Seveda je, če pa veremenarji ne vedo kdaj je treba dati rdeči alarm, včeraj so zmanjšali na oranžno pa prav včeraj in danes ponoči je močno deževalo v osrednji Sloveniji!
Citat:
Uporabnik keber pravi:
In kako naj vremenar napove, da bo najbolj kritično ravno v Cerknici?
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
In kako naj vremenar napove, da bo najbolj kritično ravno v Cerknici?
Zakaj so zmanjšali iz rdečega na oranžni alarm? Naši ga pihnejo, tako kot za sneg, ilmeteo pove za Slovenijo tako kot je, je zelo majno odstopanje, naši pa vedno zafrknejo.
Čudno ane?Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Duplek, starše, markovci...skoraj isti kraji, kot so bili pred 2 letoma?
Tehnična in druga pomoč
7.11.2014 9:33
MARKOVCI
Polnjenje vreč-Nova vas, občina Markovci
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Duplek, starše, markovci...skoraj isti kraji, kot so bili pred 2 letoma?
Tehnična in druga pomoč
7.11.2014 9:33
MARKOVCI
Polnjenje vreč-Nova vas, občina Markovci
Glej, pač komentiraš področja, ki jih ne poznaš. Območja, kjer trenutno poplavlja, so običajna poplavna območja, za katera razlitje ni nič neobičajnega. Ponavadi ti deli poplavljajo tudi spomladi v času taljenja snega. Se je pa pred 2 letoma Drava razlila do takšne širine, kot se še nikoli ni. Poplavljena so bila območja, ki niso spodala niti pod območja t.i. stoletnih vod.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No jaz sem mislil da je dogodek izpred 2 let zgolj posledica nesposobnosti jodlarjev, da "po naravni" poti do tega ne bi moglo prit...
Zgleda sem se zmotil ali pa so jodlarji spet kaj čarali?
Ja je možno. 3 ure dlje konkretno ščije v J Avstriji, pa nadoknadiš avstrijsko bedarijo z jezovi.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pa.še vprašanje za znalce. Se lahko stanje izpred 2 let ponovi pod "normalnimi" pogoji? Je sploh možno da bi se akumuliralo toliko vode, kot se je takrat ali je to skoraj nemogoče? Torej glede drave mislim.