
Lahko seveda tudi počakate pol leta, da vam isto povedo strokovnjaki.
Živa jeba!
baje je na banki 26 mrd keša. tak da nekje so tile 100kilo po 100kilo itdOn je bil preveč nežen s tabo....In kaj nej po tvoje naredi? Vosu.... K da vsakemu človeku leži tko nekaj 100 jurjev okol bajte, da se kr preseli......