Z bormašino bo lažje, da ne boš še pora po stanovanju pobiral.
polij bencin pa zažgiEvo, pravkar prišel domov iz Zagreba, cel hudič . Psa sem imel s seboj tako da njej ni bilo hudega, toda pričakala me je mačka ki ji je od repa kapljalo ( ) , v bajti pa poplava ker sem prej pozabil zapreti balkonska vrata .
Imam tam nekje neko pormašino in gruntam, če bi kar lukno zvrtal skozi tla, pa naj odteče v pm
a veš kako mačko naučiš lajat?Mokre mačke bolj slabo gorijo ..
a veš kako mačko naučiš lajat?
Wajdovci bi rekli, da je malo pihalo.
Sodobne strehe pa so itak narejene na spomin petletnega otroka.
2 l bencina in šibica - wuf …
Šala tedna: Kaj se zgodi, ko na Primorskem piha burja
Kako razumemo burjo: 30 km/h: Popolnoma mirno je. Drevesom se ne ljubi niti premakniti listov. 40 km/h: Drugod po Sloveniji ljudje zapirajo okna. V Ajdovščini veter upihne nekaj regratovih lučk.www.topshop.si
Jaz se spomnim leta 2012, februarja. Takrat je bilo kar zanimivo pri nas, mrzlo in dva tedna burje. Sem imel posejan ječmen, na koncu ga je ostalo na celi njivi mogoče kvadratni meter ali dva. Ene 10-15 cm zemlje je takrat odneslo. Poanta je, da so pri nas strehe delane "za burjo", če takole piha drugod (denimo Gorenjska) ko so strehe "za sneg" je enostavno za pričakovat katastrofo. Jaz vedno rečem da se burja začne pri 150 km/h, prej ni nič omembe vredno.
Ne tole kar je potrgal je pleh. Lahka streha in veter negreta skup.Šala tedna: Kaj se zgodi, ko na Primorskem piha burja
Kako razumemo burjo: 30 km/h: Popolnoma mirno je. Drevesom se ne ljubi niti premakniti listov. 40 km/h: Drugod po Sloveniji ljudje zapirajo okna. V Ajdovščini veter upihne nekaj regratovih lučk.www.topshop.si
Jaz se spomnim leta 2012, februarja. Takrat je bilo kar zanimivo pri nas, mrzlo in dva tedna burje. Sem imel posejan ječmen, na koncu ga je ostalo na celi njivi mogoče kvadratni meter ali dva. Ene 10-15 cm zemlje je takrat odneslo. Poanta je, da so pri nas strehe delane "za burjo", če takole piha drugod (denimo Gorenjska) ko so strehe "za sneg" je enostavno za pričakovat katastrofo. Jaz vedno rečem da se burja začne pri 150 km/h, prej ni nič omembe vredno.
"Minister za inovacije in tehnologijo Laszlo Palkovics, v čigar pristojnost spada državna meteorološka agencija, je vodjo agencije Kornelijo Radics in njenega namestnika Gyulo Horvatha razrešil s položajev, so sporočili z ministrstva, ki pa ni podalo pojasnila.
Odločitev ministra so sporočili dan po tem, ko so madžarski provladni mediji kritizirali meteorološko agencijo, ki je napovedala nevihte in močne sunke vetra, zaradi česar je bil ognjemet v soboto odpovedan. Spletni časnik Origo je zapisal, da je agencija podala zavajajoče informacije o obsegu slabega vremena, kar je zavedlo operativno skupino, odgovorno za varnost.
Madžarska meteorološka agencija se je v nedeljo za napačno vremensko napoved sicer opravičila in navedla "dejavnik negotovosti, ki je neločljivo povezan s stroko".
Ognjemet, ki ga je madžarska vlada napovedovala kot največjega v Evropi in s katerim naj bi počastili madžarski državni praznik, so prestavili na konec tega tedna."