neumorno zvonjenje cerkve

I

Izbrisan uporabnik #9334

To se pa strinjam. Sploh brončeni zvonovi lepo in mehko zvonijo - jekleni so bolj rezki.
Mora pa biti zares moteče, če živiš v neposredni bližini.
crazy1.gif

Ampak - to je del naše kulture. Bi nekaj manjkalo, če bi zvonovi kar utihnili.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
Ampak - to je del naše kulture. Bi nekaj manjkalo, če bi zvonovi kar utihnili.
Samo elektrike mora zmanjkati.

Optimist.

Vsaj pri lokalni katedrali je tako; vse v temi, oni imajo pa osvetljeno. To mi nikoli ne bo jasno.

Mogoče imajo pa direktno kabl potegnjen od centrale.

I

Izbrisan uporabnik #488

ksz

Mi imamo podoben problem. Sosedovega psa (ovčar), ki neumorno laja, sploh na bližnjega soseda, da sploh ne more biti na vrtu.
Lastnik psa pravi "da pes pač laja".

Človek ne more sedeti niti na svojem vrtu, da ne bi nemarni cucek pobesnelo lajal-nonstop. Kaj psu ne crknejo glasilke?
smile-1.gif
zadnjič je dve uri lajal.

Rešitev mogoče kakšna elektronska naprava, zvočna? ki jo samo cucek sliši pa da se usmeri v njega. Al ga bo moral sosed lepega dne poknit.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.114
113
Sosed naj mu da kake priboljške, da postaneta prijatelja. Seveda bo potem pes lajal nanj, zakaj mu še ni dal priboljška.
Možno tudi, da se je sosed obnašal grdo, ko je bil kuži še majhen.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
962
96
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Imam to "sreco", da imam cerkev 100m od svoje hise. Nic taksnega, ce ne bi vsako jutro neumorno zvonili, tako da te zbudijo tako v ponedeljek pa vse tja do nedelje. in to ob 07.00 zjutraj, ko zvoni vsaj 5 minut.

Ali obstaja kaksen pravilnik, koliko smejo zvoniti? sem preprican, da ce se zapeljem pred cerkev in nabijam musko iz avta, ko bo masa, da me bodo policaji kaznovali, tole ubijajoce zvonjenje pa zagotovo nima sankcij
frown-1.gif

Kako to, da ti ni pozvonilo v glavi, da se 100m od cerkve ne postavlja hiše? Oproščeno ti je edino v primeru, da je bila tvoja hiša tam prej kot cerkev.
crazy1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Sosed naj mu da kake priboljške, da postaneta prijatelja. Seveda bo potem pes lajal nanj, zakaj mu še ni dal priboljška.
Možno tudi, da se je sosed obnašal grdo, ko je bil kuži še majhen.

Vse so že delali, verjemi. Jaz tudi dajem priboljške, pa vseeno laja, vzame in laja. Pač moteno.

Če bi eno petardo vrgel, bi se morda zadeva popravila?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
ksz

Mi imamo podoben problem. Sosedovega psa (ovčar), ki neumorno laja, sploh na bližnjega soseda, da sploh ne more biti na vrtu.
Lastnik psa pravi "da pes pač laja".

Človek ne more sedeti niti na svojem vrtu, da ne bi nemarni cucek pobesnelo lajal-nonstop. Kaj psu ne crknejo glasilke?
smile-1.gif
zadnjič je dve uri lajal.

Rešitev mogoče kakšna elektronska naprava, zvočna? ki jo samo cucek sliši pa da se usmeri v njega. Al ga bo moral sosed lepega dne poknit.
naredi protihrupno ograjo. naj bo vsaj 3 metre visoka da sosedi ne bodo noter špegali.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pes sliši in bo lajal, ko bo slišal soseda, ko hodi po hofu
smile-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Js bi se tega soseda izogibal, ker pjes dobro ve in čuti naravo človeka
prav tako maček, samo z razliko, da mački k slabim ljudem hodijo srat. ker mački za sranje izbirajo teren nabit z negativno energijo.
Resno, moj pjes se še nikoli ni zmotil glede narave človeka, pa ga prav testiram, Maček pa ne serje pr nobenem sosedu, ker ne more tako daleč peš, edino enkrat ko sem ga z avtom pelu
tongue-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.114
113
Tudi pes je lahko bolan, živčen in zato nenormalno veliko laja.
Glede zvonenja: meni, ki zvonik vidim v daljavi, je zvonenje prav prijetno, ko ga prinese od daleč ob pravem vetru. Gotovo ni prav fino za tistega, ki živi blizu. Vsekakor bi pameten župnik ukinil vsaj nočno bitje ure. Konec koncev tudi on običajno spi zelo blizu. Res pa je, da tvega spor s farani.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Js bi se tega soseda izogibal, ker pjes dobro ve in čuti naravo človeka
prav tako maček, samo z razliko, da mački k slabim ljudem hodijo srat. ker mački za sranje izbirajo teren nabit z negativno energijo.
Resno, moj pjes se še nikoli ni zmotil glede narave človeka, pa ga prav testiram, Maček pa ne serje pr nobenem sosedu, ker ne more tako daleč peš, edino enkrat ko sem ga z avtom pelu
tongue-1.gif

Torej je ta tvoj maček ali
-stalno zaprt
-ali pa si ti slab človek?

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Imam to "sreco", da imam cerkev 100m od svoje hise. Nic taksnega, ce ne bi vsako jutro neumorno zvonili, tako da te zbudijo tako v ponedeljek pa vse tja do nedelje. in to ob 07.00 zjutraj, ko zvoni vsaj 5 minut.

Ali obstaja kaksen pravilnik, koliko smejo zvoniti? sem preprican, da ce se zapeljem pred cerkev in nabijam musko iz avta, ko bo masa, da me bodo policaji kaznovali, tole ubijajoce zvonjenje pa zagotovo nima sankcij
frown-1.gif

Kako to, da ti ni pozvonilo v glavi, da se 100m od cerkve ne postavlja hiše? Oproščeno ti je edino v primeru, da je bila tvoja hiša tam prej kot cerkev.
crazy1.gif

Kaj pa če ji bila hiša tam prej, kot so na cerkev napeljali zvonenje na elektriko, ki je mnogo močnejše kot iz časov, ko je zvonil mežnar?
Je tistim tudi oproščeno ali jih je preveč za odpustke?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Torej je ta tvoj maček ali
-stalno zaprt
-ali pa si ti slab človek?
-ali pa ste daleč okoli samo fajn ljudje