Neurja 2022

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Evo, pravkar prišel domov iz Zagreba, cel hudič o_O . Psa sem imel s seboj tako da njej ni bilo hudega, toda pričakala me je mačka ki ji je od repa kapljalo ( :norec: ) , v bajti pa poplava ker sem prej pozabil zapreti balkonska vrata :oops1: .

Imam tam nekje neko pormašino in gruntam, če bi kar lukno zvrtal skozi tla, pa naj odteče v pm :obesise: :(
polij bencin pa zažgi :evil:

p.s. mačko prej ven naženi!

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Wajdovci bi rekli, da je malo pihalo.
Sodobne strehe pa so itak narejene na spomin petletnega otroka.

Jaz se spomnim leta 2012, februarja. Takrat je bilo kar zanimivo pri nas, mrzlo in dva tedna burje. Sem imel posejan ječmen, na koncu ga je ostalo na celi njivi mogoče kvadratni meter ali dva. Ene 10-15 cm zemlje je takrat odneslo. Poanta je, da so pri nas strehe delane "za burjo", če takole piha drugod (denimo Gorenjska) ko so strehe "za sneg" je enostavno za pričakovat katastrofo. Jaz vedno rečem da se burja začne pri 150 km/h, prej ni nič omembe vredno.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Jaz se spomnim leta 2012, februarja. Takrat je bilo kar zanimivo pri nas, mrzlo in dva tedna burje. Sem imel posejan ječmen, na koncu ga je ostalo na celi njivi mogoče kvadratni meter ali dva. Ene 10-15 cm zemlje je takrat odneslo. Poanta je, da so pri nas strehe delane "za burjo", če takole piha drugod (denimo Gorenjska) ko so strehe "za sneg" je enostavno za pričakovat katastrofo. Jaz vedno rečem da se burja začne pri 150 km/h, prej ni nič omembe vredno.

Ja, Sežana in tam okoli :zmaga: . Če ne piha, sploh niste zdravi :obesise: .

I

Izbrisan uporabnik #9334

Klinc pa taka tovarišija :confused: . Ustavil bi se, ne! Pa bi nesel ven iz bajte kaka dva ajmerja vode, pa bi potem imela ooržah za dva pira, ko ga sam ne smem ... Ima moja takoj kake pripombe itd :norec: .

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in 8888

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113

Ne tole kar je potrgal je pleh. Lahka streha in veter negreta skup.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.547
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
"Minister za inovacije in tehnologijo Laszlo Palkovics, v čigar pristojnost spada državna meteorološka agencija, je vodjo agencije Kornelijo Radics in njenega namestnika Gyulo Horvatha razrešil s položajev, so sporočili z ministrstva, ki pa ni podalo pojasnila.

Odločitev ministra so sporočili dan po tem, ko so madžarski provladni mediji kritizirali meteorološko agencijo, ki je napovedala nevihte in močne sunke vetra, zaradi česar je bil ognjemet v soboto odpovedan. Spletni časnik Origo je zapisal, da je agencija podala zavajajoče informacije o obsegu slabega vremena, kar je zavedlo operativno skupino, odgovorno za varnost.

Madžarska meteorološka agencija se je v nedeljo za napačno vremensko napoved sicer opravičila in navedla "dejavnik negotovosti, ki je neločljivo povezan s stroko".

Ognjemet, ki ga je madžarska vlada napovedovala kot največjega v Evropi in s katerim naj bi počastili madžarski državni praznik, so prestavili na konec tega tedna."

19. jul 2007
2.842
1.566
113
"Minister za inovacije in tehnologijo Laszlo Palkovics, v čigar pristojnost spada državna meteorološka agencija, je vodjo agencije Kornelijo Radics in njenega namestnika Gyulo Horvatha razrešil s položajev, so sporočili z ministrstva, ki pa ni podalo pojasnila.

Odločitev ministra so sporočili dan po tem, ko so madžarski provladni mediji kritizirali meteorološko agencijo, ki je napovedala nevihte in močne sunke vetra, zaradi česar je bil ognjemet v soboto odpovedan. Spletni časnik Origo je zapisal, da je agencija podala zavajajoče informacije o obsegu slabega vremena, kar je zavedlo operativno skupino, odgovorno za varnost.

Madžarska meteorološka agencija se je v nedeljo za napačno vremensko napoved sicer opravičila in navedla "dejavnik negotovosti, ki je neločljivo povezan s stroko".

Ognjemet, ki ga je madžarska vlada napovedovala kot največjega v Evropi in s katerim naj bi počastili madžarski državni praznik, so prestavili na konec tega tedna."

Leta 2006 so imeli 20. avgusta ognjemet in hkrati tudi nevihto (ni bila nič kaj posebnega, v četrtek je pri nas bolj pihalo za Bežigradom), epilog: 4 mrtvi in cca 300 ranjenih.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi